0.00 грн.
Зробити замовленняКокосовий цукор органічний, 500г
- Бонусні бали: 8
- Наявність: Немає в наявності
Корисні властивості кокосового цукру
Застосування кокосового цукру в кулінарії
Кокосовий цукор. Опис
КОКОСОВИЙ ЦУКОР органічний. Країна-виробник: Індонезія.Кокосовий цукор отримують з нектару при цвітінні кокосової пальми. За зовнішнім виглядом цукор являє собою маленькі гранули коричневого кольору. Смак і аромат карамельний.
Для виготовлення кокосового цукру біля основи суцвіття пальми роблять кілька надрізів, а поруч закріплюють посудину, який протягом декількох годин наповнюється соком. Після цього нектар очищають від можливого сміття і випарюють до консистенції густого сиропу, поступово збільшуючи температуру обробки. Можна зупинитися на даному етапі і залишити продукт у формі сиропу, а можна продовжити процес виварювання і довести його до етапу охолодження і подальшої кристалізації.
Такий спосіб виробництва кокосового цукру дозволяє говорити про виняткову корисність і натуральність продукту.
Корисні властивості кокосового цукру
До складу кокосового цукру входять білки, вуглеводи (до 86,91% сахарози, 2,7% фруктози і 1,88% глюкози), а також мінеральні елементи (фосфор, азот, калій, кальцій, натрій, магній, залізо), вітаміни С, В2, В3, В6, 16 амінокислот.Кокосовий сік, з якого виробляється цукор, містить шістнадцять амінокислот! Найвищий вміст має амінокислота глютамин. Він незамінний при лікуванні важких захворювань, травм, поранень, опіків, допомагає загоювати рани у післяопераційних пацієнтів.
Кокосовий цукор містить в десять разів більше цинку і в чотири рази більше магнію, ніж в його «родичів». Заліза в кокосовому цукрі більше аж у тридцять шість разів! Це досить незвично, але пояснення цього просте - відсутність обробки і чищення продукту, яким піддаються при виробництві інші види цукру.
Одним з найважливіших достоїнств кокосового цукру вважається його низький глікемічний індекс - 35 (в два рази нижче, ніж у білого цукру). Кокосовий цукор засвоюється повільніше, ніж звичний нам білий, і служить відмінним джерелом енергії, будучи складним вуглеводом. Такий продукт не викликає гіперглікемії, а значить рекомендований для раціону людей, які страждають на цукровий діабет.
Кокосовий цукор сприяє виробленню в організмі гормону (глюкагону), який покращує роботу серцево-судинної системи. Також продукт позитивно впливає безпосередньо на роботу самого серця, покращує якість сну, знижує ризик виникнення раку. Інозітол в складі кокосового цукру забезпечує приплив сил, зменшення тривожності і втоми, сприяє поліпшенню настрою і усунення спазміческіх болів.
Застосування кокосового цукру в кулінарії
Найчастіше кокосовий цукор використовується для приготування солодощів, десертів і випічки, роблячи смак страв яскравіше і надаючи їм новий формат. Крім того, якщо ви заміните білу муку пшеничним борошном з цільного зерна, то ваша випічка стане набагато корисніше і смачніше.Додавайте кокосовий цукор в холодні і гарячі напої - коктейлі, чаї, компоти. Цей цукор гармонійно поєднується з какао. Можна підсолодити їм кашу. Цікаву нотку цей цукор додасть в цукерки і морозиво.
Кокосовый сахар
Светлана Владимировна
Черкассы
20.01.2023
Текст
Магазин прекрасный, товар отличного качества, обслужили быстро...
Мария
Черкассы
12.10.2021
Текст
Очень понравился своим вкусом и запахом. По сладости нормальный.
Кокосовый сахар
Оксана Леонидовна
Харьков
08.12.2020
Текст
Мне понравился. Запах и вкус карамельный. Чай становится немного мутноватый, но для меня это не проблема. Отлично упакован, быстрая доставка!
Сергей
Mykolaiv
18.04.2020
Текст
этот сахар оч нравится! покупаю больше года и оч доволен
Сергей
Николаев
29.05.2019
Текст
Все устраивает! И качество и цена! Спасибо вам!
Лидия Михайловна
Черкассы
24.02.2019
Текст
Не понравился. Чай становится мутным, и странный привкус. В кашу можно.
Алина
Черкассы
26.12.2018
Текст
Необычный сахар,имеет приятный карамельный вкус, возьму еще обязательно!