0.00 грн.
Зробити замовленняКорисні властивості шафрану
Застосування шафрану в кулінарії
Шафран. Застосування в народній медицині
Протипоказання до застосування шафрану
Шафран. Опис
ШАФРАН вищий сорт. Країна-виробник: Іран.Шафран - чудова рослина, якому природа дала вабить екзотичний аромат, красивий колір, а також цілий ряд інших прекрасних якостей. Батьківщиною шафрану вважається район Середземномор'я і Малої Азії.
З розпустилися квіток шафрану визирають три красиві червоно-помаранчеві нитки (рильця) - це і є найцінніша частина рослини, яка і використовується як прянощі, ліки і барвника. Щоб зібрати 1 кг рилець потрібно обробити 100 000 квіток.
1 га плантації в перший рік може дати лише 6 кг готового продукту; у другий рік - до 20 кг.
Шафран - це сама ароматна пряність. Раніше, на Сході, він іменувався «червоним золотом». Якісний шафран - це переплутані між собою довгі нитки-рильця темно-червоного або червоно-коричневого кольору, м'які на дотик, і з сильним характерним запахом.
Корисні властивості шафрану
Шафран- містить ефірні масла, вітаміни і мінеральні речовини;
- допомагає справлятися з онкологічними захворюваннями;
- надає омолоджуючий ефект на клітини органів зору;
- має болезаспокійливі і антисептичними властивостями;
- вирівнює колір шкіри, сприяє її оздоровленню;
- знімає втому, заспокоює нервову систему;
- позитивно впливає на серцево-судинну систему;
- допомагає в лікуванні захворювань нирок; діє як афродизіак;
Так як шафран здатний виробляти серотонін, так званий гормон радості він легко позбавляє від болю, меланхолії, депресії. По суті є легким психотропною речовиною головним достоїнством, якого є відсутність звикання.
Застосування шафрану в кулінарії
Шафран має сильний своєрідним ароматом, гіркувато-пряний смак. На Близькому Сході і в Південній Європі додають в страви з рису, прозорі супи (головним чином через гарного кольору), а також для приготування страв з ягнятини, баранини, цвітної капусти.У стравах французької кухні шафран часто використовується для приготування риби (наприклад, знаменита уха по-марсельски). У Швеції шафран використовують для фарбування виробів з тіста. Шафран використовується в якості приправи до рису, дарів моря, соусів і супів, як правило, в середземноморській кухні.
Тонкий аромат шафрану і його здатність забарвлювати страви в красивий жовто-золотистий колір застосовуються в кондитерському тесті (кекси, паски, баби), в пловах (для підфарбовування рису), в вусі, фаршированої і відвареної риби.
Головним чином шафран використовують в кондитерському виробництві, додаючи в печиво, кекси, булочки, солодкі підливи і креми. За кордоном їм також підфарбовують вершкове масло, сири, ароматизують лікери та безалкогольні напої.
Своєрідний відтінок надає шафран курячим, м'ясних, рибних, вегетаріанським супів і овочевих, рисових (плов) других гарячих страв. Він добре поєднується з помідорами і спаржею. У деяких країнах рослина кладуть в чай і каву.
Вноситься в дуже малих дозах перед готовністю страви у вигляді спиртового розчину, попередньо приготованого настоєм рилець шафрану. На 1 л рідини або 1 кг продукту досить 6-7 крапель шафранной спиртової настоянки, розведеної перед внесенням в чайній ложці води.
Варто додати дещицю шафрану в блюдо, як воно набуде м'який золотистий колір і своєрідний запах, і краще засвоюється.
Барвник, отриманий із рилець шафрану, застосовують для фарбування лляних, бавовняних і вовняних тканин, а також в харчовій промисловості для підфарбовування кремів, морозива, вершків і мармеладу, його додають в печиво, кекси, булочки. За кордоном їм також підфарбовують вершкове масло, ароматизують лікери та безалкогольні напої.
Шафран. Застосування в народній медицині
Шафран, як основний компонент, входить до Складу 300 прОписів лікарських засобів східної медицини.Рильця шафрану володіють багатьма цілющими якостями, так як містять каротин, 0,34% ефірного масла, яке включає пінен, пінеол, вітаміни, тіамін і рибофлавін, флавоноїди і ін. У народній медицині застосовують як болезаспокійливий, сечогінний, потогінний, протисудомну і серцевий засіб .
- Вживають для зміцнення шлунка, поліпшення апетиту, при хворобах печінки, для зняття сильних нападів кашлю, лікування коклюшу.
- Згідно з останніми дослідженнями вчених шафран може ефективно протистояти розвитку ракових клітин в організмі, будучи потужним антиоксидантом.
- Покращує травлення, очищає лімфу, зміцнює органи дихання і органи чуття, знімає судоми, видаляє застої крові в судинах, покращує колір обличчя, підвищує потенцію, очищає нирки і печінку.
- Знатні жінки в давнину вживали настойку шафрану перед пологами. Для збереження молодості шкіри його використовувала Клеопатра.
- Компреси з шафрану знімають головний біль, змоченим в розчині шафрану тампоном знімають запалення вуха.
- У поєднанні з гарячим молоком шафран сприяє зростанню тканин мозку і поліпшенню пам'яті. А в поєднанні з медом він працює як каменедробарка в нирках.
- Вдихання запаху шафрану успішно допомагає заснути.
- Шафран знімає відчуття голоду, ефективно ліквідує наслідки похмільного синдрому.
Протипоказання до застосування щафрана
Передозування шафрану в стравах може привести до сильного збудження і перенапруження. Шафран отруйний, тому слід помірно використовувати спецію. Смертельна доза - 2 грами.Оксана
Кропивницкий
09.10.2020
Текст
Заказала шафран для приготовления блюд. Заказ выполнен быстро и в оговоренные сроки. Качество отличное, как и искала.
Ольга
Одесса
14.01.2020
Текст
Шафран отличного качества, отдельный плюс - упаковка, в баночке гораздо удобнее и шафран сохраннее))) Использую в выпечке и при приготовлении соусов. Закажу еще без сомнения
Зоя
Шевченково
09.08.2019
Текст
Качественный товар. Рекомендую
Шафран
ВАЛЕНТИНА
г. Киев
16.05.2017
Текст
Качество товара удовлетворяет, кроме того, баночка мерная: точно пять штучек и быстро. Спасибо.
покупка шафрана
Галина Ивановна
Мариуполь, Донецкая область
26.02.2017
Текст
Отличный товар, быстрая отправка, я очень довольна покупкой,буду еще обращаться.
отзыв
Михаил
Vladimir-Volyn
17.10.2016
Текст
все отлично рекомендую
Аннэта
13.12.2015
Текст
Шафран хорошего качества, длинные тычинки красного цвета, моментально окрашивают раствор в желто- оранжевый цвет, незабываемого экзотического запаха, его не перепутаешь ни с каким другим, Уже приготовила по всем правилам топленое масло Гхи с шафраном, добавляю в горячее молоко и делаю напиток с белым изюмом 10 штук и 10 тычинок на 150 мл воды, залить на ночь и выпить утром натощак. Рекомендую как медик, до этого покупала индийский шафран кашмир,так что есть с чем сравнивать, настоящий, не подделка, спасибо.
у меня несколько вопросов: 1.Страна выращивания и сорт шафрана? 2.Вы сами фасуете? Баночка как на картинке?
Шафран поставляется в этой банке? Сколько полосек в 1 граме?