Мусковадо - це неочищений і нерафінований темний тростинний цукор.
Витягають мусковадо з соку цукрової тростини, сік проходить очищення від домішок і піддається процесу кристалізації. Тому в мусковадо, на відміну від звичайного білого цукру, зберігаються всі корисні речовини і мікроелементи соку цукрової тростини. Мусковадо - нерафінований темний коричневий цукор, що містить у собі 10% меляси, тобто темної патоки, яка є побічним продуктом обробки цукрової тростини. Саме меляса надає коричневому цукру мусковадо його неповторний смак та аромат.
Властивості, якими володіє мусковадо, пояснює його популярність в наш час.
- глюкоза в мусковадо куди корисніша, ніж в звичайному білому цукрі. Вона здатна швидко відновити сили і енергію в організмі.
- особливо рекомендується вживати їжу, заправлену цукром мусковадо, під час важких розумових навантажень;
- глюкоза з такого виду цукру не відкладається в жирові складки, так як в ньому присутні неочищені рослинні волокна, які допомагають повністю засвоїтися вуглеводам;
- збереження традиційного способу технологічної обробки цукру дозволяють зберегти вітаміни групи В, кальцій, магній, фосфор і залізо;
- клітковина в неочищеному тростинному цукрі нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
Цукор Мусковадо
має приємний карамельно-медовий смак і аромат. Широта його використання не обмежена: смак і аромат чаю та кави приємно здивують Вас, прості каші оцінить найвишуканіший гурман, а випічка стане шедевром кулінарного мистецтва. Лимонади, компоти, солодощі, консервація та інші продукти будуть чудово доповнені цим цукром.
Його можна активно використовувати у випічці як альтернативу рафінованому цукру. У поєднанні з придатною вам дієтою цукор він сприяє схуднення та очищення організму від шлаків (на відміну від білого цукру, Мусковадо можна їсти навіть тим, хто дуже серйозно стежить за своєю дієтою), а також забезпечує вас вітамінами та мікроелементами.
Країна виробник: Маврикій.