0.00 грн.
Зробити замовленняКунжут чорний, 100г
- Бонусні бали: 2
- Наявність: В наявності
Рецепти з насінням чорного кунжуту
кунжутна сіль
Халва тахинная з чорного кунжуту
Печиво з кунжутом "Сезам"
Козинаки з кунжуту
кунжутні кульки
Корисні властивості чорного кунжуту
Чорний кунжут - це неочищені (нешліфовані) насіння, що володіють більш різким смаком і ароматом, ніж насіння білого кунжуту. У чорного кунжуту приємніший горіховий смак і аромат.
У Складі насіння чорного кунжуту: жирне масло, що Складається з ефірів органічних кислот, гліцерину і поліненасичених жирних кислот тригліцеридів; а також білки, вуглеводи, амінокислоти, кальцій, калій, фосфор, залізо, лецитин, магній, фітин - Складне речовина, яке відновлює баланс мінералів. Наявність в кунжуті бета-ситостерин знижує в крові рівень холестерину. Багатий кунжут вітамінами А, Е, С і групи В.
Застосування чорного кунжуту в кулінарії
Кунжут (сезам) як пряність особливо популярний в арабської, індійської, китайської, корейської, японської кухні.Використання чорного кунжуту в кулінарії майже ідентично використанню білого: страви з м'яса і риби, салати, закуски, овочеві страви, запіканки, випічка ... Але деякі відмінності є.
По-перше, в традиційних стравах східної кухні зазвичай використовується чорний кунжут, а в стравах арабської та індійської - білий.
По-друге, чорний кунжут через більш сильного аромату частіше використовується в салатах і холодних закусках, а білий - в стравах, які потребують термообробки.
По-третє, при виборі між білим і чорним кунжутом слід враховувати той факт, що чорний кунжут приблизно в 1,5 рази більше калорійний, ніж білий, а вміст жиру (масла) в ньому більше майже в 2 рази.
Щоб повно розкрити аромат насіння кунжуту, рекомендується обсмажити їх на сухій сковороді протягом 1-2 хвилин.
Кунжут чорний традиційно використовується в східній кухні. На Близькому Сході насіння кунжуту розмелюють і роблять з нього пасту тахині (як не згадати про тахінно халву), іноді додають в хумус. В Японії кунжутним насінням приправляють салати і овочеві страви, роли, суші.
Чорний кунжут, як і білий, добре поєднується з кмином, коріандром, корицею, чорним перцем, цибулею, часником, кропом, петрушкою і іншими травами.
Рецепти з насінням чорного кунжуту
кунжутна сіль
Кунжутна сіль - суміш розмелених обсмажених кунжутного насіння і солі. На чашку насіння, 200 мл чайна ложка солі. Приправа готова. У корейців це основна приправа, яку використовують замість солі. Таким чином, корейці отримують щоденну норму потреби кальцію.Халва тахинная з чорного кунжуту
- 1 стакан кунжуту,
- 1 склянка борошна,
- 75 мл молока,
- 2/3 склянки цукру,
- 4 столові ложки рослинної олії,
- 1 чайна ложка ванільного цукру.
Борошно обсмажити на сухій сковороді до світло-жовтого кольору, змішати з кунжутної масою і пропустити кілька разів через м'ясорубку. Додати рослинне масло і перемішати до однорідності.
У невеликій каструльці з'єднати молоко з цукром і ванільним цукром. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, дочекатися утворення високої піни і зняти з вогню.
Вилити сироп в масу і швидко все перемішати. Викласти масу на вологу дошку і розрівняти (товщина шару - 1 см). Дати охолонути і розрізати халву на квадрати або ромби.
Печиво з кунжутом "Сезам"
Це солодке печиво для любителів кунжуту і легкої випічки! Повітряне і хрустке. Мало тесту - багато кунжуту.- Кунжут (білий) - 0,5 кг
- Яйце - 2 шт
- Цукор - 1 скл.
- Олія - 0,5 скл.
- Борошно пшеничне - 1 скл.
- Розпушувач тесту (з гіркою) - 1 ч.л.
- Включити духовку на 180 градусів.
Тим часом замісити тісто. Яйця з цукром розтерти віночком, додати масло, борошно з розпушувачем і добре перемішати. Буде здаватися, що тесту мало в порівнянні з обсягом кунжуту, але все прекрасно замісити!
Висипати в тісто кунжут (Не охолоджуючи), перемішати ложкою і викласти на застелений пекарської папером деко.
Розрівняти тісто в пласт заввишки приблизно 0,7 см. Найкраще виделкою, до ложки і лопатці тісто прилипає. Залишити на деку трошки місця по краях, воно нам знадобиться.
Поставити в духовку на 10 хвилин. Тісто має піднятися і "схопитися". Дістати і прямо на деку розрізати на квадрати або ромби, намагаючись трошки відсунути (наскільки дозволить місце) печиво один від одного, щоб боковини теж подрумянились.
Знову поставити печиво в духовку і випекти до засмаглого кольору) це 12-15 хвилин. Дістати, дати охолонути і хрустіти. Зберігається довго (якщо, звичайно, збережеться), не втрачаючи "хрусткості".
Козинаки з кунжуту
- 180 г меду
- 180 г кунжуту
- Сік половини лимона
кунжутні кульки
Змолоти курагу, фініки, волоські горіхи, цедру лимона, додати лимонний сік, кероб, мелений зелений кардамон і трошки ванілі.Отриману суміш скачати в кульки і обваляти в кунжуті.
Дуже просто і смачно!
