0
0

Лавровий лист мелений, 100г

Відгуки:
(2)
  • Бонусні бали: 3
  • Наявність: В наявності
54 грн.
100г
1кг


Лавровий лист - листя чагарника або вічнозеленого дерева, що належить до сімейства лаврових. Батьківщиною лавра благородного прийнято вважати Середземномор'ї. У Росії цей вид широко поширений на Південному Заході Краснодарського краю.

Як не дивно, але призначення лаврового листа довгий час було дещо іншим, порівнюючи із сучасним вживанням. Він застосовувався для ароматизації води, призначеної для обмивання рук перед їжею. У I столітті н. е. його почали використовувати в якості пряності (листя і чорно-сині плоди). У кулінарії з ним готували десерти, пудинги, додавали його в варені яблука, запечені фіги, інжир.

В Європу лавр потрапив спочатку в якості лікарського засобу, але дуже скоро завоював визнання як пряність.

Перевага лаврового листа в тому, що навіть при тривалому і неправильному зберіганні він не втрачає своєї якості.

Застосування в кулінарії

Лавровий лист незамінний для маринадів, для бульйонів і заливний риби, соусів і супів, вареного м'яса. Він може варитися разом з основним продуктом, але бажано не дуже довго. У перші страви лавровий лист кладуть за 5 хвилин до готовності, у другі - за 10 хвилин. І не забудьте вийняти його потім.
У соуси можна ввести лавровий порошок, коли вони охолонуть до теплого стану.

Картопля, запечена з м'ясом в томатно-вершковому соусі

  • Картопля - 1 кг
  • Телятина - 500 г
  • Гриби - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 100 г
  • Зубчики часнику - 20 г
  • Сметана - 50 г
  • Вершки - 200 мл
  • Помідори - 200 г
  • Олія - 30 мл
  • Паста томатна - 20 г
  • Імбир - 5 г
  • Зелень петрушки і кропу - 30 г
  • Лавровий лист - 10 г
  • Перець запашний - 10 г
  • Перець мелений чорний і сіль за смаком
Гриби промити, очистити, перекласти на розпечену сковороду і підсмажити на олії до напівготовності з додаванням невеликої кількості солі і меленого перцю.

Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити і обсмажити до золотистого кольору, після чого викласти на блюдо і з'єднати з товченим часником і меленим перцем. Все добре перемішати. Окремо підсмажити нарізану невеликими шматочками телятину. Картоплю відварити в мундирі, очистити від шкірки і нарізати скибочками.

У форму з низькими стінками укласти картоплю, який полити олією, присипати шаром суміші з розтертих лаврового листя, подрібненого імбиру, запашного перцю, дрібно нарубаної зелені кропу і петрушки. Зверху викласти смажені гриби, потім цибульний-часникову масу і нашатковану зелень петрушки і кропу.

Все накрити фольгою, помістити в духовку, розігріту до 180-200 ° C, і томити протягом 20-30 хвилин.

Приготувати соус. Очищені і дрібно нарізані помідори згасити на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, покласти томатну пасту, сметану і прянощі. Кип'ятити протягом 2 хвилин і влити вершки. Масу довести до кипіння і зняти з плити.

Готову картопляно-м'ясну запіканку вийняти з духовки, полити томатно-вершковим соусом і томити в духовці ще 15-20 хвилин.

Застосування в народній медицині

Лаврове листя застосовували для лікування ряду хвороб ще в глибоку давнину. Гіппократ рекомендував приймати препарати, приготовлені з листя рослини, як болезаспокійливий засіб. Гален радив вживати їх при сечокам'яній хворобі, а Разес - при особовому тику.

Середньовічні лікарі рекомендували вживати настоянки, відвари і настої з листя лавра в якості відхаркувальних, протіволіхорадочним і ранозаживляющих засобів. За старих часів препарати з листя лавра вживали при дизентерії, холери та малярії. Хворих паралічем натирали сумішшю лаврового і лляного масел.

Доведено, лаврове масло має антибактеріальну та інсектицидною ефектами.

Плоди і масло показані до Застосування при корості, спазмах, ревматизмі і невралгії.
 
Характеристики
Країна походження
Країна походження Грузія
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Анна Костянтинівна

Одеса

31.03.2021

Текст
Прекрасный лавровый лист для добавки в блюда, спасибо!

Андрей

Черкассы

06.06.2020

Текст
Стараюсь покупать специи и лечебные травы только в вашем магазине, так как качество очень надежное и цена вполне устраивает. Люблю Эко-Лавку!

Питання (0)
Відгуки (2)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Анна Костянтинівна
Анна Костянтинівна
31.03.2021
Прекрасный лавровый лист для добавки в блюда, спасибо!
Андрей
Андрей
06.06.2020
Стараюсь покупать специи и лечебные травы только в вашем магазине, так как качество очень надежное и цена вполне устраивает. Люблю Эко-Лавку!