Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Кардамон зелений цілий, 20г

13
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 13
Питання0
В наявності
92 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Кардамон зелений цілий, 20г
92 грн.
Опис


Кардамон вважається найдорожчою пряністю після шафрану і ванілі. Батьківщиною кардамону є В'єтнам і Південна Індія, культивується в Бірмі, Шрі-Ланці, Південному Китаї.

Запашні плоди чагарнику висотою до 4 м являють собою коробочки розміром 4х3мм, всередині яких заховані насіння - носії найтоншого вишуканого аромату. Щоб ефірні масла не зникали, і зберігалася цінність прянощі, плоди-коробочки сушать і зберігають не відкриваючи.

У продажу зустрічаються зелені, білі та чорні коробочки. Білі відрізняються від зелених лише тим, що їх відбілили сірчистим ангідридом або природним способом: за допомогою сонця і роси. Чорний кардамон - це інший вид Amomum. Аромат чорного кардамону «земляний», різкий, а смак нагадує камфору.

Застосування кардамону в кулінарії

Кардамон належить до однієї з найбільш вишуканих прянощів в західноєвропейській і російській кухнях. Він входить до Складу майже всіх сумішей прянощів. Але основна його область Застосування - ароматизація борошняних кондитерських виробів - кексів, печива, пряників, пряників - і особливо ароматизація кондитерських начинок в рулетах, листковому тісті і у виробах з додаванням кави (наприклад, кавовий торт). Сильний запах кардамону здатний добре зберігатися в таких виробах навіть незважаючи на високу температуру в духовці і «перебити» занадто одноманітний і нав'язливий кавовий запах або надати йому несподівану пікантність.

Але крім цього традиційного Застосування кардамону його можна використовувати для облагороджування домашніх настоянок і наливок, як компонент в маринадах для фруктів, в деяких солодких блюдах (киселі, компоти, сирні пасти) і - не в останню чергу - в рибних супах, в пряних відварах для риби, для ароматизації рибних фаршів, начинок, запіканок.

У Західній Європі кардамон вживають в горохові супи, в картопляні салати, в рисові страви і в м'ясні начинки і фарші.

Вносити кардамон треба вкрай обережно, оскільки це сильна пряність. Однією капсулки цілком достатньо на 1 кг тіста або фаршу. Але попередньо треба розмолоти кардамон.

Для солодких страв (компоти, киселі) досить половини або третьої частини капсулки на 1 л рідини, причому в цьому випадку, як і в супи, кардамон у вигляді зерен вносять за 5 хвилин до готовності, а в молотом вигляді - безпосередньо перед закінченням теплової обробки , буквально за кілька секунд. Кардамон в поєднанні з мускатним горіхом добре використовувати для ароматизації соусу до відвареної риби.

Ранкова вівсянка

  • 3 склянки води довести до кипіння, додати 1/4 ч.л. солі і 2/3 склянки вівсяних пластівців.
  • Довести кашу до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму,
  • Додати 1 ч.л. кориці, 1/5 ч.л. меленого кардамону, 1/5 ч.л. меленого мускатного горіха і 1/4 склянки родзинок.
  • Варити до готовності, додати мед і з'їсти з задоволенням.

Чай з апельсином і кардамоном

  • Вода - 1 л
  • Чай - 8 ч. Л.
  • Цедра апельсина - 30 г
  • Насіння кардамону - 20 г
Воду довести до кипіння, опустити насіння кардамону і потомить на слабкому вогні протягом 7-10 хвилин.

Потім в киплячу суміш всипати чайну заварку, додати апельсинову цедру.

Довести до кипіння, зняти з плити і настояти при кімнатній температурі 3-5 хвилин, після чого розлити по чашках і гарячим подати до столу.

Шотландське печиво з кардамоном

Спробувавши це блюдо, ви зрозумієте, що шотландці знали толк і в печиво, і в прянощах. Кардамон надає йому абсолютно незрівнянний смак і аромат, так що ласуни неодмінно оцінять це печиво.
  • 200 гр. слив. масла;
  • 500 гр. борошна;
  • 100 гр. манної крупи;
  • 100 гр. цукрової пудри;
  • 1 ч. Л. насіння кардамону (мелених);
  • 0,5 ч. Л. погашеної лимонним соком соди;
  • за смаком сіль.
1. Нагріваємо духовку до 120 С. Борошно просіваємо кілька разів.

2. Ретельно перемішуємо масло з кардамоном, збиваючи його і поступово додаючи цукрову пудру. Можна робити це за допомогою міксера.

3. Змішуємо борошно з манкою і сіллю (можна додати в масу будь-товчені горіхи).

