КОКОСОВА СТРУЖКА. Сорт: medium (жирність 65%).
Кокосова стружка
- відновлює сили і покращує зір;
- покращує роботу травної системи і печінки;
- нормалізує функцію щитовидної залози;
- підвищує імунітет і опірність різним інфекціям.
- М'якоть кокоса, завдяки входить до його складу лауриновой кислоті, нормалізує рівень холестерину в крові;
- допомагає організму при грипі та простудних захворюваннях, діареї і захворюваннях жовчного міхура
- Володіє глистогінним, протимікробну, противірусну дію;
- знижує ризик атеросклерозу і інших захворювань серцево-судинної системи, а також онкологічних захворювань.
- Крім того кокос має репутацію сильного афродізіака і нормалізує роботу репродуктивної системи.
Застосування в кулінарії
Швидке печиво без духовки
Смачне шоколадне печиво з геркулес. Не треба ніякої духовки!
- 1/2 склянки молока
- 100 г вершкового масла
- 2 склянки цукру
- 6 ст.л. какао-порошку
- 3 склянки геркулесу
- 1 стакан кокосової стружки (за бажанням)
Помістіть молоко, вершкове масло, цукор і какао в невелику каструлю і доведіть до швидкого кипіння. Кип'ятіть протягом однієї хвилини.
Зніміть з вогню і додайте, помішуючи, геркулес. Якщо хочете, додайте кокос.
За допомогою чайної ложки викладіть на пергамент. Дайте постояти, поки печиво не затвердіє.
Печиво можна помістити в холодильник для більш швидкого застигання.
Домашні мюслі (гранола)
- 6 склянок геркулесу
- 2 склянки сирих насіннячок або горіхів (можна і те, і інше)
- 1 ч.л. кориці
- 1/4 ч.л. солі
- 1/2 склянки меду або патоки
- 1/2 склянки рослинного масла
- 1 склянка ізюму або сухофруктів (сухофрукти порізати)
- 1/2 склянки кокосової стружки (за бажанням)
Змішати геркулес, насіння / горіхи, корицю, сіль, мед і рослинне масло.
Запікати на деку при температурі 180 С 40 хвилин до золотистого кольору.
УВАГА! Спочатку випікати 15 хвилин, потім додати кокосову стружку (за бажанням) і далі кожні 5-10 хвилин помішувати мюслі на деку, щоб не підгоріли.
В кінці додати в мюслі родзинки і сухофрукти.