0.00 грн.
Зробити замовленняГірчиця насіння, 100г
- Бонусні бали: 1
- Наявність: Немає в наявності
14.00 грн.
100г
1кг
ЗАСТОСУВАННЯ гірчиці В КУЛИНАРИИ
вегетаріанський майонез
Рулет з курки з гірчицею і квасолею
ЗАСТОСУВАННЯ гірчиці В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
вегетаріанський майонез
Рулет з курки з гірчицею і квасолею
ЗАСТОСУВАННЯ гірчиці В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
Гірчиця, або сінапіс, - одно- або багаторічна трав'яниста рослина родини капустяних. Батьківщиною його вважається Азія. Назва прянощі походить від двох грецьких слів, які в перекладі на російську мову означає «шкоду» і «зір». Це пов'язано з тим, що ефірні масла, що виділяються при змішуванні товченого насіння гірчиці з водою, викликають сльозотеча.
Застосування гірчиці в кулінарії
Насіння гірчиці здавна застосовують як ароматичну і смакову добавку при консервуванні риби, грибів і овочів. Ними приправляють супи, м'ясні та овочеві страви, фарші. Порошок з насіння гірчиці вводять в підливи, соуси і заправки до дичини, свинині та яловичині.Насіння білої гірчиці є сировиною для виготовлення популярного гірчичного масла, яке в свою чергу використовують на підприємствах хіміко-фармацевтичної і харчової промисловості.
За старих часів порошком з насіння натирали копченості. Зелене листя білої гірчиці часто виступають в якості компонента гострих маринадів і супів.
Гірчичні зерна можна додавати в рис, салати і соуси власного приготування. Перед тим, як додати в блюдо, насіння гірчиці підсмажують в олії. Це активує в них ароматичні масла, і вони в повній мірі виявляють свої пряні і лікувальні властивості і просочують їжу своїм гарячим горіховим ароматом.
Летючі пари гірчиці мають антибактеріальну, фітонцидну дію: на цій підставі її широко застосовують в даний час в харчовій промисловості для зберігання псуються.
вегетаріанський майонез
Вегетаріанський майонез можна використовувати в салатах, додавати в супи або просто намазувати на хліб.Для приготування майонезу беремо:
- сметана 250 гр.
- сіль 0,5 ч.л.
- чорна сіль 0,5 ч.л.
- чорний перець 0,3 ч.л.
- асафетида 0,3 ч.л.
- цукор 1 ст.л.
- гірчиця 0,5 ч.л.
- куркума 0,3 ч.л.
- рослинне масло 2-3 ст.л.
Рулет з курки з гірчицею і квасолею
- Філе курки - 500 г
- Стручки квасолі - 200 г
- Насіння гірчиці - 10 г
- Гірчиця - 10 г
- Зубчики часнику - 10 г
- Сир твердий - 150 г
- Перець солодкий - 100 г
- Олія - 20 мл
- Перець мелений білий і сіль за смаком
Масу згорнути в рулет, перекласти його на деко і викласти фольгою, змащеній олією. Запікати в духовці при температурі 180-200 ° C протягом 20-30 хвилин.
Застосування гірчиці в народній медицині
Гірчиця розсмоктує гарячі пухлини, її прикладають до хворого місця з сіркою при свинці. Якщо гірчицю стовкти і пити з підсолодженою медом водою, вона усуває постійне відчуття першіння в горлі. Гірчиця відкриває закупорки в гратчастих кістках, допомагає при імпотенції і корисна при задушенні матки. Існує думка, що, якщо пити гірчицю натщесерце, це загострює кмітливість. Гірчиця допомагає при отруєнні будь-якими отрутами, прояснює зір.Насіння гірчиці або столову гірчицю застосовують всередину як апетитне, подразнюючу засіб, що сприяє виділенню шлункового соку і кращому перетравленню їжі. При місцевому застосуванні подразнюючу дію гірчиці широко використовується у вигляді гірчичників, гірчичних ванн, як відволікаючий засіб, що викликає перерозподіл крові (наприклад, при запаленні легенів).
Гірчицю приймають всередину при отруєнні будь-якими отрутами, щоб викликати блювоту і пронос (по одній щіпці або по 1,5 г гірчичного порошку приймають з перервами, поки не почнеться блювота).
Гірчицю ковтають по 10 насіння натщесерце за 30 хв до їди; щодня збільшуючи цю порцію, довести до 20 насіння. Якщо немає насіння, можна вживати гірчичний порошок, починаючи з 1/4 чайної ложки, довести до повної чайної ложки, запиваючи водою. При палінні, запивати теплим оливковим маслом або молоком.
При лихоманці можна використовувати суміш наступного Складу: 1 чарку вина, 1/4 чайної ложки гірчиці і дрібку солі добре перемішати, пити по 3 рази на день.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Україна
Горчица
Олена Михайлівна
Черкасиш
19.04.2019
Текст
Зерна отличного качества, свежие, сделала дижонскую горчицу, очень вкусно, рекомендую
Ирина
Кривой Рог
21.02.2018
Текст
Товар хороший
Семена горчицы
Богдан
Любар
30.11.2017
Текст
Товаром доволен. Магазин тоже хороший. Дай вам Бог здоровья))))).
Вита
Кривой Рог
10.01.2017
Текст
Товар качественный, спасибо!
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (4)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Олена Михайлівна
19.04.2019
Зерна отличного качества, свежие, сделала дижонскую горчицу, очень вкусно, рекомендую
Ирина
21.02.2018
Товар хороший
Богдан
30.11.2017
Товаром доволен. Магазин тоже хороший. Дай вам Бог здоровья))))).
Вита
10.01.2017
Товар качественный, спасибо!