Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Гірчиця насіння, 100г

4
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 4
Питання0
В наявності
14 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Гірчиця насіння, 100г
14 грн.
Опис


Гірчиця, або сінапіс, - одно- або багаторічна трав'яниста рослина родини капустяних. Батьківщиною його вважається Азія. Назва прянощі походить від двох грецьких слів, які в перекладі на російську мову означає «шкоду» і «зір». Це пов'язано з тим, що ефірні масла, що виділяються при змішуванні товченого насіння гірчиці з водою, викликають сльозотеча.

Застосування гірчиці в кулінарії

Насіння гірчиці здавна застосовують як ароматичну і смакову добавку при консервуванні риби, грибів і овочів. Ними приправляють супи, м'ясні та овочеві страви, фарші. Порошок з насіння гірчиці вводять в підливи, соуси і заправки до дичини, свинині та яловичині.

Насіння білої гірчиці є сировиною для виготовлення популярного гірчичного масла, яке в свою чергу використовують на підприємствах хіміко-фармацевтичної і харчової промисловості.

За старих часів порошком з насіння натирали копченості. Зелене листя білої гірчиці часто виступають в якості компонента гострих маринадів і супів.

Гірчичні зерна можна додавати в рис, салати і соуси власного приготування. Перед тим, як додати в блюдо, насіння гірчиці підсмажують в олії. Це активує в них ароматичні масла, і вони в повній мірі виявляють свої пряні і лікувальні властивості і просочують їжу своїм гарячим горіховим ароматом.

Летючі пари гірчиці мають антибактеріальну, фітонцидну дію: на цій підставі її широко застосовують в даний час в харчовій промисловості для зберігання псуються.

вегетаріанський майонез

Вегетаріанський майонез можна використовувати в салатах, додавати в супи або просто намазувати на хліб.

Для приготування майонезу беремо:
  • сметана 250 гр.
  • сіль 0,5 ч.л.
  • чорна сіль 0,5 ч.л.
  • чорний перець 0,3 ч.л.
  • асафетида 0,3 ч.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • гірчиця 0,5 ч.л.
  • куркума 0,3 ч.л.
  • рослинне масло 2-3 ст.л.
Всі інгредієнти перемішуємо. Майонез готовий!

Рулет з курки з гірчицею і квасолею

  • Філе курки - 500 г
  • Стручки квасолі - 200 г
  • Насіння гірчиці - 10 г
  • Гірчиця - 10 г
  • Зубчики часнику - 10 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Перець солодкий - 100 г
  • Олія - 20 мл
  • Перець мелений білий і сіль за смаком
Куряче філе вимити, злегка обсушити серветкою, трохи відбити і порізати на шматочки середньої величини. Укласти їх на харчову поліетиленову плівку у вигляді риб'ячої луски. Змастити сумішшю гірчиці і товченого часнику. Зверху покрити стручками квасолі, розтертими в пюре за допомогою блендера, і тертим сиром, посипати меленим перцем і сіллю.

Масу згорнути в рулет, перекласти його на деко і викласти фольгою, змащеній олією. Запікати в духовці при температурі 180-200 ° C протягом 20-30 хвилин.

Застосування гірчиці в народній медицині

Гірчиця розсмоктує гарячі пухлини, її прикладають до хворого місця з сіркою при свинці. Якщо гірчицю стовкти і пити з підсолодженою медом водою, вона усуває постійне відчуття першіння в горлі. Гірчиця відкриває закупорки в гратчастих кістках, допомагає при імпотенції і корисна при задушенні матки. Існує думка, що, якщо пити гірчицю натщесерце, це загострює кмітливість. Гірчиця допомагає при отруєнні будь-якими отрутами, прояснює зір.

Насіння гірчиці або столову гірчицю застосовують всередину як апетитне, подразнюючу засіб, що сприяє виділенню шлункового соку і кращому перетравленню їжі. При місцевому застосуванні подразнюючу дію гірчиці широко використовується у вигляді гірчичників, гірчичних ванн, як відволікаючий засіб, що викликає перерозподіл крові (наприклад, при запаленні легенів).

Гірчицю приймають всередину при отруєнні будь-якими отрутами, щоб викликати блювоту і пронос (по одній щіпці або по 1,5 г гірчичного порошку приймають з перервами, поки не почнеться блювота).

Гірчицю ковтають по 10 насіння натщесерце за 30 хв до їди; щодня збільшуючи цю порцію, довести до 20 насіння. Якщо немає насіння, можна вживати гірчичний порошок, починаючи з 1/4 чайної ложки, довести до повної чайної ложки, запиваючи водою. При палінні, запивати теплим оливковим маслом або молоком.

При лихоманці можна використовувати суміш наступного Складу: 1 чарку вина, 1/4 чайної ложки гірчиці і дрібку солі добре перемішати, пити по 3 рази на день.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Україна
Відгуки
Рейтинг товару:
5
Відгуків: 4
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Олена Михайлівна
19 квітня 2019 (09:47)
Зерна отличного качества, свежие, сделала дижонскую горчицу, очень вкусно, рекомендую
Ирина
21 лютого 2018 (17:33)
Товар хороший
Богдан
30 листопада 2017 (01:12)
Товаром доволен. Магазин тоже хороший. Дай вам Бог здоровья))))).
Вита
10 cічня 2017 (09:51)
Товар качественный, спасибо!
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.