Ягоди годжі. Опис
Ягоди годжі великі. Країна-виробник: Китай.
Ягоди Годжі в китайській і тибетській медицині використовуються вже протягом більше 2000лет. І в усі часи цілителі застосовували ягоди годжі в якості ефективного тонізуючий засіб, для лікування захворювань серця, нирок, печінки, легенів, захворювань очей, м'язів і кісток, для лікування ожиріння, а також зниження рівня холестерину в крові.
Ягоди годжі. Склад
Чудовими
Ягоди Годжі робить їх унікальний Склад:
- 19 амінокислот, флавоноїди, жирні кислоти;
- 4 незамінних полісахариду;
- вітаміни: Е, рибофлавін, тіамін, піридоксин, ціанокобаламін, нікотинова кислота, С (кількість якого в 500 разів більше, ніж в помаранчевих апельсинах);
- біоактивні каротиноїди (у тому числі зеаксантин, лютеїн), бетаїн, бета-ситостерол, флавоноїди, еллаговая, кумаровая кислоти;
- 21 мінерал, серед яких: цинк, залізо, йод, германій, магній, селен, кальцій, хром, калій, молібден, нікель, фосфор.
Корисні властивості ягід Годжі
- За рахунок полісахаридів Ягоди Годжі проявляють противірусні, протипухлинні, протимікробні, антидотні, тонізуючі властивості. Підживлюють корисну мікрофлору кишечника, підтримують її життєдіяльність і найкращий Склад.
- Ягоди Годжі попереджають підвищення артеріального тиску, роблять судинні стінки міцніше, знімають кровоточивість ясен.
- Відновлюють в ряді випадків порушену структуру молекул дезоксирибонуклеази (скорочено ДНК). Це підтверджують дослідження доктора Х. Ву, які були опубліковані в Японії. Ймовірно, саме тому живуть в Гімалаях китайці, щодня Їсть ягоди годжі, досягають віку 130 років. Підраховано, що в тих регіонах, де вирощують годжі, довгожителів в 16 разів більше.
- Ягоди Годжі «підстьобують» імунні клітини, щоб вони не забували виконувати покладену на них роботу.
- Регулярне вживання призводить до зниження ваги, причому, з'їдена їжа перетворюється не в жир, а в енергію.
- Активізують моторику кишечника, омолоджують його, сприяють евакуації «відходів», радіонуклідів, надлишків холестерину з організму.
- Ягоди Годжі усувають анемію, слабкість, брак мінералів, піднімають гемоглобін. Протипухлинні властивості забезпечуються германием, лікопіном; глікозинолатів і тіоціанати підвищують «зв'язування» канцерогенів.
- Лютеїн запобігає помутніння кришталика, тобто катаракту, руйнування клітин сітківки і падіння гостроти зору.
- Фітостероли допомагають нормалізувати гормональний фон
- Ягоди Годжі сприяють правильному проходженню стресових ситуацій, покращують сон. Їх можна назвати природними антидепресантами.
- Беруть участь в регулюванні роботи головного мозку, серцевого м'яза.
- Лікопін активізує імунітет, попереджає серцево-судинні захворювання, покращує стан легенів, бронхів, слизової оболонки травного тракту.
- Ягоди Годжі очищають кров, попереджають патологічні зміни в клітинах, відкладають їх старіння.
- Ягоди Годжі називають природною «Віагрою», підвищують потенцію у чоловіків, збільшують вироблення тестостерону, сперматозоїдів, підсилюють сексуальне бажання, перешкоджають виникненню простатиту. У країнах Сходу отриманий з ягід сік називають «подружнім вином». Цінний адаптоген, що дає організму енергію, бадьорість, витривалість, працездатність.
Застосування Ягід Годжі

Східна медицина рекомендує
ягоди годжі при анемії, болях в спині, проблеми зі зору, цукровому діабеті. А також як засіб загального зміцнення здоров'я при вагітності, для поліпшення роботи спинного і головного мозку і ЦНС в цілому, зміцнення сну, як антистресовий засіб.
Крім того годжі часто використовують для омолодження всього організму, нормалізації ваги та апетиту, зниження цукру і холестерину в крові, стабілізації тиску, загального поліпшення роботи серця і мозку.
Ягоди Годжі для схуднення
Ягоди Годжі є корисним рослинним продуктом, в якому містяться величезна кількість цінних речовин, саме вони позитивно діють на здоров'я людини в цілому, а це і дозволяє повільно, але вірно втрачати зайві кілограми. З цього можна зробити висновок, що напій з цих плодів, не допоможе людині за тиждень перетворитися в худишку, але він позитивно вплине на обмін речовин худне, і підніме його життєвий тонус.
