Застосування в кулінарії
Отримала свою назву ця відома грузинська приправа від високогірного, важкодоступного району Грузії - Сванетії а також завдяки ще й тому, що все трави, що входять до її Складу виростають саме там. Основні компоненти сванской солі - це суміш звичайної солі і різних прянощів. Вона надає всім стравам чудовий, незабутній аромат і гострий, пряний смак. Жоден приготований грузинами суп або соус, приправа до м'ясних або овочевих страв, маринад не обходяться без сванской солі. А відомий грузинський вегетаріанський шашлик знаменитий своїми вишуканими, оригінальними і неповторними смаковими якостями тільки завдяки цій приправі.
Сванська сіль як приправа подається до столу і додається до готових страв замість кухонної солі (за смаком). Вона прекрасно підходить як для перших страв - супів, борщу, юшки, так і для других - для маринування шашликів, при приготуванні м'яса, птиці, риби, котлет, пельменів.
Ця ароматна приправа вживається при засолюванні та консервуванні овочів та грибів, а також при приготуванні різних соусів.
Сванська сіль є хорошим доповненням до гарнірів (наприклад, нею можна посипати відварну молоду картоплю, додати в відварну квасоля), до будь-яких салатів і навіть просто нарізаним свіжим овочам. Солоне поєднання трав зробить Ваші блюда особливо ароматними, гострими і незвичайно смачними.
Склад
- сіль,
- суміш прованських трав,
- лавровий лист мелений,
- суміш запашних трав.