Синій чай Анчан. Опис
Корисні властивості синього чаю
Як приготувати синій чай Анчан
Застосування в кулінарії
Синій чай Анчан. Опис
Синій чай з Таїланду - корисний чайний напій, який отримав таку назву завдяки своєму бірюзового відтінку, який він дає при заварюванні.
Тайський синій чай виробляється з орхідеї під назвою «клітор трійчастого», чиї пагони досягають майже 3,5 метрів в довжину. Вона росте тільки в межах Таїланду, тому її часто ще іменують тайської орхідеєю.
Корисні властивості синього чаю
У складі синього чаю Анчан чаю є комплекс вітамінів - С, К, D, Е, вітаміни групи В і такі елементи, як марганець, залізо і фосфор.
Синій чай Анчан:
- покращує зір: чай добре чистить судини, в тому числі судини очей, тим самим позитивно впливаючи на гостроту зору;
- синій чай сприяє мозкового кровообігу, покращує пам'ять;
- завдяки магнію, фосфору і заліза чай Анчан перешкоджає появі сивини, покращує ріст волосся, запобігає їх випадання, благотворно впливає на шкірний покрив, зміцнює нігті;
- велика кількість з'єднань поліфенолів в синьому чаї гарантує відмінні властивості розщеплення жирів, виводить їх з організму. Синій чай буде відмінним помічником під час схуднення. А вітаміни С, Е, К, D, В1, В2, В12 і В13, марганець, фосфор і залізо посприяють нормалізації обміну речовин;
- синій чай Анчан стимулює кровообіг, перешкоджає формуванню тромбів і вирівнює артеріальний тиск;
- відмінний антидепресант, так як він добре розслабляє, заспокоює нервову систему, знімаючи стреси і занепокоєння, є ефективним засобом проти безсоння.
Як приготувати синій чай Анчан
Щоб правильно заварити синій тайський чай, необхідно 2-3 чайних ложки сухого збору залити склянкою гарячої води, але не окропом: температура води повинна досягати 85-90С. Дайте чаю настоятися протягом близько 3-х хвилин.
Виходить красивий настій синього кольору, який можна пити як самостійний напій. Можна додати в чай лимон або листочок м'яти. В цьому випадку напій стане фіолетового кольору і придбає досить приємний смак. При бажанні можна додати в чай мед або цукор. Деякі гурмани п'ють зелений чай з кокосовим молоком. Чай можна заварити декілька разів, з кожним разом колір ставатиме менш насиченим.
Застосування в кулінарії синього чаю
Кулінари Таїланду використовують квіти клітор
в якості натурального барвника для десертів і рису, а в готелях синій чай, який має нейтральний смак, подають для втамування спраги. Ви можете усіх здивувати, використовуючи міцний відвар синього чаю для додання синього забарвлення заварному крему, сирним і іншим десертів.
Рецепт желе з синього чаю
Для приготування цього десерту знадобиться: 1 склянка чаю, 15 гр. цукру, 3 гр. желатину, 150 мл води, за бажанням лимонний сік (тоді желе буде бузкового кольору).
У воду необхідно додати цукор. Попередньо проціджений міцний чай додаємо в воду на етапі кипіння. Потім додамо попередньо замочений желатин і розмішати до його розчинення. Желе процідити, залити в форму і охолодити.