Кунжутна олія. Опис
Кунжутна олія холодного віджиму.
Кунжутна олія - добувається з насіння кунжуту (трав'яниста рослина, висотою до 150 см, що виростає по всій Індії і Китаю). Насіння кунжуту з найдавніших часів використовувалися для отримання цінного масла. Кунжутна олія має тисячолітню традицію, використовувалося єгиптянами як ліки ще в 1500 г до н.е. і асоціювалося з безсмертям.
Кунжутна олія виготовляється за стародавніми традиційними методиками і володіє високою якістю, має слідкувати-горіховий смак, легке за структурою.
Склад кунжутної олії
Кунжутна олія Складається з тригліцеридів, легкої ненасиченої олеїнової кислоти (35-48%), лінолевої кислоти (37-48%), крім того близько 10% насичених жирних кислот: стеаринової (4-6%), пальмітинової (7-8%) , а також миристиновой (близько 0,1%), арахіновою (до 1,0%) лігноцериновою кислот (йодне число 110) фітостерини, сезамін (хлороформ), сезамол, сезамолін, вітамін Е, самол, багато макроелементами (особливо кальцієм).
Кунжутна олія багате на вітаміни Е, А і містить прекрасно збалансовані поліненасичені жирні кислоти, токофероли, білки і натуральні антиоксиданти (головний - сезамол). Завдяки сезамол має високу стійкість при тривалому зберіганні (до 8 років).
Корисні властивості кунжутної олії
Кунжутна олія - це цінний харчовий і чудовий лікувальний продукт:
- за змістом необхідного для повноцінного розвитку кісткової і хрящової тканини кальцію кунжутне олія є рекордсменом серед більшості продуктів харчування;
- дієво при різних легеневих захворюваннях, задишці, астмі, сухому кашлі;
- рекомендується хворим на цукровий діабет;
- підвищує число тромбоцитів і покращує згортання крові;
- при ожирінні кунжутне олія сприяє схудненню і зміцнює тіло;
- при лікуванні підвищеної кислотності шлункового соку;
- перешкоджає утворенню тромбів, відкриває закупорки;
- допомагає кунжутне олія при шлунково-кишкових кольках, нефриті і пієлонефриті, сечокам'яній хворобі;
- використовується при недокрів'ї, внутрішніх кровотечах, гіперфункції щитовидної залози;
- контролює кислотність крові, підвищену кислотність шлункового соку;
- компенсує загальне виснаження організму, зволожує кишечник, очищає його від калу: сприяє його швидкому виведенню з організму;
- допомагає при палінні під час сечовипускання, легко проносить шлунок;
- кунжутне олія застосовується як глистогінний засіб;
- доведено, що кунжутне олія підвищує число тромбоцитів, благодрая чому прискорюється згортання крові. Тому воно рекомендується для лікування хвороби Верльгофа, тромбопеніческій пурпура, есенціальною тромбопенії, геморагічного діатезу (приймається по 1 ст. Ложці 3 рази на день перед їдою).
- в бодібілдингу кунжутне олія застосовується для збільшення м'язової маси.
Кунжутна олія. Застосування
Кунжутну олію Застосовують і всередину, і для масажу, і для догляду за шкірою.
Застосування в лікувально-профілактичних цілях
Застосування: 1ст. л. 2-3 рази на день за 20 хв. до їжі. Можна додавати в холодні страви з овочів.
Для дітей щоденна доза кунжутної олії повинна Складати: у віці від 1 до 3 років - 3-5 крапель; у віці від 3 до 6 років - 5-10 крапель; у віці від 10 до 14 років - 1 ч. ложка.
Всього 1 чайна ложка кунжутної олії містить добову норму кальцію.
Застуда. Закапати в ніс кілька крапель теплого кунжутної олії. Це ж олія добре втирати теплим в підошви ніг і в груди перед сном.
Вологий кашель. Розтирати груди і спину сіллю з гірчичним або сезамовим оліям до почервоніння. Олія багате лецитином, тому його використовують в губних помадах, в кремах для очей, в лосьйонах і шампунях.
У Китайській медицині щоденної ранкової процедурою є полоскання рота і горла кунжутною олією.
Проводиться вона в такий спосіб: наберіть в рот кунжутну олію і утримуйте її протягом 3 - хвилин, злегка переміщаючи його в порожнині рота.
Така процедура видалить всі шкідливі речовини, які виділяються з організму за ніч в порожнину рота. Вона зміцнить зуби і ясна, попередить розвиток карієсу. Знизить чутливість до вживання кислих речовин і посилить смакові рецептори. Допомагає для поліпшення голосу. Особливо така процедура корисна тим, хто живе в запилених містах, користується центральним опаленням, в холодному кліматі. Так як при цьому сильно пересихають слизові горла і носа.
Слизову носа також необхідно змащувати кунжутним оліям перед виходом на вулицю. Це допоможе ефективно боротися з ЛОР - захворюваннями.
Застосування кунжутної олії в косметології
Косметична дія кунжутної олії:
- Кунжутна олія - натуральний зволожувач для будь-якого типу шкіри, особливо для сухої, в'ялої, в'янучої.
- Відновлює, зволожує, живить і вирівнює шкіру, усуває лущення і роздратування.
- Сезамол - натуральне активна речовина, що міститься в цьому маслі, перешкоджає процесам окислення і поглинає ультрафіолетові сонячні промені. Саме це його властивість робить кунжутне олія ефективним засобом для захисту від сонця.
- Кунжутна олія рекомендується для догляду за всіма типами волосся.
- Кунжутна олія - панацея жирної і хворий шкірі голови.
- Ідеальний засіб для волосся забарвлених або зацькованих хіміей.Кунжутное олія надає волоссю блиск і м'якість, оберігає їх від висушування.
- Гарантує захист від шкідливих ультрафіолетових променів, оберігає їх від висушування. Захищає волосся від впливу сонця, морської і хлорованої води.
- Кунжутна олія містить багато магнію, антистресової елемента, що володіє заспокійливою дією, розслаблюючим м'язи обличчя і тіла. Тому додатковим результатом до догляду за волоссям - ви отримаєте і свіже, відпочиле особа з рум'янцем на щічках.
В даний час безліч європейської натуральної косметики для волосся готується на основі кунжутної олії (маски, муси, шампуні, кондиціонери і т.д.).
Систематичне Застосування кунжутної олії дозволить надовго зберегти красу і здоров'я вашого волосся.
- Живить і захищає волосся.
- У якісної косметиці для шкіри і волосся кунжутне олія використовують часто, як самостійно, так і в якості носія жиророзчинних компонентів, екстрактів, вітамінів і сонцезахисних фільтрів.
- Завдяки вітаміну Е кунжутне олія подарує волоссю силу і обсяг.
Протипоказання до застосування кунжутної олії
Кунжутна олія є несумісною з аспірином і деякими речовинами, що містять щавлеву кислоту.