Корисні властивості чорного кунжуту
Чорний кунжут - ідеальний засіб для задоволення потреби кальцію в організмі людини.Кунжут білий і чорний - чудові джерела кальцію для організму, різниця в змісті кальцію досить значна, якщо в білому кунжуті 780 мг / 100 г, то в чорному його зміст від 1100 мг / 100 г. Жоден рослинний продукт не містить стільки кальцію, крім маку - 1460 мг. У молочних продуктах, для порівняння, його зміст невисока. Молоко коров'яче всього 120 мг, а в сирних продуктах разом менше 80 мг / 100 г.
Застосування кунжуту в народній та офіційній медицині досить широке. В першу чергу, його використовують як ефективний засіб для лікування діатезу, в тому числі, гемаррогіческіх. Він сприяє кращій згортання крові. Використовують його для приготування мазей, емульсій, пластирів, застосовують для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту і як проносний засіб.
Кунжут потрапивши в організм людини в будь-якому вигляді зміцнює кісткову тканину, нігті, зуби, стимулює функціонування опорно-рухової системи. Вкрай необхідний жінкам в період годування і вагітності, а дітям під час їх інтенсивного росту і в період зміни зубів. Рекомендують його, особливо жінкам після 40 років, при артрозах, гострих артритах, остеохондрозах, остеопорозах.
Велика кількість в кунжуті вітамінів групи В і Е, а також лінолевої кислоти при попаданні в організм підвищує в крові кількість тромбоцитів, покращуючи її згортання, допомагають поліпшенню струму крові, швидкому загоєнню ран і переломів. Висока поживність кунжуту значно допомагає страждаючим від дистрофії і працівникам з підвищеним фізичним навантаженням.
Ніна Петрівна Кравченко
Київ
06.01.2025
Текст
Дякую все отримала по своєму замовленні 5661, все добре.
Анастасія
Черкаси
20.03.2023
Текст
Купую постійно. Гарна якість .
кунжут чёрный, отзыв
Валентина Михайловна
Чернигов
09.11.2021
Текст
Мне понравился кунжут, спасибо.
Отличное качество!
Татьяна
г.Каменское (Днепродзержинск)
13.04.2021
Текст
Отличное качество! Заказываю не в первый раз. Хорошее обслуживание!
Чёрный кунжут
Наталия Сергеевна
Киев
07.10.2020
Текст
Заказываю здесь кунжут постоянно, и в этот раз в пакете ползал огромный червь. Как вы храните свои продукты?
Марина
Киев
01.10.2020
Текст
Хорошие свежие семена, добавляю в салаты и выпечку. Очень вкусные
Анна
Черкассы
16.06.2020
Текст
Кунжут отличного качества, вкусный хорош и для выпечки и для салатов
Валентина Ивановна
Киев
28.05.2020
Текст
Спасибо, все очень хорошо
Дарика Манаповна
Нетішин
28.05.2020
Текст
Семена великолепны. приятны во вкусе и хорошо проращиваются. Всем рекомендую кто интересуется, не пожалеете.
Магазином пользуюсь не раз, все приходит быстро, а главное - качественны товар.
Покупатель
Черкассы
06.05.2020
Текст
Отличные чистые семена. Использую для выпечки и в сыром виде. Приготовили смесь из кунжутных семечек и молотых грецких орехов -вкуснотища!
Олена Вікторівна
Харків
17.04.2020
Текст
Кунжут якісний, мені сподобався. Гарна лавка.
Семена кунжута
Влад
Новосёлки
06.02.2020
Текст
Кунжут отличный!
отзыв
Валентина Ивановна
Киев
05.12.2019
Текст
Я приобрела в интернет магазине черный кунжут. Качеством я довольная. Посылку отправили
оперативно, очень приятные менеджеры. Спасибо.
Черный кунжут
Анна Ивановна
Днепр
29.11.2019
Текст
Черный кунжут купила в начале ноября. Качество хорошее. Вкус более яркий, чем у белого. Пишут, что кальция в черном кунжуте>. Буду продолжать покупать. Хороший инет магазин
Анна Влвдимировна
софиевская борщаговка
05.11.2019
Текст
Спасибо большое!!! кунжут отличный!
куркума
Татьяна Николаевна
Киев
06.08.2019
Текст
Заказываю в этом магазине не в первый раз. Качеством продукции очень довольна. Заказывала софору японскую плоды, имбирь молотый, кориандр семена, корицу молотую, кунжут черный и конечно же Куркума (отменного качества) Оператор связывается сразу для уточнения деталей заказа. Доставка быстрая. Рекомендую этот магазин.
Татьяна
Черкассы
12.06.2019
Текст
Кунжут свежий и очень вкусный. Отлично подходит для салатов
Ольга Евгеньевна
мариуполь
23.04.2019
Текст
хорошее качество
Снежана
Киев
10.02.2019
Текст
Заказала 50 г на пробу, осталась очень довольна! С удовольствием использую в приготовлении суши и мисо. Кунжут свежий, не горчит. Вкус напоминает что-то среднее между обычным кунжутом, подсолнечными семечками и маком.
кунжут чёрный
Ирина Викторовна
Кривой Рог
23.10.2018
Текст
Заказывала первый раз. Продукцией довольна, доставка своевременная. Благодарю.
Добрый день. Подскажите, этот кунжут сырой или обжаренный? И какой срок годности?
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Магазином пользуюсь не раз, все приходит быстро, а главное - качественны товар.
оперативно, очень приятные менеджеры. Спасибо.
Кстати, в этот раз тоже мак напомнил) такой - свежий, который у бабушки на огороде срывали))