4. Поєднавши масло з борошном, замішуємо тісто і розподіляємо його на сухому листі, що має радіус 20-25 см. Розрізаємо отриманий пласт на печива, злегка проколюємо тісто виделкою на відстані приблизно 2 см.

5. Випікаємо протягом години, поки печиво не придбає блідо-золотистий (але не коричневий) колір.

6. Виймаємо печиво з духовки і відразу обсипаємо цукром, даємо охолонути.
7. Обережно за допомогою ножа відновлюємо зроблені перед випічкою лінії розрізу і викладаємо печива на піднос.

Молочний солодкий рис з кардамоном

Ця страва є відмінним молочним десертом.
  • 500 гр. молока;
  • 100 гр. рису;
  • 100 гр. цукру;
  • 1 ч. Л. насіння кардамону (мелених).
1. Ретельно промиваємо рис.

2. Змішавши в каструлі молоко з рисом, доводимо їх до кипіння.

3. Зменшивши вогонь, кип'ятимо молоко при періодичному помішуванні, щоб воно випарується наполовину.

4. Коли ми побачимо, що молоко загусло, всипаємо цукор з кардамоном і кип'ятимо ще близько 5 хвилин. Знявши з вогню, охолоджуємо.

5. При бажанні посипаємо готову страву обсмаженою мигдалем.

Гарбузова каша з кардамоном, запечена в горщику

Гарбуз містить поживні елементи і мінерали, необхідні нашому організму. Приправивши її кардамоном, ми отримаємо дуже корисне і смачне блюдо.
  • 200 гр. пшоняної крупи;
  • 400 гр. гарбуза;
  • 800 гр. молока;
  • 100 гр. цукру;
  • 5 гр. кардамону (меленого);
  • кориця.
1. Розміщуємо добре промите пшоно в сотейник, заливаємо його водою. Доводимо її до кипіння.

2. Очистивши гарбуз і видаливши з неї насіння, натираємо на крупній тертці. Змішавши її з цукром, корицею і кардамоном, ретельно перемішуємо.

3. Виклавши в горщик шарами гарбуз і пшоно, заливаємо їх молоком (воно повинно на 2 пальця покривати гарбуз). Розігрів духовку до 200 ° С, поміщаємо в неї горщик і готуємо страву близько години.

Застосування кардамону в народній медицині

  • Кардамон визнаний одним з кращих стимуляторів травлення.
  • Доданий в каві, нейтралізує дію кофеїну, а доданий в молоко нейтралізує його слизеобразующие властивості.
  • Щоб позбутися від метеоризму жуйте насіння кардамону або пийте чай з кардамону з фенхелем.
  • Для відновлення потенції приймайте щовечора гаряче молоко з медом і дрібкою кардамону.
  • Кардамон допомагає видалити з організму слиз, і тому його рекомендують при лікуванні астми, бронхітів, при застуді і кашлі.
  • Завдяки антисептичним і знеболюючим властивостям кардамон - прекрасний засіб для полегшення зубного болю, очищення порожнини рота і дихання, так як він ефективно нейтралізує патогенну флору.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Гватемала
Відгуки
Рейтинг товару:
4.8
Відгуків: 13
5
11
4
2
3
0
2
0
1
0
Татьяна
27 лютого 2021 (12:07)
качественное зерно, спасибо.
Константин Алексеевич
28 червня 2019 (19:21)
Как всегда все супер.
Ольга
01 квітня 2019 (22:57)
Покупкой довольна. Рекомендую.
Сергей
26 грудня 2018 (13:42)
Кардамон ароматный, добавляю в кофе, качеством доволен
Константин Алексеевич
11 грудня 2018 (18:10)
Беру не первый раз, ароматный, в кофе само оно, но многовато пустых зерен.
Константин Алексеевич
24 жовтня 2018 (09:34)
Много пустых зерен. А так ароматный, супер.
Константин Алексеевич
04 жовтня 2018 (17:32)
Цена, качество, доставка, все супер. Рекомендую магазин.
Ольга
30 березня 2018 (10:26)
Отличный кардамон, качество на высшем уровне. Спасибо.
Марина
15 березня 2018 (20:09)
Якісний кардамон. Дякую
Ирина
21 лютого 2018 (17:35)
Товар нормальный
Ника
01 березня 2017 (01:46)
Хороший Кардамон. Если ополоснуть кипятком, тогда легче отделяются душистые семена.
Всем здоровья.
Спасибо!
Ирина
28 лютого 2017 (10:02)
Всем довольна, и специей, и доставкой.
Янковская
23 cічня 2017 (23:58)
Спасибо! После других интернет магазинов, начинаю любить ЭКО-ЛАВКУ всё больше и больше. Отличный кардамон!
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.