Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Пажитник (фенугрек, шамбала) мелений, 100г

15
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 15
Питання0
В наявності
43 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Пажитник (фенугрек, шамбала) мелений, 100г
43 грн.
Опис


Фенугрек, - він же пажитник, шамбала, хельба, грецьке сіно, грецький козячий трилисник, фенігрекова трава, треуголка, грецька сочевіца, верблюжа трава ... Безліч назв свідчить про його широке Застосування в кухні різних країн і для різних цілей. Однорічна трав'яниста рослина з сімейства бобових з дрібними жовтими квітками зі своєрідним, приємним ароматом, пізніше таким стає стручками трикутної форми. У кулінарії і медицині використовується насіння - коричнево-жовтого кольору, ромбоподібної форми, 4-5 мм завдовжки. Смак їх - гіркувато-солодкий, горіховий, значно посилюється після легкого обсмажування, тоді насіння набувають аромат паленого цукру.

Застосування в кулінарії

Насіння шамбали містять дуже багато поживних компонентів, серед яких основними є білки, калій, крохмаль, цукор, ефірне масло, вітаміни А, С і В та ензими. Мелені насіння пажитника мають специфічний аромат, що віддалено нагадує суміш аромату горіха і бобових, і гіркуватий присмак. Щоб позбутися від гіркоти, насіння потрібно замочувати на кілька годин у воді або обсмажувати. Його слід обсмажити на сухій сковороді без масла. Але не до червоності, інакше пересмажений фенугрек буде дуже гірким.

Основне Застосування пажитника в кулінарії - це як загусник. Особливо популярний він в цій ролі на Сході, в Індії, де його додають в соуси, супи, підливи, страви з бобових, що робить їх гущавині і до того ж ці індійські спеції надають їм особливий горіховий аромат. Кладуть його в Індії також в сурогатну каву.

Пряність дуже широко поширена в Вірменії під назвою "Чаман" і місцеві жителі додають її обсмажені насіння в овочеві салати і рагу замість подрібненого фундука. Молодими пагонами шамбали заправляють м'ясні та овочеві страви, також їх застосовують при сироварінні. Ця приправа вважається основною для приготування бастурми. Фенугрек також додають в тісто для надання аромату хліба.

Мелені насіння входять в приправи каррі, чатні, хмелі-сунелі, в аджику, в Масалов, в вірменську приправу-обмазку для бастурми Чаман, цілі насіння - в бенгальську приправу panch phoron (п'ять спецій).

Ароматизують пажитника сири, тісто для випічки хліба, в США - ром і кленовий напій. У Греції і Єгипті з пророслого насіння готують салат.

Багато застосувань в якості спеції і у молодої зелені пажитника. Її додають в салати, супи, соуси, другі страви, їдять саму по собі, як шпинат. Висушена і перемелена зелена верхівка пажитника, вона ж приправа уцхо-сунелі, прекрасно доповнює м'ясні і рибні страви, супи, підливи, страви з картоплі і грибів.

Печена картопля з пряною пастою

  • 8-10 картоплин спекти в духовці.
  • 200 г сметани змішати з сіллю, чорним перцем, 2 ч.л. меленої шамбали, 2 ст.л. посіченої зелені петрушки і кропу.
  • Розтерти цю масу до утворення однорідної пасти. Подавати до гарячого картоплі.
Просто і ексклюзивно.

Овочеве блюдо "Бал овочів"

  • Картопля - 800 г
  • Перець солодкий - 4 шт
  • Баклажан - 4 шт
  • Гриби - 400 г
  • Сир твердий - 200 г
  • Цибуля ріпчаста (середній) - 3 шт
  • Часник (головка) - 1/2 шт
  • паприка
  • каррі
  • коріандр
  • Куркума
  • базилік
  • перець
  • пажитник
  • імбир
  • горіх мускатний
Чистимо картоплю. Ріжемо довгими, не дуже тонкими скибочками, обвалюють в приправах, не зловживаючи сіллю, і обсмажуємо до золотистої скоринки не до повної готовності. Викладаємо на деко.
Обсмажуємо цибулю. Викладаємо поверх картоплі.

Порціями смажимо перець і викладаємо зверху картоплі і цибулі.

Баклажани (раніше зварені) порізати і посипати зверху. Видавити часник.

Обсмажуємо гриби і викладаємо зверху.

Присипаємо тертим на крупній тертці сиром. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Завітайте на бал!

Застосування в народній медицині

Лікувальну властивість фенугрека відомі з давніх-давен. Пажитник високо цінував Гіппократ. У Стародавньому Єгипті пажитник застосовували для полегшення пологів і посилення лактації. В Європі його використовують при болісних менструаціях. Туристи заварюють чай з пажитника як засіб проти шлункових спазмів, викликаних незвичною їжею. У Китаї цю рослину використовують для заспокоєння болів в животі. Як показали недавні дослідження, пажитник може знижувати рівень цукру в крові.

