0
0

Естрагон (тархун), 100г

Відгуки:
(3)
  • Бонусні бали: 4
  • Наявність: Немає в наявності
71.00 грн.
100г
1кг
Повідомити про наявність

Естрагон (тархун) - трав'яниста рослина сімейства Айстрові, що зовні нагадує полин. В якості прянощів використовуються молоді стебла і листя естрагону, мають приємний слабопряний анісовий аромат і злегка гострий, пікантно-освіжаючий смак з довгим післясмаком.

Застосування естрагону в кулінарії

Естрагоном, як свіжим, так і сушеним, приправляють найрізноманітніші страви: він добре доповнює омлети, багато видів соусів (щавлево-естрагон, лимонний, равігот, Бернез і ін.). Дуже смачна тушкована морква з естрагоном (в даному випадку цю приправу рекомендують додавати за кілька хвилин до готовності). Їм ще приправляють макрель, приготовлену в томатному соусі, але особливо гарний він у лимонному соусі, який подають з яйцями, звареними круто.

Якби не було естрагону, то не було б і татарського соусу, який відмінно поєднується з рибою і запеченої свининою, яка подається зазвичай в холодному вигляді. Естрагон також додають в овочеві салати, до шинки з яблуками, омлету з помідорами, в татарські біфштекси, яловичі відбивні з помідорами, кольорову капусту з корнішонами, варені цукіні.

Естрагоном захоплюються любителі дієтичної кухні, приправляючи їм, петрушкою і кропом всі страви поспіль.

Ця приправа дуже популярна серед іспанських, італійських, і навіть грецьких кухарів. Естрагон входить до Складу салату "nicejskiego", рибно-овочевого рагу з травами (як гарнір подають яйця, зварені круто). Ще їм приправляють "tzatziki", або, як їх ще називають, "огірки в йогуртовому соусі". Він служить також відмінним доповненням до курки в білому вині.

Естрагон, як свіжий, так і сушений, застосовується також в угорській кулінарії. Любителі цієї пряності приправляють нею супи, рибні страви, дичину, баранину, бігос, горох, картопля, стручкову квасолю. Молодий естрагон добре доповнює маринади для консервації овочів. Без цієї приправи не обходиться і процес заквашування огірків, болгарського перцю.

Дуже популярна ця пряна трава також в країнах колишнього Радянського Союзу, де її зазвичай використовують в сушеному вигляді. Це традиційна приправа для окрошки (в Польщі це блюдо називається "chlodnik"). Окрошку готують на хорошому хлібному квасі, додаючи зелена цибуля, кріп, петрушку, селеру, естрагон. Цю пряність також часто додають в юшку (рибний суп). У азейбарджанской кухні, як усім відомо, почесне місце займає плов. Рис перед приготуванням обробляють особливим чином, додаючи естрагон, і подають на стіл з яєчною масою, кизилом і зеленню. Цю запашну приправу кладуть також у манти, казахське національне блюдо (парові вареники з м'ясом, що подаються традиційно з бульйоном). Крім естрагону, в начинку ще додають шафран, петрушку, перець, кріп.

Естрагон - хороший консервант, тому незамінний в домашніх заготовках. Речовини, що містяться в його листі, пригнічують ріст молочнокислих бактерій. Пряність сприяє збереженню кольору продукту, збільшує міцність, покращує смак і запах овочів. Її застосовують при маринуванні і солінні огірків, томатів, грибів, для квашення капусти.

Порошок з висушеного листя при зберіганні в щільно закритому посуді довго зберігає аромат і смак і є хорошою приправою до різних кулінарних виробів. Його використовують для приготування безалкогольних напоїв типу "Тархун".

Корисні властивості естрагону, Застосування в народній медицині

У медицині з незапам'ятних часів естрагон вважали рослиною, яке очищає кров, лікує цингу. Його рекомендують для підвищення апетиту, вважають антисептиком і протизапальним засобом. Естрагон також допомагає при спазмах в шлунку. Особливо часто його застосовують при дієті без солі (для людей з хворими нирками). Естрагон особливо шанували індійські раджі, яким готували з нього живильний відвар, а також перси - вони використовували його для збудження апетиту. Листя рослини вживали при порушенні менструального циклу і розладі травлення, а коріння вважалися чудовим засобом від зубного болю.

Вина, до Складу яких входить екстракт тархуна (естрагону), стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, посилює утворення шлункового соку і підвищує апетит. У народній медицині естрагон використовують для підвищення апетиту, а також при захворюваннях стінок судин.

Естрагон цінується не тільки за пряно-смакові якості, а й за вміст вітаміну С і каротину. Запашний естрагон, подібно до інших листовим прянощів, надає людині бадьорість.
Його вживають як вітамінний лікарська рослина. Народна медицина відзначає протицинготний, сечогінний і загальнозміцнюючу дію. Естрагон відрізняється не пекучістю, а високою ароматною.

Протиглистове, протизапальну, антиспазматическое, вторгнень, сечогінну, загоює, заспокійливе, тонізуюче, налагоджує роботу шлунка і менструальний цикл.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Польща
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Щодо трави Тархун

Марія Олександрівна

Львів

03.10.2019

Текст
Добрий день Траву купувала для виготовлення мазі в особистому використанні. Якістю продукції задоволена P.s.: побажання моє, щоб Ваш сайт був україномовний. Бо рос.мовою трохи важко розібратися де і що є на сайті

Вячеслав

Черновцы

10.01.2018

Текст
Товар качественный и быстро доставлен. Цена приемлена. Покупкой доволен.

Олег

Каменское

27.11.2017

Текст
Трава однородная, чистая, качество хорошее. Аромат характерный.

Питання (0)
Відгуки (3)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Марія Олександрівна
Марія Олександрівна
03.10.2019
Добрий день

Траву купувала для виготовлення мазі в особистому використанні. Якістю продукції задоволена

P.s.: побажання моє, щоб Ваш сайт був україномовний. Бо рос.мовою трохи важко розібратися де і що є на сайті
Вячеслав
Вячеслав
10.01.2018
Товар качественный и быстро доставлен.
Цена приемлена. Покупкой доволен.
Олег
Олег
27.11.2017
Трава однородная, чистая, качество хорошее. Аромат характерный.