0
0
Закінчується

Гвоздика мелена, 50г

Відгуки:
(8)
  • Бонусні бали: 3
  • Наявність: В наявності
65.00 грн.
50г
500г


Гвоздика - прянощі, що представляє собою бутони гвоздикового дерева, що належить до сімейства миртових. Перед тим, як розпуститися, бутончік набуває ніжно рожевий колір. Це сигнал до збору врожаю. Урожай з одного дерева досягає 3,5 кг. Батьківщиною його є Молуккські острови. В якості прянощів здавна використовується в країнах Сходу, переважно в Японії і Китаї.

Застосування в кулінарії

Дуже хороша гвоздика при приготуванні страв з риби, спагетті, всіма улюбленої італійської піци. Приправа додає стравам гостроту і чудовий смак.

Що стосується кулінарної області, приправа в більшості випадків задіяна в маринадах: грибних, фруктових, ягідних, овочевих, м'ясних, рибних. А ще гвоздику використовують в Складі пряних сумішей для кондитерського, ковбасного і консервного виробництва.

Окремо або в поєднанні з корицею гвоздику використовують в солодких стравах - компотах, пудингах, кондитерських виробах, в поєднанні з чорним перцем - при приготуванні смаженої або тушкованої м'яса, баранини, свинячих і м'ясних жирних фаршів, м'ясних міцних бульйонів, а також соусів, що подаються до свійська птиця (кури, індики).

Залежно від страви, гвоздику додають на різних етапах: в маринади вона додається одночасно з іншими приправами, в м'ясний фарш і тісто - до нагрівання, в страви з м'яса - за 10-15 хвилин до їх готовності, в супи і бульйони - за 3 -5 хвилин до закінчення приготування. При використанні гвоздики важливо пам'ятати, що вона прекрасно розчиняється у воді, насичуючи її смаком і кольором. Якщо блюдо з гвоздикою піддати високій термічній обробці, запах зникне, а гіркота залишиться. Для максимального ефекту від використання цієї спеції, потрібно додавати її якомога пізніше. Тоді гвоздика збереже свій тонкий аромат і ненав'язливий смак. Особливо, якщо мова йде про плові.

Найвища концентрація гвоздики - при приготуванні маринадів. В інших стравах гвоздики потрібно менше: 1-2 г на 10 кілограмів грибів, 3-4 г на 10 літрів фруктових компотів і овочевих бульйонів.

Імбирне печиво з медом

Ніжне ароматне печиво з меленим імбиром, корицею і гвоздикою.
  • 2 склянки борошна (300 г)
  • 150 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки рідкого меду або патоки
  • 1.5 ч.ложки соди
  • 1 ч.ложка меленої кориці
  • 1 ч.ложка меленого імбиру
  • 0.5 ч.ложки меленої гвоздики
  • 1/4 ч.ложки солі
  • цукор для обвалювання

Збийте розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло з цукром до пухкої маси, збивайте близько 5 хвилин. Додайте яйце і мед продовжуючи збивати. В окремій мисці перемішайте борошно, соду, сіль і спеції. Додавайте поступово в тісто. Тісто загорніть в плівку і приберіть в холодлільнік мінімум на годину, можна там залишити на кілька днів.

З тіста скачати кульки діаметром 3 см, обваляти кульки в цукрі і викласти на сухі листи. Піч в розігрітій до 180 С духовці 8-12 хвилин, поки вони не піднімуться і злегка не покорічневеют. Вийміть з духовки коли побачите, що на поверхні утворилися тріщини, потримайте на деках 1 хвилину, потім зніміть з дека і остудіть.

Картопляний ірландський пиріг

  • 150 г вершкового масла
  • 2 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 175 мл молока
  • 250 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/8 ч.л. солі
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 2 ч.л. меленої гвоздики
  • 2 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 500 г пюре з вареної картоплі
  • 125 г порубаних волоських горіхів
  • 150 г родзинок
Розігрійте духовку до 160 С. Змастіть маслом форму. Просійте разом борошно, розпушувач, сіль, корицю, гвоздику і мускатний горіх. Відкладіть.

У великій мисці збийте розм'якшене вершкове масло і цукор, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте, збиваючи, яйця по одному. Додайте борошняну суміш по черзі з картоплею і молоком. Додайте горіхи і родзинки.

Вилийте тісто у форму для випічки. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 90 - 120 хвилин, або до тих пір, поки сірник, вставлена в торт, не стане виходити чистою.

Ароматний гарбузовий кекс

Дуже ніжний кекс з гарбузовим пюре і прянощами: меленим імбиром, запашним перцем, корицею, гвоздикою. Коли він печеться, весь будинок пахне теплом і затишком.
  • 400 г (2 склянки гарбузового пюре)
  • 2 склянки цукру
  • 1 стакан рослинного масла
  • 4 яйця
  • 2/3 склянки води
  • 0.5 ч.л. меленого запашного перцю
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 0.5 ч.л. меленої гвоздики
  • 0.5 ч.л. меленого імбиру
  • 4 склянки борошна
  • 2 ч.л. соди
  • 1.5 ч.л. солі
Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть вершковим маслом і присипте борошном 2 прямокутні форми для хліба 22 х 12 см (об'ємом приблизно 1.5 л кожна)

У великій мисці змішайте цукор, гарбузове пюре, воду, масло і яйця. Збийте до однорідності.