Настій з насіння обволікає стінки внутрішніх органів захисної слизом, що дуже корисно при хворобах шлунка і дванадцятипалої кишки. Паста з меленого насіння очищає шкіру при бородавках, виразках і труднозаживающих ранах. Ці прянощі живить плазму, кров, кістковий мозок і нервові клітини. Пажитник є одним з кращих домашніх засобів при простудних і легеневих захворюваннях. Рекомендується 2 ч.л. насіння поварити в 200 г води 10-15 хв. На повільному вогні. Приймати 3-4 рази на день з медом. При сухому кашлі дуже допомагає молочний відвар.

Фенугрек в східній медицині застосовувалася для лікування безпліддя у жінок і імпотенції у чоловіків. При імпотенції як загальнозміцнюючий і тонізуючий засіб 1 ст.л. подрібненого насіння приймають щодня в чашці гарячого молока. Також корисні пророслі зерна шамбали.
Настій з насіння знімає напади гастриту. Якщо пити такий настій постійно, можна позбутися від набряків і «мішків» під очима.

Його застосовують проти спазмів в кишечнику або шлунку, для заспокоєння болів. Але будьте обережні, при вагітності можуть посилитися скорочення мускулатури матки, що вельми небезпечно.

Для жінок пажитник є чудовим природним лікарем

Пажитник або фенугрек регулює кількість жіночих гормонів - поповнює нестачу естрогенів і знижує рівень тестостерону. Пажитник - це дійсно ефективний засіб для лікування жіночих ендокринних захворювань. Зерна цієї рослини містить діосгенін, який є аналогом естрогену. Лікарські препарати з пажитника (Хельба) мають протизапальну дію, стимулюють скорочення мускулатури матки, нормалізують рівень цукру в крові, сприяють стимуляції статевої діяльності і ефективні при хворобливих місячних і в період настання менопаузи.


Увага: Щоб надати красиві жіночні форми тіла рекомендується їсти підсмажені насіння пажитника.

Пажитник - є прекрасним засобом для поліпшення лактації у годуючих мам.

Перевірений рецепт вживання пажитника для підвищення лактації: 2 чайні ложки пажітініка на 1 склянку окропу, настояти і пити протягом дня за 4 прийоми.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Туреччина
Відгуки
Рейтинг товару:
4.9
Відгуків: 15
5
13
4
2
3
0
2
0
1
0
татьяна
16 лютого 2020 (23:45)
беру не первый раз, качество хорошее
Светлана Валерьевна
16 жовтня 2019 (17:10)
Брала уже два раза и буду брать еще. Обожаю эту приправу в овощных салатах, запах, вкус отменный. Магазином очень довольна.
Оксана
06 травня 2019 (17:09)
Взяла пажитник первый раз. Пользуюсь с удовольствием. Добавляю в салаты и в кашу. Очень нравится.
Елена Юрьевна
20 березня 2019 (15:03)
Очень довольна обслуживанием магазина! Рекомендую всем. Цена, оперативность,все отлично!
Юлия Юрьевна
30 cічня 2019 (11:02)
Эту специю добавляю во все блюда, очень нравится. Спасибо магазину за оперативное обслуживание!
татьяна
26 cічня 2019 (19:43)
дуже подобається ця спеція - якась вона лагідна, на мій смак
Валерия
16 листопада 2018 (16:54)
Мелкий помол, очень ароматный! Качеством более чем довольна. Теперь я ваш постоянный клиент, буду рекомендовать знакомым.
Константин Алексеевич
04 жовтня 2018 (17:36)
Цена, качество, доставка, все супер. Рекомендую магазин.
татьяна
22 серпня 2018 (11:40)
качество хорошее, беру уже второй раз, закончится - обязательно еще возьму в вашеи магазине.
Наталия
23 березня 2018 (20:41)
Прекрасний аромат!
Инна Трофимовна
23 лютого 2017 (23:24)
Когда-то покупала шамбалу на Кавказе - помол был более мелкий, как порошок.
А вообще, как писали ниже, она хороша для овощных салатов, как усилитель вкуса.
инна александровна
06 лютого 2017 (12:58)
все ок
Татьяна
17 cічня 2017 (01:14)
Качественный помол. Прекрасный аромат. Брат порекомендовал для зеленой аджики, как приправу. А мы с сестрой подсыпаем в еду. Очень хорош для похудения, для сердца, от отеков. Достаточно мочегонный, убирает вздутие. Огромное спасибо. Обожаю все приправы, пряности и специи. А у вас богатое разнообразие.
Галина
17 серпня 2015 (18:06)
Очень вкусно добавлять и на кончике ножа в любой салат из свежих овощей. Вливаясь в общий вкус -- улучшает его здорово.
Ирина
01 грудня 2014 (09:58)
интерестно, я ожидала другой цвет, просто сами семена идут более темные.
Теперь могу пить со своим любимым молоком на ночь, а то семена было неудобно
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.