Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Гвоздика мелена, 50г

7
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 7
Питання0
В наявності
65 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Гвоздика мелена, 50г
65 грн.
Опис


Гвоздика - прянощі, що представляє собою бутони гвоздикового дерева, що належить до сімейства миртових. Перед тим, як розпуститися, бутончік набуває ніжно рожевий колір. Це сигнал до збору врожаю. Урожай з одного дерева досягає 3,5 кг. Батьківщиною його є Молуккські острови. В якості прянощів здавна використовується в країнах Сходу, переважно в Японії і Китаї.

Застосування в кулінарії

Дуже хороша гвоздика при приготуванні страв з риби, спагетті, всіма улюбленої італійської піци. Приправа додає стравам гостроту і чудовий смак.

Що стосується кулінарної області, приправа в більшості випадків задіяна в маринадах: грибних, фруктових, ягідних, овочевих, м'ясних, рибних. А ще гвоздику використовують в Складі пряних сумішей для кондитерського, ковбасного і консервного виробництва.

Окремо або в поєднанні з корицею гвоздику використовують в солодких стравах - компотах, пудингах, кондитерських виробах, в поєднанні з чорним перцем - при приготуванні смаженої або тушкованої м'яса, баранини, свинячих і м'ясних жирних фаршів, м'ясних міцних бульйонів, а також соусів, що подаються до свійська птиця (кури, індики).

Залежно від страви, гвоздику додають на різних етапах: в маринади вона додається одночасно з іншими приправами, в м'ясний фарш і тісто - до нагрівання, в страви з м'яса - за 10-15 хвилин до їх готовності, в супи і бульйони - за 3 -5 хвилин до закінчення приготування. При використанні гвоздики важливо пам'ятати, що вона прекрасно розчиняється у воді, насичуючи її смаком і кольором. Якщо блюдо з гвоздикою піддати високій термічній обробці, запах зникне, а гіркота залишиться. Для максимального ефекту від використання цієї спеції, потрібно додавати її якомога пізніше. Тоді гвоздика збереже свій тонкий аромат і ненав'язливий смак. Особливо, якщо мова йде про плові.

Найвища концентрація гвоздики - при приготуванні маринадів. В інших стравах гвоздики потрібно менше: 1-2 г на 10 кілограмів грибів, 3-4 г на 10 літрів фруктових компотів і овочевих бульйонів.

Імбирне печиво з медом

Ніжне ароматне печиво з меленим імбиром, корицею і гвоздикою.
  • 2 склянки борошна (300 г)
  • 150 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки рідкого меду або патоки
  • 1.5 ч.ложки соди
  • 1 ч.ложка меленої кориці
  • 1 ч.ложка меленого імбиру
  • 0.5 ч.ложки меленої гвоздики
  • 1/4 ч.ложки солі
  • цукор для обвалювання

Збийте розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло з цукром до пухкої маси, збивайте близько 5 хвилин. Додайте яйце і мед продовжуючи збивати. В окремій мисці перемішайте борошно, соду, сіль і спеції. Додавайте поступово в тісто. Тісто загорніть в плівку і приберіть в холодлільнік мінімум на годину, можна там залишити на кілька днів.

З тіста скачати кульки діаметром 3 см, обваляти кульки в цукрі і викласти на сухі листи. Піч в розігрітій до 180 С духовці 8-12 хвилин, поки вони не піднімуться і злегка не покорічневеют. Вийміть з духовки коли побачите, що на поверхні утворилися тріщини, потримайте на деках 1 хвилину, потім зніміть з дека і остудіть.

Картопляний ірландський пиріг

  • 150 г вершкового масла
  • 2 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 175 мл молока
  • 250 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/8 ч.л. солі
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 2 ч.л. меленої гвоздики
  • 2 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 500 г пюре з вареної картоплі
  • 125 г порубаних волоських горіхів
  • 150 г родзинок
Розігрійте духовку до 160 С. Змастіть маслом форму. Просійте разом борошно, розпушувач, сіль, корицю, гвоздику і мускатний горіх. Відкладіть.

У великій мисці збийте розм'якшене вершкове масло і цукор, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте, збиваючи, яйця по одному. Додайте борошняну суміш по черзі з картоплею і молоком. Додайте горіхи і родзинки.

Вилийте тісто у форму для випічки. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 90 - 120 хвилин, або до тих пір, поки сірник, вставлена в торт, не стане виходити чистою.

