Ви дивилися
Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Дивилися
4
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Петрушка, 100г

3
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 3
Питання0
В наявності
26 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 2000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 2000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Петрушка, 100г
26 грн.
Опис

Петрушка надзвичайно багата вітамінами і мінеральними елементами і тому вкрай корисна при загальному занепаді сил. Петрушка містить до 7% ефірного масла, головні компоненти якого апіол і глікозид апигенина, значна кількість аскорбінової кислоти, вітаміни В1, В2, Вс, К, РР, каротин. У петрушці містяться флавоноїди, фітонциди, глікозиди, солі магнію, кальцію, заліза, фтору, калію.

До речі, в 100 грамах молодих пагонів петрушки містяться приблизно дві добові норми вітаміну С - 150 міліграмів. Це в 4 рази більше, ніж в тих же 100 грамах лимона. А за змістом каротину петрушка не поступається всіма визнаному чемпіону - моркви.

Застосування петрушки в кулінарії

Листя і коріння петрушки їдять в сирому вигляді, заморожують, сушать, солять. Свіже листя кладуть в салати, супи, другі страви з м'яса, морської і прісноводної риби, овочів, молочні напої, соуси (наприклад, персіль, беарнез), овочеві маринади і соління. Тертий свіжий корінь використовують як приправу до овочевих салатів, вареної риби, дичини і домашній птиці, страв з картоплі, майонезу.

Сушені, солоні і заморожені листя і коренеплоди додають в бульйони, супи, гарніри, гарячі м'ясні, овочеві, рибні страви, а також в страви з птиці. Насінням петрушки ароматизують овочеві рагу, страви з квасолі і сочевиці.

Зелень петрушки додають в самому кінці приготування страви або перед подачею на стіл. Корінь закладають в блюдо на початку теплової обробки.

Слід врахувати, що сушену зелень петрушки можна використовувати тільки в стравах, що проходять термообробку, і використовувати її слід з обережністю, тому що аромат сконцентрований і для досягнення такого ж ефекту, як від свіжої зелені, потрібна менша кількість.

Петрушка в будь-якому вигляді добре поєднується з іншими прянощами: кропом, фенхелем, базиліком, чорним перцем і ін.

Корисні властивості петрушки, Застосування в народній медицині

Петрушка з незапам'ятних часів використовується як збуджує апетит, прекрасний косметичний і як лікарський засіб при багатьох захворюваннях. Рослина було популярно в Стародавній Греції і Стародавньому Римі, в країнах Сходу.

Завдяки високому і збалансованому вмісту калію і кальцію її рекомендується приймати при хворобах серцево-судинної системи, при порушеннях сечовиділення, при цукровому діабеті. Дуже сприятливий вплив на діабетиків надає міститься в петрушці инсулиноподобное речовина інулін. Крім різноманітних видів оздоровлюючого впливу на організм (спазмолітичний, болезаспокійливого, бактерицидного, десенсибилизирующего і протиалергічну, сечо-, пото-, желче- і вторгнень, тонізуючий, що підвищує апетит і секреторну діяльність шлунка), для діабетиків важливо, що петрушка регулює сольовий обмін, виводить продукти розпаду, а також солі важких металів.

Це - сильне очищає і нормалізує обмінні процеси засіб при інтоксикації організму. Важливо наявність в петрушці значних кількостей селену, тому що цей елемент розглядається як антиканцерогенний фактор. Виявлено в петрушці та літій, діючий заспокійливо і при порушенні, і при депресивних станах.

Німецька народна медицина рекомендує водний настій насіння або коріння петрушки як засіб, що підвищує апетит, покращує травлення, регулює менструації, як ліки при хворобах нирок, сечового міхура, сечогінний при водянці, набряках серцевого походження, як вторгнень, спазмолітичну. Листя петрушки прикладаються до хворих місць як знеболювальний та протизапальний засіб.

Товчені насіння петрушки, якщо їх втирати в шкіру, попереджають облисіння, а міцний відвар коріння петрушки в суміші з соком лимона - народне косметичний засіб, що дозволяє позбутися від веснянок і темних пігментованих плям шкіри. Цією відвареної сумішшю треба змащувати обличчя двічі в день - вранці і ввечері. Трава і особливо насіння мають сечогінну дію, що супроводжується рясним виділенням солей з організму. Підсилюють тонус гладкої мускулатури матки яєчника і сечового міхура.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Єгипет
Відгуки
Рейтинг товару:
4
Відгуків: 3
5
1
4
1
3
1
2
0
1
0
Надежда
02 березня 2021 (15:49)
Написав отзыв увидела что производитель стоит, извините.
Надежда
02 березня 2021 (15:47)
Была очень удивлена, производителями: петрушка -Египет, ламинария, чеснок и томаты- Китай, а черный перец - Вьетнам. Лично у меня большие сомнения. Хотелось бы чтобы это было указана в характеристиках товара.
Сергей
28 листопада 2017 (13:20)
Ароматная,высушена хорошо.
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Ви переглядали
Закінчується
Розторопша, 3кг
Немає в наявності
0
412 грн.
Фіточай "Урофіт комплекс" Доктор Фіто
В наявності
0
52 грн.
Каркаде (гібіскус), 1кг
В наявності
0
392 грн.
Новинка
Йодіс-концентрат+Se (селен), 500мл
В наявності
0
195 грн.