Опис
Ферментований іван-чай володіє незрівнянним яскравим смаком, з терпкою ноткою, і м'яким медовим післясмаком. Процес ферментації дозволяє розкрити лікувальні властивості. У поєднанні зі смородиною Іван-чай набуває більше корисних властивостей.
Іван-чай Копорський ферментірованнийсо смородиною
- має заспокійливу дію (без звикання), знімає напругу і депресію.
- дає сили при підвищеному фізичному і емоційному навантаженні, при зниженні імунітету, підвищує працездатність
- покращує Склад крові
- покращує роботу травлення
- має протизапальні властивості, що важливо при лікуванні гастритів і колітів, і має сильну обволакивающим і заспокійливу дію, допомагає при виразці шлунка
- потужний природний очищувач, знімає інтоксикацію
- застосовується при простатиті та аденомі, для для підвищення потенції
- покращує стан слизової оболонки ротової порожнини (профілактика карієсу).
Процес виготовлення ферментованого іван-чаю зі смородиною
При виготовленні іван-чаю ферментованого використовується лише добірна листя іван-чаю. Після очищення листя відбувається процес в'ялення, скручування і ферментації. Процес в'ялення листя відбувається шляхом пресування в спеціальну ємність, з якої викачується повітря. Після етапу в'ялення настає етап скручування, тобто скручується листя в спеціальних верстатах.
По завершенню скручування в іван-чай додається 20% від загальної ваги листя іван-чаю пюре ягід смородини і ще раз скручується. Після цього отримана маса ферментує. По завершенню вище зазначених процесів іван-чай сушиться в спеціально обладнаному приміщенні. В цілому процес виробництва однієї партії чаю триває 5 діб.