0
0

Гірчиця насіння, 100г

Відгуки:
(4)
  • Бонусні бали: 1
  • Наявність: Немає в наявності
14 грн.
100г
1кг
Повідомити про наявність


Гірчиця, або сінапіс, - одно- або багаторічна трав'яниста рослина родини капустяних. Батьківщиною його вважається Азія. Назва прянощі походить від двох грецьких слів, які в перекладі на російську мову означає «шкоду» і «зір». Це пов'язано з тим, що ефірні масла, що виділяються при змішуванні товченого насіння гірчиці з водою, викликають сльозотеча.

Застосування гірчиці в кулінарії

Насіння гірчиці здавна застосовують як ароматичну і смакову добавку при консервуванні риби, грибів і овочів. Ними приправляють супи, м'ясні та овочеві страви, фарші. Порошок з насіння гірчиці вводять в підливи, соуси і заправки до дичини, свинині та яловичині.

Насіння білої гірчиці є сировиною для виготовлення популярного гірчичного масла, яке в свою чергу використовують на підприємствах хіміко-фармацевтичної і харчової промисловості.

За старих часів порошком з насіння натирали копченості. Зелене листя білої гірчиці часто виступають в якості компонента гострих маринадів і супів.

Гірчичні зерна можна додавати в рис, салати і соуси власного приготування. Перед тим, як додати в блюдо, насіння гірчиці підсмажують в олії. Це активує в них ароматичні масла, і вони в повній мірі виявляють свої пряні і лікувальні властивості і просочують їжу своїм гарячим горіховим ароматом.

Летючі пари гірчиці мають антибактеріальну, фітонцидну дію: на цій підставі її широко застосовують в даний час в харчовій промисловості для зберігання псуються.

вегетаріанський майонез

Вегетаріанський майонез можна використовувати в салатах, додавати в супи або просто намазувати на хліб.

Для приготування майонезу беремо:
  • сметана 250 гр.
  • сіль 0,5 ч.л.
  • чорна сіль 0,5 ч.л.
  • чорний перець 0,3 ч.л.
  • асафетида 0,3 ч.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • гірчиця 0,5 ч.л.
  • куркума 0,3 ч.л.
  • рослинне масло 2-3 ст.л.
Всі інгредієнти перемішуємо. Майонез готовий!

Рулет з курки з гірчицею і квасолею

  • Філе курки - 500 г
  • Стручки квасолі - 200 г
  • Насіння гірчиці - 10 г
  • Гірчиця - 10 г
  • Зубчики часнику - 10 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Перець солодкий - 100 г
  • Олія - 20 мл
  • Перець мелений білий і сіль за смаком
Куряче філе вимити, злегка обсушити серветкою, трохи відбити і порізати на шматочки середньої величини. Укласти їх на харчову поліетиленову плівку у вигляді риб'ячої луски. Змастити сумішшю гірчиці і товченого часнику. Зверху покрити стручками квасолі, розтертими в пюре за допомогою блендера, і тертим сиром, посипати меленим перцем і сіллю.

Масу згорнути в рулет, перекласти його на деко і викласти фольгою, змащеній олією. Запікати в духовці при температурі 180-200 ° C протягом 20-30 хвилин.

Застосування гірчиці в народній медицині

Гірчиця розсмоктує гарячі пухлини, її прикладають до хворого місця з сіркою при свинці. Якщо гірчицю стовкти і пити з підсолодженою медом водою, вона усуває постійне відчуття першіння в горлі. Гірчиця відкриває закупорки в гратчастих кістках, допомагає при імпотенції і корисна при задушенні матки. Існує думка, що, якщо пити гірчицю натщесерце, це загострює кмітливість. Гірчиця допомагає при отруєнні будь-якими отрутами, прояснює зір.

Насіння гірчиці або столову гірчицю застосовують всередину як апетитне, подразнюючу засіб, що сприяє виділенню шлункового соку і кращому перетравленню їжі. При місцевому застосуванні подразнюючу дію гірчиці широко використовується у вигляді гірчичників, гірчичних ванн, як відволікаючий засіб, що викликає перерозподіл крові (наприклад, при запаленні легенів).

Гірчицю приймають всередину при отруєнні будь-якими отрутами, щоб викликати блювоту і пронос (по одній щіпці або по 1,5 г гірчичного порошку приймають з перервами, поки не почнеться блювота).

Гірчицю ковтають по 10 насіння натщесерце за 30 хв до їди; щодня збільшуючи цю порцію, довести до 20 насіння. Якщо немає насіння, можна вживати гірчичний порошок, починаючи з 1/4 чайної ложки, довести до повної чайної ложки, запиваючи водою. При палінні, запивати теплим оливковим маслом або молоком.

При лихоманці можна використовувати суміш наступного Складу: 1 чарку вина, 1/4 чайної ложки гірчиці і дрібку солі добре перемішати, пити по 3 рази на день.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Україна
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Горчица

Олена Михайлівна

Черкасиш

19.04.2019

Текст
Зерна отличного качества, свежие, сделала дижонскую горчицу, очень вкусно, рекомендую

Ирина

Кривой Рог

21.02.2018

Текст
Товар хороший

Семена горчицы

Богдан

Любар

30.11.2017

Текст
Товаром доволен. Магазин тоже хороший. Дай вам Бог здоровья))))).

Вита

Кривой Рог

10.01.2017

Текст
Товар качественный, спасибо!

Питання (0)
Відгуки (4)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Олена Михайлівна
Олена Михайлівна
19.04.2019
Зерна отличного качества, свежие, сделала дижонскую горчицу, очень вкусно, рекомендую
Ирина
Ирина
21.02.2018
Товар хороший
Богдан
Богдан
30.11.2017
Товаром доволен. Магазин тоже хороший. Дай вам Бог здоровья))))).
Вита
Вита
10.01.2017
Товар качественный, спасибо!