Масала - традиційний індійський напій - це спеції, зварені в молоці з цукром. Якщо напій Складається з спецій, цукру, молока і чорного чаю, то його називають і "масала", і "масала-ти". Легендарний чай Масала (Masala Tea) пили в Індії задовго до того, як туди прийшли англійці, і, зрозуміло, до того, як цей чудовий напій став відомий в світі. Цьому чаю вже не одна тисяча років. Також люблять і високо цінують цей напій в Непалі, Пакистані, Тибеті.
Цей напій дуже неСкладний у приготуванні. Це ідеальний варіант для любителів пряного чаю і чаю з молоком. Беручи по стаканчику в день, ви будете себе відчувати себе дивно легко!
Масала чай. рецепт
Справжній індійський масала-чай готується так:
- У кипляче молоко (молоко з водою) всипаємо масалу і чай.
- Даємо настоятися 10 хвилин.
Виходить прекрасний тонізуючий, пряний напій, який готується з так званими «теплими» спеціями.
Кількість молока, фортеця чаю і кількість Масалов визначається з досвідом і залежить від індивідуального смаку.
Багато жителів країн, регулярно заварюють чай Масала, віддають свою перевагу тільки згущеного молока.
Чай масала. Корисні властивості
Чим корисний чай Масала?
Він - прекрасний активатор. При млявому травленні, при загальній сонливості, нестачі енергії масала чай просто незамінний! А адже взимку це як не можна до речі. Його добре пити зранку, замість кави: бадьорить навіть краще і на більш довгий термін.
- Масала-чай тонізує організм, усуває млявість,
- оздоровлює нервову систему,
- стимулює травлення,
- виводить токсини і підвищує потенцію.
- Масала чай вважається хорошим засобом для підвищення імунітету.
- Цей гарячий напій з прянощами допомагає впоратися з простудними захворюваннями.
- Влітку масала чай втамовує спрагу, а в холод - добре зігріває.
Склад:
Кардамон, гвоздика, імбир, мускатний горіх, бадьян, кориця, чорний перець.