0.00 грн.
Зробити замовленняГірчична олія, 500мл
Склад гірчичної олії
Корисні властивості гірчичної олії
Гірчична олія. Застосування
Застосування гірчичної олії в лікувальних цілях
Застосування гірчичної олії в кулінарії
Гірчична олія. Опис
Гірчична олія холодного віджиму.
Кілька століть тому це масло подавалося тільки при царському дворі і називалося «Імператорським делікатесом».
Метод отримання: холодне пресування (пресування проводять при температурі 40-50 ° С, що виключає розкладання і зберігає такі цінні харчові компоненти, як ферменти, вітаміни, амінокислоти, і, що ще дуже важливо, масло має більш низькі показники по кислотному і перекисному числах , що робить його дуже стабільним). Масло отримують з насіння гірчиці.
Склад гірчичної олії
Ненасичені жирні кислоти, в тому числі ліноленова кислота ряду Омега-3, що містяться у великій кількості в риб'ячому жирі і лляній олії; глікозиди: синигрин, що містить в собі органічну сірку і калій; фітонциди; жиророзчинні вітаміни А, Е, F; ефірне гірчична олія.
Важливим фактом є те, що вміст корисних жирів Омега-3 в гірчичному маслі знаходиться в межах 14% - 19%. Це досить високий показник, оскільки більше процентний вміст таких жирів в легко доступних маслах зафіксовано тільки в лляній олії. Решта масла поступаються гірчичного за змістом Омега-3.
Гірчична олія представляє велику цінність. Це не тільки корисний поживний продукт, але і природний антибіотик. Завдяки багатому Складу це масло надає потужний загальнозміцнюючу дію на організм людини.
Гірчична олія містять каротин (речовина, з якого в організмі утворюється вітамін А). У гірчичному маслі вітамін А зберігається тривалий час: до 8 місяців. Ретинол (віт. А) сприяє зростанню і розвитку організму, забезпечує нормальну функцію епітелію слизових і шкірних покривів, підвищує стійкість організму до інфекцій.
Гірчична олія не тільки саме містить вітамін В6, але і сприяє виробленню цього вітаміну мікроорганізмами, що населяють кишечник. Вітамін В6 займає ключові позиції в азотистом обміні, в процесах синтезу і розпаду амінокислот.
У гірчичному маслі вітамін РР знаходиться в засвоюваній формі. Нікотинова кислота покращує вуглеводний обмін, бере участь у тканинному диханні, має судинорозширювальну дію.
У гірчичному маслі вітаміну Д в 1,5 рази більше, ніж в соняшниковій.
Вітамін Е зберігається в ньому в 4-5 разів довше, ніж в соняшниковій. А нестача вітаміну Е призводить до порушення обміну речовин, розвитку місцевого кисневого голодування.
Гірчична олія багате холін - вітаміноподібною речовиною групи В (вітамін В4).
- Холін є важливою речовиною для нервової системи, покращує пам'ять, активізує роботу мозку.
- Впливає на вуглеводний обмін, регулюючи рівень інсуліну в організмі.
- Холін є гепатопротектором (захищає печінку). У комплексі з лецитином сприяє транспорту і обміну жирів в печінці.
- Холін знижує рівень холестерину і концентрацію жирних кислот у крові, очищає від холестеринових бляшок стінки судин, зміцнює серцевий м'яз, нормалізує серцевий ритм.
- Холін грає важливу роль у відтворенні людини. Він бере участь в біосинтезі простагландинів в передміхуровій залозі, підвищує рухливість сперматозоїдів, в літньому віці попереджає порушення роботи передміхурової залози.
- Відсутність холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці, ураження нирок і кровотеч.
Крім того, масло містить вітаміни К і Р, які підвищують міцність і еластичність капілярів, покращують їх проникність.
Корисні властивості гірчичної олії
Гірчична олія:- Має антисептичну і бактерицидну властивостями.
- Є ефективним засобом для лікування шлунково-кишкових і серцево-судинних захворювань, зовнішніх ран, опіків;
- Корисно при порушеннях жирового обміну і атеросклерозі;
- Сприяє зростанню і розвитку організму;
- Сприяє лактації молока у годуючих матерів;
- Допомагає при простудних захворюваннях.
Термін зберігання: В порівнянні з іншими рослинними оліями, гірчичне має найнижчий кислотний показник і значно довше інших зберігає свої властивості. Гірчична олія, отримане холодним пресуванням, зберігається більше 2-х років без зміни смакових якостей.
Гірчична олія. Застосування
Застосування гірчичної олії в лікувальних цілях
Спосіб Застосування: Масло гірчичне приймають по 1 ч. Л. 3 рази на день.
Його рекомендується використовувати в якості основи для самомасажу (зігріваючий ефект), особливо для пухлотелих.
Гарне глистогінний засіб і фунгіцид (знищувач грибків), воно знімає біль, набряклість і загоює рани будь-якого походження.
Гірчична олія володіє хорошими дезінфікуючими властивостями і в разі негайного Застосування припиняє кровотеча з порізів.
При втиранні в шкіру воно легко засвоюється, приносячи відчутну полегшення нервах, напруженим м'язам і зв'язкам. Воно знімає м'язові судоми, викликані лихоманкою і бронхітом, очищає кров і розкриває пори.
Маслом, вичавленим з насіння жовтої гірчиці, можна без будь-якої шкоди змащувати очі. Ніяке інше масло не є настільки ж ефективним і нешкідливим при змазуванні таких чутливих місць, як очі, порожнину носа, вуха, горло, анус або геніталії.
При будь-яких набряках і пухлинах дуже корисний масаж з теплим гірчичним маслом.
Масаж шлунка і області живота з гірчичним маслом призупиняє збільшення селезінки і допомагає в її лікуванні.
Тривале регулярне втирання гірчичної олії у волосся запобігає їх випадання і ранню сивину.
Застосування гірчичної олії в кулінарії
- якщо ви вирішите смажити на гірчичному маслі, наприклад, оладки або сирники, то кухня наповниться приємним ніжним ароматом
- при додаванні гірчичної олії в консерви вони довше не псуються
- прекрасно підходить для заправки салатів, підкреслюючи природний смак овочів
- на гірчичному маслі смажать млинці.
- з гірчичним маслом будь-яка випічка стає пишною і довго не черствіє
- приготовані на гірчичному маслі м'ясо і риба набувають особливого приємний смак
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Хотелось бы чтобы администрация магазина расширяла асортимент товаров (напр., можно добавить нешлифованый рис и другие разновидности популярных эко-товаров) - тогда можно будет делать заказы помассивнее.)