Особливості сорту Марагоджип
Історія появи кави Марагоджип
Кава Марагоджип. Опис

Кавовий сорт
Марагоджип отримав свою назву на честь міста, поруч з яким його вперше виростили. Це місто, Марагоджип, знаходиться в Бразилії, в штаті Байа. Тут - відмінні умови для вирощування кави, і в тому числі завдяки цьому сорт відрізняється дуже великими зернами. Більш того, фахівці з селекції арабіки відзначають, що саме Марагоджип має найбільші зерна серед усіх відомих в даний час сортів.
Особливості сорту Марагоджип
Саме в Гватемалі виробляються кращі у всій Центральній Америці кавові зерна. Кліматичні умови цієї країни сприятливі для вирощування кавових дерев. Саме тому такий відомий сорт, як Марагоджип (Maragogipe) прижився на території Гватемали дуже добре. Ручний збір зерен кави і традиційна обробка роблять
каву Марагоджип воістину дорогоцінним.
Для цього сорту арабіки характерні пористі великі зерна, які дають в міру насичений ароматний настій. Кава гватемальський Maragogipe ставитися до елітних сортів, але прийнятним за ціною для гурманів кави. Його смак тонкий, яскраво виражаються фруктові нотки. Післясмак - солодке, м'яке. Характерними для цього сорту арабіки є нотки класичного чорного шоколаду і екзотичних спецій. Сорт Гватемала Марагоджип високо оцінюється експертами і гурманами усього світу. Ковток кави Гватемала Марагоджип - це солодкі незабутні відчуття.
Якщо порівняти зі звичайною арабікою, яку бачив кожен, то зерна Марагоджипа в 3 рази більше. Це неймовірно красиве видовище, коли на долоні лежать такі величезні плоди.
Кава Марагоджип Гватемала не схожий ні на один інший сорт, який ви пробували. Це воістину унікальний напій, який володіє багатством смаку і надзвичайною насиченістю аромату. Багато гурманів вважають, що це кращий сорт кави.
Кава Марагоджип. Історія появи
На світло Марагоджип з'явився завдяки бразильським фермерами. Коли кава тільки завезли до Бразилії, доводилося багато експериментувати і садити всі сорти поспіль, що б дізнатися, які з них приживуться.
В результаті цього багато рослин перепилілісь і породили абсолютно унікальний сорт кави, який мав небаченими розмірами зерен і неповторним смаком. З тих пір, ця кава Марагоджип почали вирощувати в різних куточках земної кулі, в тому числі і в Нікарагу.
Вирощується Магароджіп з перезапилення зерен арабіки абсолютно неконтрольовано. Причому, визначити якість кавового зерна можна тільки через 5-6 років після посадки. Саме тому, цей сорт не підлягає ніякій класифікації і вважається скоріше сортовим підвидом. Однак, будь-який гурман і любитель кави, який пробував якісний Марагоджип, скаже, що це справжній напій богів.