Гімалайська рожева сіль, також відома як червона сіль або Галіт, є повністю натуральною та необробленою.
Вона сформувалася мільйони років тому і видобувається в Гімалаях вручну, без використання вибухотехніки.
Сіль сушиться під сонцем, не проходить жодної хімічної або термічної обробки, і в ній відсутні штучні консерванти та домішки.
Суміш природних елементів, що формують її, надає їй блідо-рожевого або рожево-коричневого забарвлення, яке залежить від концентрації різних мінералів таких як оксиди заліза, бурі залізняки, гематит і магнетит. Якщо сіль перемелена в дрібний порошок, яскравий рожевий колір не буде очевидним, хоча її відтінок все ще відрізняється від звичайної солі.
Корисні властивості
Рожеву сіль характеризує
високий вміст мінералів та мікроелементів, таких як мідь, калій, магній, кальцій і залізо - загалом близько 84 елементи та 200 хімічних сполук.
Це забезпечує організму потрібні речовини для гармонійного функціонування. Мікрочастинки солі легко засвоюються організмом, живлячи його на клітинному рівні.
Завдяки повній біологічній засвоюваності, мінеральні речовини з рожевої солі потрапляють у кров та клітини без трансформацій у процесі обміну.
Регулярне вживання рожевої солі постачає організму всі необхідні мінерали та мікроелементи.
Рожева сіль не впливає на смак або аромат їжі й не має яскраво вираженого смаку або запаху, як чорна сіль.
Вона менш солона порівняно з кухонною чи морською сіллю, тому при приготуванні страв можна використовувати її дещо більше.
Однак важливо не зловживати навіть природними солями, дотримуючись норми — приблизно однієї чайної ложки на день.
На великих шматках рожевої солі в Гімалаях готують різні страви (яєчню, рибу, овочі) подібно до сковорідки.
Сіль збризкують олією і ставлять на вогонь — страва чудово готується, і додаткова сіль вже не потрібна.
До корисних властивостей рожевої солі належать:
- баланс електролітів і pH-рівень,
- допомога в детоксикації організму від токсинів і важких металів,
- зняття нервової напруги, розслаблення м'язів,
- покращення кровообігу та зниження артеріального тиску.
- Вона також сприяє полегшенню артриту, псоріазу, герпесу та грипу.
- Рожеву сіль можна додавати у ванну для отримання терапевтичного ефекту.
Для лікування рожевою сіллю рекомендується зранку на голодний шлунок приймати чайну ложку солі, запиваючи склянкою води.
Через чотири тижні поступово додавати чайну ложку сольового розчину (1 ч.л. на склянку води) у воду і вживати протягом дня невеликими ковтками.
Необхідно також споживати 2-3 літри води щоденно під час такого процесу.
Помел: дрібний
Країна походження: Пакистан