Опис
Хуан Шань Мао Фен ( «Ворсисті піки з гори Хуан Шань» або «Ворсисті піки з Жовтої гори») - один з найвідоміших зелених чаїв Китаю, який незмінно входить в «Десятку знаменитих чаїв Китаю», носить статус імператорського. Імператорський палац цей чай вибрав як чай для підношень, донині Мао Фен є подарунковим чаєм, який називають «державної коштовністю». Він вирощується в горах Хуан Шань (Жовті Гори), які знаходяться на півдні провінції Аньхой. Це місце має досить високою вологістю і рясними опадами.
Для його виготовлення використовується найніжніша нирка і два маленьких, в повному обсязі, що розкрилися, соковитих листочка. Збір чаю проводять ранньою весною і обробляють обов'язково в той же день, щоб чай не втратив свою свіжість і аромат. Готовий Хуан Шань Мао Фен має зеленувато-жовтий відтінок з сріблястими проблисками гармата. Його листочки за розміром практично такі ж, як нирки, а в цілому чай виглядає дуже однорідний і привабливо.
Аромат весняний, чистий, свіжий, злегка квітково-хвойний, в той же час - ніжний, солодкуватий, схожий на білу орхідею, а також нагадує запах квітів магнолії. Смак міцний, густий, слідкувати-медовий, що обволікає, з легкими абрикосово-персиковими нотами, якими чай, можливо, зобов'язаний диким фруктовим деревам, в достатку росте в горах Хуан Шань. Післясмак солодкувате і освіжаюче. Легкість чаю окрилює. Про смак цього чаю кажуть: перша чашка - сама ароматна, друга - найсолодша, третя - найміцніша.

Хуан Шань Мао Фен має м'який тонізуючу дію, знімає втому, збільшує швидкість реакції, прискорює процес мислення. Він підходить для ранкового і денного чаювання. Крім основних властивостей зеленого чаю, він має гарний зігріваючим ефектом, який так цінується в холодну погоду. При регулярному чаюванні підвищує опірність організму до інфекційних захворювань. Цей чай допоможе вам внутрішньо заспокоїтися і привести в порядок думки.
Заливати зелений чай треба водою 80-90 ℃ але, ні в якому разі не окропом, це може повністю знищити весь аромат і смак чаю. Першу заварку злити, так як вона призначена для промивання чайного листа і його розкриття. Час заварювання від 30 секунд (перші заварки), до однієї хвилини (з третьої і наступні заварки). Цей чай витримує до 7 заварок.