Опис
Вишукана японська матча класу Elite Classic – це гармонія глибокого смаку та делікатної кремової текстури.
Вона має насичений зелений колір, м’який трав'яний аромат і легкий післясмак з солодкими нотками умамі.
Цей сорт чудово підходить для щоденних чайних церемоній, латте або приготування десертів — збалансований, універсальний, і водночас преміальний.
Рекомендована порція: 1-2 г на 70-100 мл води температурою 75-80°C.
Збити бамбуковим вінчиком до утворення густої пінки.
Один із способів приготування матча-лате
Для цього знадобиться:
- Звичайна кружка об'ємом 300 мл.
- Половина чайної ложки порошку матча.
- Кухонний вінчик для змішування.
- 1/2 кружки гарячої води (приблизно 80°C).
- 1/2 кружки молока (рекомендовано використовувати соєве або мигдальне, бо коров'яче молоко може зменшити корисні властивості та антиоксидантний ефект цього чаю).
- 1/2 чайної ложки меду, стевії або кленового сиропу на вибір.
Процес приготування:
- Висипте половину чайної ложки матча-порошку в кружку.
- Додайте гарячу воду і добре перемішайте вінчиком, поки матча повністю розчиниться, утворюючи гладку консистенцію.
- Нагрійте молоко, влийте його половину до кружки з розчиненим матчою і ретельно перемішайте вінчиком.
- Підсолодіть напій за допомогою вибраного вами підсолоджувача й знову перемішайте.
- Збийте решту молока до утворення пінки і додайте її зверху до готового напою.
Смачного чаювання!