Опис
Смола чаю пуер (Ча Гао) - це унікальний чайний продукт, який навіть в Китаї знають не всі, а лише досвідчені. Даний чайний продукт є екстрактом чайного листа.
Для її виробництва беруть листя чаю сорту юньнаньській широколистий (з якого і проводиться будь пуер). З 100 кг сириз листя, шляхом поступової варіння у великій чані, отримують близько 1 кг смоли, тоді як з цього ж кількості листя можна зробити 25 кг звичайного пуеру. При цьому, в процесі варіння додають деяку кількість чистої сирої води для того щоб продовжити сам процес «сгущеванія».
В результаті отримують висококонцентровану рідина, яка при охолодженні кристалізується в тягучу смолу, яка в свою чергу через день два повністю твердне. Саме тому гарячу смолу розливають в ємності різної форми.
Корисні властивості Ча-Гао (смоли пуеру)
Смола пуеру:
- Зміцнює стінки судин.
- Знижує артеріальний тиск.
- Сприяє позбавленню від зайвої ваги.
- Дуже благотворно впливає на печінку (про що написано десятки докторських дисертацій)!
- Нормалізує роботу травної системи.
- Відмінне анти-похмільний засіб. Нейтралізує дію алкоголю.
- А так же чинить інтенсивне профілактичний вплив від більш ніж 70ті захворювань!
Так як це концентрат пуеру, в смолі присутній колосальний потенціал чайної енергії, прихід якої відчувається в перші десятки секунд і не залишає протягом години. Це виражається в сильному тонізуючому впливі на організм через природне зниження цукру в крові, завдяки високому вмісту в смолі такого речовини як танін (благотворно впливає на організм і уповільнює старіння клітин).
В смолі пуеру дуже низький рівень кофеїну (його практично немає!). Тонізуючу дію, виражається в припливі сил, підвищенні реакції, поліпшення зору і чутливості, а також збільшення мозкової активності і підняття настрою.
Аромат і смак
Аромат в сухому вигляді - класичного чорного китайського юньнаньского чаю з додавання невеликої кількості молока. При заварюванні розкривається Пуерні сутність і з'являється димний, деревний аромат хорошого Шу пуеру.
Ча Гао має дуже приємний і лаконічний смак. Відчувається приємне відчуття маслянистості мовою. Смак м'який, глибокий, без гіркуватості Колір настою залежить від часу заварки і змінюється від яскраво-жовтого до темно-бурштиновому На смак Ча-Гао практично не відрізнити від першокласного пуеру.
спосіб заварювання
Розчинити в окропі. Один кристалик - на 250-300 води.
Цю процедуру можна повторювати до тих пір, поки смола не розчиниться в чайнику остаточно. Ви можете експериментувати зі смаком і регулювати час заварки самостійно.
Вага смоли ≈ 0,6 г.