0
0

Зіра (кумін) насіння, 100г

Відгуки:
(10)
  • Бонусні бали: 6
  • Наявність: В наявності
122 грн.
100г
1кг

Кумин (інші назва зіра, Римський кмин, індійський кмин, кмин, зра, затр, Джаара) - назва рослини з невеликого роду Кмин, що відноситься до сімейства зонтичних. Завдяки плутанини в давні часи з перекладом назви спеції на європейські мови, кумін часто плутають з кмином, але це різні прянощі і при цьому вони абсолютно відрізняються за смаком.

В Індії зіра - це Король Спецій, без нього не обходиться практично жодна страва, його вирощують як домашню траву. Одне з санскритських назв зіри - sugandhan - добре пахне.

Кумин володіє сильним пряним ароматом і гіркуватим, злегка нагадує горіх, смаком.

Застосування зіри в кулінарії

Зіра (кумін), що володіє приємним і досить різким ароматом і смаком, завоювала визнання у всьому світі. Без неї неможливо уявити собі кухню народів Індії та Середньої Азії. В індійській кухні її додають в плов, страви з бобових, баранини і овочів (капусти, баклажанів та ін.). Нерідко перед вживанням насіння обсмажують.

Зіра - важлива добавка в несолодко індійському напої з йогуртом, який називають "ласси".

У кухні Туреччини та арабських народів пряність - невід'ємний компонент в стравах з бараниною, маринованою капустою, а також в стравах з рису і баклажанів. Широко відома популярна середньоазіатська суміш для плову, в якій зіра поєднується з червоним перцем і барбарисом. У Середній Азії вона також вважається не замінної в приготуванні плову. В Узбекистані чорний кмин служить добавкою до салатів, супів, м'ясних страв і борошняних виробів.

У свіжому і сушеному вигляді в середньоазіатської кухні його застосовують також в рибних стравах, фаршах для самси, в марінадние підливи для м'яса, соусах і кашах, а також при виробництві домашньої ковбаси з баранини і конини.

Кулінари європейської кухні кладуть зиру в супи, м'ясні, овочеві і рисові страви. Дуже гарні супи з додаванням в обжарку (цибуля, морква) кумина. Вона також істотно покращує смак і аромат овочевих салатів і страв з риби.
Ці прянощі дуже часто використовується в якості добавки в тісто, призначене для випічки хлібобулочних і кондитерських виробів.

Взагалі зиру не тільки смачно, але і корисно додати в страви з горохом, квасолею, бобами (наприклад, дхал), картоплею, тому що зиру покращує переварювання цих «важких» для травлення продуктів.

Також кумін зустрічається в деяких чаях.
Кумин додають в м'ясні маринади, а також в мариновані овочі та фрукти. Мелена зіра хороша в салатах, кисло-молочних напоях, вареннях і джемах. В Африці (Алжир, Марокко) спецію кумін додають в боршети - своєрідні люля-кебаб, також зиру використовують в приготуванні магрібського кус-куса.

Сир і сир з кумином - хіт у Франції.
Греки і німці обожнюють додавати зіру в сосиски та ковбаски, тушковане м'ясо, квашену капусту.
У Мексиці та Іспанії зіра входить в традиційне і улюблене блюдо чилі-кон-карне (chile con carne);
В Індії зіра використовується практично в будь-якій страві, застосовують індійці і молоді свіже листя кумина, додаючи їх в салати і супи.

Кумин добре поєднується з коріандром, куркумою, асафетідой, анісом, корицею, перцем чилі, цибулею та іншими прянощами.

Застосування зіри в народній медицині

Зіра (кумін) з давніх часів використовується також в медицині.
  • Наприклад, греки досі готують спеціальний чай, що поліпшує самопочуття дітей.
  • Кумин - непогане тонізуючий засіб, є афродизіаком.
  • Вплив кумина покращує травлення (лікування шлункових і ниркових захворювань, метеоризму, кольок, діареї), збуджує апетит. Зіра має сечогінну дію. Виводить шлаки з організму.
  • Зіра використовується в гінекології (збільшення молока у годуючих матерів ...) і неврології (допомагає боротися з амнезією, безсонням ...).
  • Спеція кумін є антисептиком; зовнішньо допомагає розсмоктувати пухлини, різні шкірні здуття (прищі, висипу ...). Зменшує біль.
  • Зіра хороша для очищення дихальних шляхів.
  • Допомагає боротися з нудотою, в т.ч. на перших місцях у вагітних.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Індія
Відгуки покупців про товар 4.9 із 5

Все отличного качества.

Николай Иванович

Апостолово

12.05.2021

Текст
Товар отличного качества. Всем рекомендую данную компанию.

Алексей Олегович

Ніжин

04.06.2020

Текст
Свежая и очень ароматная. Рекомендую

Константин Алексеевич

Горишние Плавни

09.02.2020

Текст
Как всегда все супер!!!

Надя Шоуи

Черкассы

25.10.2018

Текст
Для меня кумин - приправа №1. Качество этого продукта хорошее. Но вкус, аромат...не совсем то, к чему я привыкла. Достаточно жесткие семечки, трудно растолочиваются в ступке.

зира

Константин Алексеевич

Горишни Плавни

04.10.2018

Текст
Цена, качество, доставка, все супер. Рекомендую магазин.

Светлана

Кривой Рог

21.04.2018

Текст
Покупкой довольна. Зира имеет много полезных свойств, о которых узнала совсем не давно. Покупайте и употребляйте в пищу!

Владимир

Херсон

13.04.2018

Текст
Качество отличное, вес соответствует заказанному.

Ирина

Кривой Рог

21.02.2018

Текст
Товар хороший

Ирина

Кривой Рог

28.02.2017

Текст
Всем довольна и специями, и доставкой.

Оксана Александровна

Днепр

03.11.2016

Текст
Используется для плова, очень ароматная!

Питання (0)
Відгуки (9)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Алексей Олегович
Алексей Олегович
04.06.2020
Свежая и очень ароматная. Рекомендую
Константин Алексеевич
Константин Алексеевич
09.02.2020
Как всегда все супер!!!
Надя Шоуи
Надя Шоуи
25.10.2018
Для меня кумин - приправа №1. Качество этого продукта хорошее. Но вкус, аромат...не совсем то, к чему я привыкла. Достаточно жесткие семечки, трудно растолочиваются в ступке.
Константин Алексеевич
Константин Алексеевич
04.10.2018
Цена, качество, доставка, все супер. Рекомендую магазин.
Светлана
Светлана
21.04.2018
Покупкой довольна. Зира имеет много полезных свойств, о которых узнала совсем не давно. Покупайте и употребляйте в пищу!
Владимир
Владимир
13.04.2018
Качество отличное, вес соответствует заказанному.
Ирина
Ирина
21.02.2018
Товар хороший
Ирина
Ирина
28.02.2017
Всем довольна и специями, и доставкой.
Оксана Александровна
Оксана Александровна
03.11.2016
Используется для плова, очень ароматная!