Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Зіра (кумін) мелена, 100г

3
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 3
Питання0
В наявності
78 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Зіра (кумін) мелена, 100г
78 грн.
Опис

Кумин або зіра в Латинській Америці, Африці, Средіземномореье, Азіатських країнах, особливо в Індії, - це Королева Спецій, без неї не обходиться практично жодна страва. Одне з санскритських назв кумина - sugandhan - добре пахне.

Іменем кумина навіть названий маленький острів Коміно в Мальтійському архіпелазі (Середземномор'я) - він покритий полями спеції кумін. Завдяки плутанини в давні часи з перекладом назви спеції на європейські мови, кумін часто плутають з кмином, але це різні прянощі.
Кумин володіє сильним пряним гострим запахом і смаком з горіховою ноткою.

Застосування зіри в кулінарії

В якості прянощів використовуються як мелений, так і цілий кумін. У мексиканській, східній і північно-африканської кухні зіру використовують так само часто, як і чорний перець в європейській. Вона надає цікавий смак самому банального страви з овочів, прекрасно поєднується з м'ясними фаршами, птицею і яєчними стравами.

Мелений кумін часто використовується в класичних рецептах німецької кухні, особливо, при приготуванні ковбас. Французи люблять сир і сир з кумином, англійці - випічку і чаї, іспанці і португальці - ковбаси, страви з рису і фаршированих овочів. З цієї меленої пряністю добре відварити картоплю в мундирі.

Але більш популярний кумін в кухні народів Близького Сходу, Латинської Америки, Північної Африки, Центральної і Південної Азії. Індійці, марокканці, мексиканці, алжирці додають мелений кумін в супи, тушковане м'ясо (баранину, ягнятину, яловичину), рибу, курку, овочі, рис, пшеницю, сочевицю, квасолю, в освіжаючі кисло-молочні напої, а також в різні соуси.

Меленим кумином часто приправляють салати, холодні закуски, сирні маси для бутербродів і інші блюда, які не потребують теплової обробки. Суміш мелених коріандру, фенхелю та кумина можна додавати в варення, протерті ягоди або розмелені фрукти.

Зіра добре поєднується з коріандром, куркумою, асафетідой, анісом, корицею, перцем чилі, цибулею і ін., Входить до Складу ряду приправ (сумішей прянощів), в т.ч. традиційних: гарам масала, чатні ...

Застосування зіри в народній медицині

Насіння кумина додають бадьорості, свіжість, підвищують активність нирок, знімають спазми з дрібних судин шкіри, допустимі в якості прянощів і допоміжного ліки для хворих гастритами з підвищеною кислотністю.

Зіра має яскраво виражену антисептичну властивістю, загоює рани. Ці плоди вживають як стимулюючий і сечогінний засіб.

Кумин закріплює шлунок і кишечник, викликає апетит.

Примочки з зіри, змішаної з оливковою олією або бобової борошном, допомагають розсмоктувати пухлини.

Зіра благотворно впливає на серцево-судинну систему, перешкоджає утворенню тромбів і захищає наш організм від інфарктів.

Вживання прянощі покращує діяльність мозку і зору, сприяє травленню і покращує апетит. Закріплює шлунок і кишечник, незамінний при шлункових кольках, спазмах, диспепсії і метеоризмі.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Індія
Відгуки
Рейтинг товару:
5
Відгуків: 3
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Наталья Евгеньевна
26 березня 2019 (19:20)
Брала несколько специй, все свежие, качество хорошее. Буду заказывать еще.
Георгий
21 листопада 2018 (00:06)
Как не бывает хлеба без корочки, так не бывает плова без зиры :)
Володимир Вікторович
19 грудня 2016 (16:40)
Дякую. Все чудово.
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.