В іншій мисці змішайте борошно, соду, сіль, розпушувач і всі спеції. Додайте в тісто і перемішайте (не збивати!). Розділіть тісто порівну на 2 форми.
Форма для випічки: Рецепт розрахований на 2 форми для хліба 22х12 см (місткістю близько 1.5 л кожна). Ви можете піч у великій прямокутній формі, великій глибокій формі для кексу з отвором в центрі або формочки для кексів. У разі заміни час випічки теж зміниться. Кексики випікаються при температурі 190 С 20 хвилин. Глибокий кекс випікається при 170 С близько 75 хвилин. Перевіряйте на готовність зубочисткою.

Гарбузове пюре. Розігріти духовку до 170 С. Розрізати гарбуз на 2 половинки, від стебла до черешка. Видалити насіння і волокна. Прикрити кожну половинку фольгою.

Покласти половинки гарбуза в духовку, фольгою наверх, і піч 1 годину, або до м'якості. Коли гарбуз трохи охолоне, вишкребти ложкою м'якоть в миску і провернути м'якоть в блендері до стану пюре. Для більшої однорідності можна протерти пюре через сито, щоб видалити всі дрібні волокна.

Рада. Якщо хочете, в тісто можна додати 1 склянку рубаних горіхів.

Застосування в народній медицині

  • Покращує травлення, стимулює секрецію.
  • Глистогінний засіб.
  • Перемагає вірус грипу і надає яскраве протигрибковий вплив.
  • Імуностимулятор.
  • Допомагає при лікуванні пародонтозу і запобігає карієсу.
  • Якщо смоктати бутончік гвоздики протягом дня, можна швидко позбутися від болю в горлі.
  • Впливає на статевий потяг, підвищує настрій.
  • В спектр показань до Застосування бутонів гвоздичного дерева входять передінсультному і постінсультних станів, вікове зниження пам'яті, розумової працездатності, фізичної витривалості, схильність до поганого, зниженого настрою. Певною мірою гвоздику можна вважати ліками літніх і старих людей.
Фармакологи вважають гвоздикове масло прекрасним антисептиком і ефективним засобом від зубного болю.
Гвоздика чудово освіжає подих. Недарма за часів правління династії Хан при дворі китайського імператора був встановлений звичай, згідно з яким, кожен, хто бажає звернутися до імператора з промовою, зобов'язаний тримати в зубах бутончік гвоздики, щоб своїм диханням не оскверняти Сина Неба. До речі, звичай жувати гвоздику при зверненні до королеви пізніше прищепився і в Англії в царювання Єлизавети I.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Індія
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Подяка

Наталія

Царичанка

19.08.2023

Текст
Дуже вдячна за продукцію.Все прийшло в чудовому стані,якість і свіжість відмінна.

Ирина Владимировна

Слобожанське(Зміївський р-н., Харківська обл.)

12.02.2021

Текст
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!

Наталья

Черкассы

30.11.2020

Текст
Специи, как всегда, свежие.

Татьяна Михайловна

Киев

18.10.2020

Текст
Дуже якісні спеції і доставка завжди швидка. Дякую!

Анна

Киев

27.11.2017

Текст
Очень понравилось! Весь дом пахнет гвоздикой:)

Роман Николаевич

Ахтырка

17.05.2017

Текст
гвоздика понравилась

Алла

Киев

16.01.2017

Текст
Отличное качество, приятный аромат.

Ирина

01.12.2014

Текст
Аромат супер. Однажды пробовала сама измельчить звоздику в кухонном комбайне(там есть спец измельчитель для сухих смесей). Так до сих пор не могу отмыть масло. Хорошо, что молотая продается:)

Питання (0)
Відгуки (7)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Ирина Владимировна
Ирина Владимировна
12.02.2021
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Наталья
Наталья
30.11.2020
Специи, как всегда, свежие.
Татьяна Михайловна
Татьяна Михайловна
18.10.2020
Дуже якісні спеції і доставка завжди швидка.
Дякую!
Анна
Анна
27.11.2017
Очень понравилось! Весь дом пахнет гвоздикой:)
Роман Николаевич
Роман Николаевич
17.05.2017
гвоздика понравилась
Алла
Алла
16.01.2017
Отличное качество, приятный аромат.
Ирина
Ирина
01.12.2014
Аромат супер. Однажды пробовала сама измельчить звоздику в кухонном комбайне(там есть спец измельчитель для сухих смесей). Так до сих пор не могу отмыть масло. Хорошо, что молотая продается:)