Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою
Оплата при отриманні
Перець Чилі різаний, 100г
45 грн.
Опис
Опис
Перець стручковий Чилі (Capsicum Annuum L.) - це однорічна трав'яниста рослина висотою до 60 см. Плід перцю - велика, порожня, довгаста або кругла ягода довжиною до 20 см. Батьківщина перцю Чилі - Центральна Америка. В даний час гострий перець вирощують в більшості країн, розташованих в тропіках, але найбільше - в Індії і Таїланді. Плоди червоного перцю сушать цілими або розмолотими; при сушінні стручки набувають більш густі відтінки, від темно- до оранжево-червоного. Зазвичай перці сушать на сонці, через що вони зморщуються. Звільнені від чашечки, стручки перцю йдуть в помел.
Існує величезна кількість сортів перцю Чилі. Всі вони гострі і пряні, але відрізняються за формою, кольором і інтенсивності смаку - від м'яких до палючих. Основне правило - чим менше стручок, тим він більш пекучий.
Гострота перцю залежить від кількості капсаїцину - масла, що міститься в насінні і м'якоті Чилі. Це масло може обпекти шкіру і очі, тому при приготуванні Чилі краще носити гумові рукавички і вирізати середину з насінням.
У сирому перці міститься в 2 рази більше вітаміну С, ніж у лимоні. Перець Чилі допомагає виробленню в організмі гормонів ендорфінів, які, в свою чергу, допомагають поліпшенню кровообігу, а також зміцнюють імунітет. Запах у стручкового перцю слабкий, смак - гостро-пекучий.
Застосування в кулінарії
У бідних країнах, наприклад, в Індії, перець Чилі - це незамінний інгредієнт в повсякденних стравах, так як він є дешевим способом зробити їжу смачніше і ароматні.
Червоні перці вживають переважно в м'ясних, овочевих і рисових стравах, починаючи від салатів, супів і борщів і закінчуючи тушкованим м'ясом, овочами і їх поєднаннями з рисом. Особливо корисно і приємно додавати червоний перець у молотом вигляді в різні овочеві пюре; при цьому перець рекомендується поєднувати з Часником, коріандр, базилік, чабер і Лавровим порошком - це різноманітить стіл і додасть різні смакові «звучання» добре відомим і одноманітним страв.
Червоний перець входить в усі види сильно-пекучих Каррі і в більшість інших пряних сумішей. Менш поширене його вживання при приготуванні смаженої домашньої птиці, хоча він надає їй пікантність, відбиває специфічний курячий запах (в таких випадках він вживається в поєднанні з бадьяном і Часником за 15 хвилин до готовності страви).
Застосування в народній медицині
Основна користь перцю Чилі криється в Складі спеції, який збагачений такими речовинами природного походження, як алкалоїди капсаїцин. Саме ця речовина надає перцю Чилі його особливий і виключно гострий смак.
Перець Чилі використовують при запаленні м'язів і артриті як зовнішній знеболюючий засіб. Оскільки гострий червоний перець володіє високими антиоксидантними властивостями, його з успіхом застосовують для профілактики онкологічних захворювань. Пекучий смак стручків підсилює секреторні функції шлунка і сприяють кровообігу. Тим самим червоний гострий перець Чилі корисний для профілактики серцево-судинних хвороб.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Китай
Відгуки
Рейтинг товару:
5
Відгуків: 3
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Написати відгук
Наталія Андріївна
28 лютого 2021 (00:11)
Я дуже задоволена нашою співпрацею, всі ваші товари на протязі 3 років супер, сподіваюсь, що так буде і подальшому, вам всього найкращого,, наснаги, успіху!!!
Відгук був корисний?0
Татьяна Васильевна
22 березня 2019 (08:51)
Чили очень хорошего качества, мелко нарезан (не молот). Хорошая острота. Мне понравилось
Відгук був корисний?0
Светлана Михайловна
12 березня 2019 (17:36)
Отличное качество. Спасибо за хороший товар.
Відгук був корисний?0
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.
Додати питання
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.