Опис
Унікальний зелений китайський чай "Списи Ку Дін" (в перекладі з китайського - "гірка трава"), виготовлений за найдавнішою технологією з листя падуба широколистого. Відноситься до «гірким чаїв», хоча, по суті, чаєм він не є, так як проводиться не з чайного куща.
Урожай збирають з рослин на вологих схилах гір в південних китайських провінціях, обробляють за схожими з чаєм технологіям і скручують в так звані «списи» або «стріли».
Кудін володіє широким спектром лікувальних властивостей: жарознижуючим, протизапальну, антисептичну, сечогінну. Інші корисні властивості чаю "Списи Ку Дін":
- нормалізує рівень цукру в крові, що робить його незамінним для хворих на цукровий діабет;
- сприяє травленню і очищає організм, завдяки вмісту ферментативних комплексів, посилює активність органів, що сприяє кращому розщепленню жирів і холестерину і обміну речовин в цілому;
- знижує тиск, допомагає при простудних захворюваннях;
- використовується для профілактики пухлин, захищає організм від радіації, містить потужні антиоксиданти.
Списи Кудін можна заварювати як самостійний напій або додавати в інші чайні напої для користі. Особливо гарний Кудін з пуером.
Як заварювати "Списи Ку Дін"?
Правильне заварювання чаю Ку Дін дуже важливо, тому що від нього залежить рівень гіркоти напою.
Списи Ку Дін, заварені окропом, будуть сильно гірчити.
Зазвичай рекомендується використовувати воду з температурою близько 70 градусів, хоча можливі варіанти «на смак і колір», від 50 до 100 градусів. У загальному випадку, чим прохолодніше вода, тим менше гірким буде напій. Те ж стосується і кількості заварки, на перший раз візьміть півкопи на 200 мл води, а потім можна змінювати кількість за смаком.
Правильно заварений Кудін має невелику гірчинку, яка змінюється приємним, трохи солодкуватим присмаком.