Іван-чай Копорський ферментований. Опис
Іван-чай Копорський ферментований гранульований №1 володіє незрівнянним яскравим, трохи терпким смаком і м'яким медовим післясмаком, має насичений аромат з фруктовими нотками.
Іван-чай ферментований гранульований володіє терпким смаком і запашним квітково-трав'яним ароматом. Заварений напій має насичений смак і колір.
Прекрасно поєднується з ферментованим чаєм з листя вишні.
Іван-Чай ферментований або Копорский чай - напій, відомий більше десяти століть. Традиція чаювання з'явилася на Русі задовго до знайомства з заморським чорним чаєм. Як заварки використовувалися сушене листя рослини кипрей і такий чай був у великій пошані. Згідно російської легендою, кипрей спочатку в народі Іван-чаєм величали ... «... Жив один російський хлопчина, ходив він завжди в червоній сорочці і любив в поле серед чагарників і трав високих водиться. Люди, коли повз проходили і помічали серед зелені червоне щось, говорили: «Та це Іван, чай, бродить». Так і повелося: почервоніння в зелені асоціювалася з Іваном ... ». А якось раз люди розводили багаття і разом з дровами підкинули в вогонь високу траву зніту. Листя Іван-чаю потрапили в киплячий котел, відвар вийшов приємно ароматний, бадьорив і розумів настрій. Так і повелося на Русі Іван-чай заварювати.
Цей напій згадується в древніх російських рукОписах, його знала і любила Європа, і тому Іван-чай у великих колличествах вивозили за кордон, де і називали його «російським чаєм». У XIX столітті Іван-чай активно експортувався до Великобританії, яка володіла величезними чайними плантаціями в Індії, але купувати щорічно десятки тисяч пудів Копорского чаю, вважаючи за краще його індійському. Але на батьківщині зніту, в Росії в цей час ринок заполонив індійський чай і цілющий національний напій був незаслужено забутий. Але ж цей ароматний, трохи терпкий напій не тільки смачний, але і дуже корисний для всього організму.
Зараз ферментований Копорський чай являє собою справжнісіньку рідкість. Проводять його, на жаль, в дуже малих кількостях. Однак, обов'язково слід скористатися можливістю і час від часу поповнювати свій раціон цим цілющим напоєм.
Ферментований Іван-чай (Копорський чай) володіє чудовим, трохи терпким смаком з запашним квітково-трав'яним ароматом, і приносить величезну користь і бадьорість тілу.
Властивості ферментованого іван-чаю
Зміст і корисні властивості Іван-чаю (Копорской чаю):
Одна з основних особливостей Копорской чаю полягає в тому, що до Складу цього напою не входить навіть найменше кількість кофеїну, а також щавлевої і сечової кислоти - речовин, які не дуже сприятливо впливають на людський організм. До нього не виникає звикання, як до звичайного чаю або кави.
- У 100 гр. листя Іван-чаю міститься від 200 до 400 мг аскорбінової кислоти (в кілька разів більше, ніж в лимонах).
- Наявність в рослині заліза, міді, марганцю дозволяє вважати його засобом, здатним покращувати процес кровотворення, підвищувати захисні функції організму.
- Також даний напій рекомендується вживати при різних інфекційних захворюваннях.
- При регулярному вживанні Копорской чаю, що містить в своєму Складі такі важливі елементи, як залізо, марганець, мідь, нікель і титан, значно підвищується тонус людського організму.
- Крім того, він дуже позитивно впливає і на працездатність людини.
Застосування Копорской чаю
Іван-чай Копорський ферментований надає дію:
- в'яжучий і протизапальний; болезаспокійливий і жарознижуючий;
- заспокійливе при стресах, нервових навантаженнях;
- знімає харчові, алкогольні отруєння, протвережує; ощелачивает, очищає кров;
- підвищує імунітет;
- відновлює сили при виснаженні;
- корисний при гіпертонії, атеросклерозі і недокрів'ї;
- корисний при подагрі і порушення сольового обміну; зарубцьовуються виразки шлунково-кишкового тракту;
- корисний при каменях в печінці, нирках і хворобах селезінки;
- корисний при внутрішніх кровотечах, болісних менструаціях;
- зміцнює коріння волосся; зменшує інтоксикацію при раку;
- допомагає позбутися від простатиту і аденоми передміхурової залози.
Склад визначає різноманіття цілющих властивостей Іван-чаю. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти і біофлавоноідів (вітамін Р), рекомендований для підвищення імунітету і опірності різним інфекціям, зміцнення кровоносних судин, зв'язує і виводить важкі метали, очищає організм при різних інтоксикаціях, в тому числі алкогольних, від радіаційного забруднення, оздоровлює і підвищує працездатність . Благотворно впливає на імунну та ендокринну системи, ефективний при будь-яких запальних процесах, має виражену заспокійливу, м'яким снодійним дією.
Спосіб приготування ферментованого іван-чаю
- Засипати чай з розрахунку 1 чайна ложка на 100 мл. окропу.
- Настоювати не менше 15 хвилин.
- Рекомендується неодноразове заварювання для повної витяжки з чаю всіх його корисних речовин.
Протипоказання до застосування ферментованого іван-чаю
Іван-чай ферментований протипоказаний лише в разі гіперчутливості до будь-яких речовин рослини.