Ароматний гарбузовий кекс

Дуже ніжний кекс з гарбузовим пюре і прянощами: меленим імбиром, запашним перцем, корицею, гвоздикою. Коли він печеться, весь будинок пахне теплом і затишком.
  • 400 г (2 склянки гарбузового пюре)
  • 2 склянки цукру
  • 1 стакан рослинного масла
  • 4 яйця
  • 2/3 склянки води
  • 0.5 ч.л. меленого запашного перцю
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 0.5 ч.л. меленої гвоздики
  • 0.5 ч.л. меленого імбиру
  • 4 склянки борошна
  • 2 ч.л. соди
  • 1.5 ч.л. солі
Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть вершковим маслом і присипте борошном 2 прямокутні форми для хліба 22 х 12 см (об'ємом приблизно 1.5 л кожна)

У великій мисці змішайте цукор, гарбузове пюре, воду, масло і яйця. Збийте до однорідності.

В іншій мисці змішайте борошно, соду, сіль, розпушувач і всі спеції. Додайте в тісто і перемішайте (не збивати!). Розділіть тісто порівну на 2 форми.
Форма для випічки: Рецепт розрахований на 2 форми для хліба 22х12 см (місткістю близько 1.5 л кожна). Ви можете піч у великій прямокутній формі, великій глибокій формі для кексу з отвором в центрі або формочки для кексів. У разі заміни час випічки теж зміниться. Кексики випікаються при температурі 190 С 20 хвилин. Глибокий кекс випікається при 170 С близько 75 хвилин. Перевіряйте на готовність зубочисткою.

Гарбузове пюре. Розігріти духовку до 170 С. Розрізати гарбуз на 2 половинки, від стебла до черешка. Видалити насіння і волокна. Прикрити кожну половинку фольгою.

Покласти половинки гарбуза в духовку, фольгою наверх, і піч 1 годину, або до м'якості. Коли гарбуз трохи охолоне, вишкребти ложкою м'якоть в миску і провернути м'якоть в блендері до стану пюре. Для більшої однорідності можна протерти пюре через сито, щоб видалити всі дрібні волокна.

Рада. Якщо хочете, в тісто можна додати 1 склянку рубаних горіхів.

Застосування в народній медицині

  • Покращує травлення, стимулює секрецію.
  • Глистогінний засіб.
  • Перемагає вірус грипу і надає яскраве протигрибковий вплив.
  • Імуностимулятор.
  • Допомагає при лікуванні пародонтозу і запобігає карієсу.
  • Якщо смоктати бутончік гвоздики протягом дня, можна швидко позбутися від болю в горлі.
  • Впливає на статевий потяг, підвищує настрій.
  • В спектр показань до Застосування бутонів гвоздичного дерева входять передінсультному і постінсультних станів, вікове зниження пам'яті, розумової працездатності, фізичної витривалості, схильність до поганого, зниженого настрою. Певною мірою гвоздику можна вважати ліками літніх і старих людей.
Фармакологи вважають гвоздикове масло прекрасним антисептиком і ефективним засобом від зубного болю.
Гвоздика чудово освіжає подих. Недарма за часів правління династії Хан при дворі китайського імператора був встановлений звичай, згідно з яким, кожен, хто бажає звернутися до імператора з промовою, зобов'язаний тримати в зубах бутончік гвоздики, щоб своїм диханням не оскверняти Сина Неба. До речі, звичай жувати гвоздику при зверненні до королеви пізніше прищепився і в Англії в царювання Єлизавети I.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Індія
Відгуки
Рейтинг товару:
5
Відгуків: 7
5
7
4
0
3
0
2
0
1
0
Ирина Владимировна
12 лютого 2021 (22:50)
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Наталья
30 листопада 2020 (10:35)
Специи, как всегда, свежие.
Татьяна Михайловна
18 жовтня 2020 (19:50)
Дуже якісні спеції і доставка завжди швидка.
Дякую!
Анна
27 листопада 2017 (11:08)
Очень понравилось! Весь дом пахнет гвоздикой:)
Роман Николаевич
17 травня 2017 (13:49)
гвоздика понравилась
Алла
16 cічня 2017 (13:07)
Отличное качество, приятный аромат.
Ирина
01 грудня 2014 (09:55)
Аромат супер. Однажды пробовала сама измельчить звоздику в кухонном комбайне(там есть спец измельчитель для сухих смесей). Так до сих пор не могу отмыть масло. Хорошо, что молотая продается:)
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.