Хун Ча Лі Чжи. Опис
Хун Ча Лі Чжи - червоний чай з соком плоду Лі Чжи, один з найбільш популярних сортів чаю в Китаї. Терпкий смак червоного чаю вдало доповнений солодкістю соку Лі Чжи. Лі Чжи (лічі) - це плід дерева китайської сливи, батьківщиною якої вважається Китай. В даний час Лі Чжи - один з найпопулярніших фруктів Південно-Східної Азії.
Хун Ча Лі Чжи в процесі сушіння збризкують соком тропічного плоду лічі, що додає чаю неповторний аромат і дуже солодкий смак. Лі Чжи зберігає природну чарівність букета справжнього китайського червоного чаю (фруктові та медові, аромати сухофруктів), вдало доповнені натуральним соком одного з найпопулярніших китайських фруктів.
Чай з ароматом лічжі - це простий і дуже смачний напій, в якому поєднується традиційна добротність хорошого чорного чаю і вишуканість екзотичних фруктів.
Хун Ча Лі Чжи оптимально підходить для вечірнього чаювання в колі сім'ї.
Корисні властивості чаю Хун Ча Лі Чжи
Чай Хун Ча Лі Чжи
- прекрасно зігріває в холодну погоду.
- нікотинова кислота, що міститься в плодах Лі Чжи, перешкоджає розвитку атеросклерозу.
- напій зміцнює капіляри, регулює метаболізм жирів і покращує травлення.
- цей сорт заслужено визнаний одним з кращих антипохмільних чаїв, оскільки він допомагає знімати інтоксикацію.
- також чай сприяє зміцненню ясен і зубів, освіжає подих і вбиває бактерії в порожнині рота.
- напій чудово втамовує спрагу, покращує настрій, бадьорить.
- він сприяє тому, щоб не виникали головні болі, оскільки він нормалізує кров'яний тиск, зміцнює стінки судин і навіть використовується для профілактики тромбофлебіту.
- чай благотворно впливає на підшлункову залозу, печінку і сечостатеву систему.
Як заварювати чай Хун Ча Лі Чжи
Щоб Хун Ча Лі Чжи повністю зміг розкрити свій екзотичний смак і аромат, потрібно:
- взяти 8-10 грамів заварки на 150-200 мілілітрів води;
- нагрівати воду до оптимальної температури, що дорівнює 85o-90oC;
- наполягати чай протягом 1-2 хвилин.