Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Мускатний горіх мелений, 50г

3
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 3
Питання0
В наявності
42 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Мускатний горіх мелений, 50г
42 грн.
Опис


Мускатне дерево (Myristica fragrans) родом з Молуккських островів. Сьогодні це дерево росте в Західній Індії, Індонезії, Малайзії і в Шрі-Ланці.

Мускатний горіх - кісточка плода, схожого на абрикос. Менш відома пряність - мускатний колір - тонка оболонка, яка покриває кісточку всередині плоду. Після дозрівання плоду, кісточку і прісемяннік, мускатний колір, поділяють. Мускатний колір просто сушать, а кісточки обробляють вапняним молоком і протягом декількох тижнів сушать на решітці над тліючим вугіллям. Трудомісткий і тривалий процес вирощування та обробки привів до того, що мускатний горіх є однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку.

Цікаво. В Європі мускатний горіх став популярним з кінця XII століття. Вживання цієї прянощі стало привілеєм найбагатших і знатних. До кінця XVIII століття ціни на прянощі настільки піднялися, що більшість жителів європейських країн не могли дозволити собі і 1 грама. За 100 г мускатного горіха можна було купити корову і вівцю.

Застосування в кулінарії

Мускатний горіх має більш широку сферу Застосування. Він вживається у нас найчастіше в солодких блюдах (варення, компоти, муси, пудинги, сирні пасти) і кондитерських виробах з тіста (кренделі, кекси, паски, бісквіти, печиво, солодкі пироги).

Мускатний горіх додають в спиртні напої для їх ароматизації, в томатний сік, молочні напої, гарячий лимонад, глінтвейн, пунш, какао. Використовується в приготуванні шарлоток, тортів, морозива, збитих вершків.

У західноєвропейській кухні мускатний горіх застосовується:
  • для ароматизації овочів - в салати і пюре (холодні і гарячі) з картоплі, брукви, ріпи, шпинату,
  • в овочеві супи, майже всі грибні страви (грибні супи, соуси, салати, маринади, відварні гриби),
  • в страви з усіх видів домашньої птиці (кури, індики, качки, гуси),
  • в макарони,
  • в страви з дрібної жирної дичини (перепела),
  • в ніжні і прісні види м'яса (телятина, молода свинина),
  • в блюда із субпродуктів,
  • в рибні страви (відварна і тушкована риба, рибні супи, холодець).
Найбільш ефектно вживання мускатного горіха у всіляких стравах з м'ясних і рибних фаршів (рулети, запіканки) і взагалі в начинках, де поєднуються м'ясо (або риба) з овочами, грибами, тістом, а також в соусах, багатьом з яких мускатний горіх додає основний аромат .

Десерт з печених яблук

  • Нагрійте духовку до 280 градусів.
  • Вимийте 4 яблука і виріжте серцевину.
  • Помістіть в форму для запікання. Додайте води, щоб яблука не пригоріли.
  • Змішайте 0,5 склянки родзинок з 1 ч.л. кориці, 1/2 ч.л. мускатного горіха і жменею подрібнених горіхів.
  • Наповніть начинкою серцевини яблук і капніть кілька крапель розтопленого вершкового масла.
  • Накрийте кришкою і випікайте хвилин 40, поки яблука не стануть м'якими.
Смачне, ароматне і дуже корисне блюдо.

Напій молочно-пряний

  • Молоко - 200 мл
  • Сироп цукровий - 50 мл
  • Яйця - 1 шт.
  • Горіх мускатний - 2 г
  • Мята- 10 г
Перемішати в шейкері кип'ячене молоко, цукровий сироп, яйце і розтертий мускатний горіх. Готовий напій розлити по келихах, трохи охолодити і подати до столу з м'ятою.

Оладки з курячої печінки з мускатним горіхом

  • Печінка куряча - 500 г
  • Крохмаль картопляний - 10 г
  • Горіх мускатний - 2 г
  • Олія - 20 мл
  • Сметана - 100 г
  • Перець мелений білий і сіль за смаком
Печінка вимити і пропустити через м'ясорубку. В отриману масу додати картопляний крохмаль, тертий мускатний горіх, сіль і мелений перець. Все добре перемішати.

Оладки смажити на розпеченій сковороді в рослинному маслі. До столу подати зі сметаною.

Застосування в народній медицині

  • Усуває головний біль,
  • надає вторгнень, в'яжучий і заспокійливу дію,
  • підсилює статевий потяг.
  • Підвищує апетит, виженуть глистів.
  • Добре допомагає при кашлі, застуді, астмі, риніті.
  • Рекомендується вживати при хворобах печінки, скупченні газів в шлунку і кишечнику, нудоті.
  • Змішайте банан з порошком мускатного горіха, якщо ваш спокій порушила діарея.
  • У склянку теплого молока додайте 1/4 чайної ложки мускатного горіха, випийте перед сном для позбавлення від безсоння.
Вживання мускатного горіха слід обмежити під час вагітності. Застосування прянощі в кількості більше 1 чайної ложки може привести до блювоти і паління в шлунку!
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Індія
Відгуки
Рейтинг товару:
5
Відгуків: 3
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Ирина Владимировна
12 лютого 2021 (22:50)
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Інна
31 березня 2018 (21:12)
Доброго вечора! Щиро вдячна за прекрасне обслуговування і якісний продукт!
Ирина
28 лютого 2017 (10:15)
Всем довольна, и специей, и доставкой.
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.