Корінь калгану, 100г
Корінь калгану – це товсте кореневище з бічними відростками, яке має бурий або червонуватий відтінок і високу щільність.
Найбільша концентрація корисних речовин міститься саме в корінні, яке зазвичай викопують восени, коли листя рослини починає жовтіти.
Він є справжнім джерелом корисних елементів, необхідних для підтримання здоров’я.
Надзвичайно корисним є корінь калгану для чоловіків.
Лікувальні властивості
Корінь калгану має виражені лікувальні властивості, завдяки чому широко застосовується в народній медицині.
Він проявляє наступну дію:
- бактерицидну,
- протизапальну,
- кровоспинну,
- знеболювальну,
- жовчогінну,
- ранозагоювальну,
- відхаркувальну,
- в'яжучу.
Потужні бактерицидні властивості калгану давно знайшли своє застосування у східній і європейській медицині.
У середньовіччі цей корінь нерідко використовували як альтернативу антибіотикам для лікування вірусних інфекцій.
Для здоров’я травної системи калган вважається надзвичайно цінним засобом. Його застосовують для полегшення симптомів метеоризму, лікування гастриту (всіх його форм), виразкової хвороби, а також різноманітних кровотеч і інших проблем шлунково-кишкового тракту.
Корінь калгану активно використовують і для зовнішнього застосування. Відвари з нього чудово підходять для полоскання горла при ангінах та тонзилітах, лікування кровоточивості ясен завдяки його сильній бактерицидній дії. Також відвар є ефективним засобом для обробки ран, що погано загоюються, а також у разі обморожень чи опіків.
Корінь калгану для чоловіків
Корінь калгану має позитивний вплив на чоловіче здоров’я.
Як він впливає на чоловічу силу:
- покращує кровообіг у статевих органах,
- знижує рівень шкідливого холестерину та цукру у крові, які можуть негативно впливати на потенцію,
- знімає наслідки стресу, заспокоює нервову систему,
- підвищує лібідо,
- корінь калгану збільшує кількість тестостерону у чоловіків,
- лікує простатит
- зменшує запалення, знімає набряклість, знищує патогенні мікроорганізми.
Для відновлення потенції можна приготувати настоянку:
100 г сухого кореня калгану заливають 500 мл коньяку (або горілки чи медичного спирту 70%), настоюють протягом тижня.
Вживати необхідно по 1 столовій ложці двічі на день за 20 хвилин до їжі.
Настоянка кореня калгану і застосування
Настоянку готують так:
- 100 г кореня калгану заливають 1 літром горілки (можна використати хороший самогон), після чого залишають настоюватись у темному місці протягом 21 дня, час від часу струшуючи.
- Після цього настоянку фільтрують і вживають по 30 крапель тричі на день, розбавляючи водою.
- Приймати її слід за 20 хвилин до їжі.
Ця настоянка рекомендована при таких захворюваннях, як жовтяниця, патології печінки і шлунка, дизентерія, пронос, ентерит, ентероколіт, виразкова хвороба, гастрит, коліт, холецистит, бронхіт, подагра, нефрит, серцево-судинні захворювання, жіночі хвороби (маткові порушення) та кровотечі.
Зовнішньо настоянку застосовують для примочок при екземі, опіках, при захворюваннях ротової порожнини.
Відвар із кореня калгану
Для приготування відвару необхідно взяти 30 г кореня калгану, залити 250 мл кип’ятку, а потім кип’ятити протягом 20 хвилин або настояти кілька годин у термосі.
Після приготування відвар проціджують і приймають по одній столовій ложці три-чотири рази на день, приблизно за годину до їжі.
Цей відвар використовують внутрішньо для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, кровотеч, хвороб печінки, подагри, ревматизму, метеоризму, діареї, цинги, виразкового коліту та проблем із легенями.
Зовнішньо відвар із коренів калгану застосовують як кровоспинний і протизапальний засіб. Він ефективний при лікуванні гнійних ран, екземи, опіків, геморою, стоматитів, анемії, гінгівітів і тріхомонадних кольпітів.
Рецепт бальзаму для лікування виразкових захворювань шлунка
Бальзам із кореня калгану часто використовують як профілактичний і лікувальний засіб при різному ступені тяжкості виразкових хвороб.
Для приготування домашнього бальзаму знадобляться такі інгредієнти:
- подрібнений корінь калгану;
- чебрець;
- гвоздика;
- лісова м’ята;
- духмяний перець;
- рідкий мед.
Усі компоненти необхідно помістити в скляну ємність, залити 450 мл 40% горілки, герметично закрити та ретельно збовтати.
Настоювати протягом 15 днів, щоденно струшуючи посудину.
Готовий бальзам проціджують і зберігають у темному місці.
Він позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє лікуванню виразкових хвороб та покращує апетит.
Порошок із кореня калгану
Порошок із висушеного кореневища калгану має зовнішнє застосування.
Для його приготування необхідно дрібно перемолоти корінь на кавомолці.
Цей засіб використовують у вигляді присипки для зупинки зовнішніх кровотеч, обробки ран і порізів, а також у випадках мокнучих ран, що не гояться.
Як протизапальний і бактерицидний засіб порошок ефективний при лікуванні запалення ясен.
У випадку неприємного запаху з рота рекомендується щоденно чистити зуби саме цим порошком.
Протипоказання
Дослідження показали, що калган і препарати на його основі не є токсичними.
Проте засоби на спиртовій основі мають обмеження: їх не рекомендується вживати вагітним жінкам, дітям та водіям транспорту.