Варто зазначити, що на цьому тлі процес схуднення буде проходити комфортніше і приємніше. Крім цього слід врахувати і той факт, що якщо людина буде разом з ягодами годжі вживати шоколадні цукерки, то його мрія про набуття стрункості буде просто приречена на провал. Однак чашка чаю з цими плодами, випита перед відвідуванням спортзалу або після дієтичного сніданку, зіграє велику роль в схудненні.
Також вона додасть сил і поліпшить настрій. Ось чому не варто відкидати цей продукт, навіть якщо в ньому і немає речовин, які сприяють активному скиданню ваги. Завдяки ягодам годжі процес схуднення буде йти поступово. В результаті цього організм не буде відчувати стресу, а значить, худнути людина буде з комфортом, і разом з цим отримає величезну кількість корисних речовин, що неможливо при дієті.
Таким чином, можна зробити висновок, що ягоди годжі для схуднення, відгуки на які в більшості випадках позитивні є правдою. Щоб переконатися в цьому потрібно випробувати їх ефект на собі, в будь-якому випадку шкоди не буде, адже в плодах багато вітамін, а значить, завдяки цьому засобу можна ще і поправити своє здоров'я.
Варто знати, що існують навіть серйозні дослідження, які присвячені оцінці впливу ягід на розвиток ракового процесу. Якщо вірити попередніми результатами, то регулярне вживання годжі допоможе знизити ризик розвитку пухлин певних локалізацій.
Ягоди годжі допоможуть розлучитися із зайвою вагою, але тільки за короткий термін схуднути не вдасться. А все тому, що ці плоди будуть поступово налагоджувати обмінні процеси в організмі, за рахунок чого поступово йтимуть і обридлі кілограми.
Як приймати ягоди годжі для схуднення?
В принципі, можна їсти просто так, в сушеному вигляді. Можна додавати в різні страви, йогурти, десерти. Калорійність не перевищує 370 кілокалорій в 100 грамах продукту. Але для найкращого тонізуючого ефекту спробуйте їх заварити. Столову ложку ягід залийте склянкою окропу. Дайте напою настоятися протягом 30 хвилин. І готово! Пийте корисний чай як доповнення до дієтичного сніданку, обіду або вечері. Можете випити півсклянки перед тренуванням у спортзалі. Ви, безсумнівно, відчуєте прилив бадьорості і сил! Ось побачите, ефект від схуднення не змусить себе чекати! Тільки наберіться терпіння і будьте наполегливі, щоб схуднути.
Способи застосування Ягід Годжі, рецепти
- У сухому вигляді (від 15 до 50 г на добу сухих ягід)
- У рідкому варіанті у вигляді настоянок, чаю і навіть супу.
- У подрібненому - як добавки до каш, пирогів, коктейлів і ін.
Важливо! Добова норма - не більше 50 г продукту.
Настій з ягодами годжі «Класичний»
Одну столову ложку плодів годжі слід залити однією склянкою окропу і настояти протягом 30 хвилин. Доцільно настій заварювати в термосі. Вживати не менше трьох разів на день по півсклянки. Що залишилися після зціджування ягоди також можна вживати в їжу.
Спиртова лікарська настоянка з ягодами годжі
Ягоди годжі (50 г) залити 0.5 л горілки і наполягатиме протягом місяця в темному місці. Приймати по 1 чайній ложці двічі на день за 30 хвилин до їди.
Рисова каша з ягодами годжі
- Рис - 1 склянка
- Ягоди годжі - 10 г
Рис варити разом з плодами годжі до готовності. Для смаку можна додати мед.
Для профілактики гіпертонії
Для профілактики гіпертонії рекомендують додавати ягоди годжі в чай оолонг (улун) у пропорції до 5% ягід.
Для нормалізації ваги
Для нормалізації ваги - та ж пропорція, але вже з пуером. Крім того ягоди можна змішувати з кашами.
Увага!
Ягоди годжі. Протипоказання
Висока температура тіла. індивідуальна непереносимість
Щоб зберігалися всі цілющі властивості унікального плоду, не слід додавати цукор і сіль в страви та напої з ягодами годжі!
Сухі ягоди годжі слід зберігати в сухому і бажано прохолодному місці.
Настій, в Складі якого входять плоди годжі, підлягає зберіганню в холодильнику не більше двох діб.