Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Кмин мелений, 100г

0
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 0
Питання0
В наявності
57 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Кмин мелений, 100г
57 грн.
Опис

Батьківщиною кмину вважають Євразію, а культивують його сьогодні в Європі (головним чином, в країнах з помірним кліматом - Нідерландах, Східній Європі і Німеччині), Азії, Америці, Північній Африці та Новій Зеландії. Світовим лідером експорту гміна вважається Голландія, де вивели кращі його сорти - Неосипающаяся. Незважаючи на свою старовину, в Європі ця рослина введено в культуру тільки на початку XIX століття, хоча дикий кмин вживали набагато раніше.

Застосування кмину в кулінарії

Кмин часто називають "пекарські пряність": мелений і цілий кмин додають в тісто при випічці пирогів, кексів, тортів, булочок, печива, чорного (житнього) хліба, надаючи їм особливий аромат. Мелений тмин особливо добре поєднується з помідорами, огірками, капустою, молочними продуктами, його використовують при приготуванні салатів, соусів і приправ (сумішей прянощів).

Пряність додають в страви з овочів: картоплі, червоного буряка, капусти, моркви, брукви.

Кмин використовують в холодних закусках, паштети, фаршах, супах, других стравах з м'яса і птиці.

Мелений тмин часто використовують в стравах, що не піддаються тепловій обробці - салатів, паштетів, сирів. В гарячі страви мелену пряність вводять в процесі приготування за 10-12 хвилин до готовності. Орієнтовна норма закладки кмину на одну порцію становить 0,1-0,25 м

Через специфічний аромату кмин не сполучається з більшістю прянощів, крім анісу, фенхелю, коріандру, чорного перцю, часнику і деяких інших.

Корисні властивості кмину, Застосування в медицині

Кмин - це не просто поширена пряність, що надає стравам специфічний смак і аромат, - його використовують в народній медицині в оздоровчих цілях.
  • Настоянки кмину використовуються при підвищеному газоутворення після споживання страв з квасолі, бобів і гороху. При метеоризмі 2 ч.л. меленої прянощі треба залити 1 склянкою окропу, остудити, процідити і випити за один день.
  • Кмин використовують в різних препаратах при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті зі зниженою кислотністю, недокрів'ї.
  • Кмин полегшує роботу нирок. Тому його корисно додавати в Склади різних настоянок (наприклад, заварювати з вином).
  • Кмин сприяє утворенню молока у годуючих мам, а ось в період вагітності приймати препарати на основі даної прянощі небажано.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Фінляндія
Відгуки

Відгуків про цей товар ще не було.

Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.

Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.