Зелений горошок виробляють в тих країнах, де вирощують чорний перець - в основному, В'єтнам, Індія, Індонезія, Бразилія. Є багато рослин, які відносяться до сімейства перцевих, але використовується лише кілька їх видів з роду Piper Nigrum. Це плоди кучерявого перцевих ліан, які в дикому вигляді обвивають дерева і можуть досягати до 10 метрів. Листя - довжиною до 10 см. Кисті з плодами довжиною близько 15 см, на яких розташовано до 30 Костянок.
Зелений горошок отримують при зборі незрілих плодів чорного перцю, і обробляють вакуумної сушінням, щоб зберегти зелений колір плоду.
Ці прянощі м'якше, ніжніше на смак, ніж інші сорти перцю. Аромат зеленого перцю скоріше не гострий, а пікантно-пряний, освіжаючий. Цілі горошини мають набагато більш тонкий і сильний запах, ніж мелені, тому подрібнюють їх безпосередньо перед вживанням.
Застосування зеленого перцю в кулінарії
Зелений перець додають в паштети, ковбаси, сири, закусочне вершкове масло з різними наповнювачами, в м'ясо, запечене на грилі, в різноманітні страви з риби. Також пряність кладуть в маринади, соуси, підливи, деякі пряні суміші.
Зелений перець можна назвати "рибним перцем", хоча він також підходить для багатьох делікатних страв з м'яса і птиці, ніжний смак яких сильна пекучість чорного перцю може зіпсувати.
Мелений зелений перець найкраще класти у вже готові страви або додавати в самому кінці їх приготування. Зелений перець добре поєднується з іншими видами перцю: чорним, білим, рожевим, - а також з розмарином, куркумою, коріандром та іншими прянощами.
Корисні властивості зеленого перцю
Містить близько 3% ефірного масла і слід зауважити, що при тривалому зберіганні воно випаровується. Пиперин, який забезпечує гостроту перцю. Також до Складу входить глікозид, крохмаль, алкалоїди, камедь, вітамін Е.
- Сприятливо діє на травну і кровоносну системи, добре зміцнює м'язи.
- Також зелений горошок покращує апетит.
Зелений перець не так пекучий, як чорний, а тому не обпікає слизову.
- Він рекомендується при зниженій кислотності, діареї, харчових отруєннях, слабкому апетиті,
- розладах сечостатевої системи,
- захворюваннях серця,
- застуди та грипу.