Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Уцхо-сунелі мелений, 50г

4
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 4
Питання0
В наявності
99 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Уцхо-сунелі мелений, 50г
99 грн.
Опис

До сих пір не вщухають суперечки про те, що ж собою являє уцхо-сунелі. Виявляється, це не суміш прянощів, як вважають багато хто, можливо за аналогією з хмелі-сунелі.
Уцхо-сунелі - це висушені стручки пажитника блакитного. По запаху вони дуже нагадують фенугрек-шамбалу, які є насінням іншого різновиду пажитника - пажитник лісового.

Часто можна зустріти твердження, що у мелених пажитника і уцхо-сунелі схожість добре помітно. Хоча насправді вони суттєво відрізняються за кольором: мелений пажитник - світло-бежевий, а мелений уцхо-сунелі - сірувато-коричневий з відтінком зеленого, що обумовлено традицією молоти не забрав насіння, а цілі стручки. Цією ж причиною пояснюється і наявність в деяких випадках невеликих, характерно-трав'яних включень в молотом уцхо-сунелі. Смак також різний: у пажитника він дуже гіркий, а у меленого уцхо-сунелі - більш м'який і горіховий, злегка терпкий.

Застосування уцхо-сунелі в кулінарії

Ця унікальна, дуже ароматна і апетитна суміш, є ідеальною приправою в першу чергу для рибних страв, хоча вона і дуже добре поєднується з м'ясними і овочевими стравами, її також можна додавати в супи і підливи.

Уцхо-сунелі широко застосовується в грузинській і іранської кухні, так як вона присутня в багатьох рецептах цих країн. Наприклад, є інформація, що до Складу цієї аджики обов'язково повинна входити уцхо-сунелі.

Цю пряність також додають в такі грузинські страви, як сациві, баже, сацебелла.

За деякими рецептурами уцхо-сунелі, разом з іншими компонентами, входить в більш відому пряну суміш - хмелі-сунелі.

Корисні властивості уцхо-сунелі, Застосування в народній медицині

  • Пажитник блакитний - високовітамінное рослина: багате на вітаміни Р і С, містить каротин.
  • Його приймають як відхаркувальний і протизапальний засіб.
  • Насіння уцхо-сунелі підвищують апетит, сприятливі при фурункулах, екземі.
  • У народній медицині ряду країн їм лікують хвороби очей, епілепсію.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Грузія
Відгуки
Рейтинг товару:
5
Відгуків: 4
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Александ
07 березня 2021 (16:47)
Отличная приправа, как и сам магазин!
-Рома
03 серпня 2020 (13:55)
Почти любому блюду придает особенную пряность! Н-р, если добавить её в суп (но только в конце приготовления, ПРЯМО ПЕРЕД ВЫКЛЮЧЕНИЕМ), то супчик тааак пахнет!!! И +создается впечатление, что это мясной бульйон, даже если мясо и рядом не лежало. РЕКОМЕНДУЮ!
Сергей
28 листопада 2017 (13:27)
Отличная,ароматная специя.
Владимир Владимирович
29 серпня 2016 (23:15)
хорошая, специя, сильный запах (желательно упаковывать еще в один кулек), попробовали уже.
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.