0
0

Чебрець, 100г

Відгуки:
(5)
  • Бонусні бали: 2
  • Наявність: В наявності
32 грн.
100г
1кг

Чебрець - багаторічний невисокий напівчагарник, свіжі та сушені листя якого використовують в кулінарії як прянощі.
Сушений чебрець має приємний сильним запахом з нотками цитрусів і кмину, має гостро-пряний гіркуватий смак.

Застосування чебрецю в кулінарії

Чебрець покращує смак, повідомляє аромат, дає гірчинку. Залишається однією з провідних прянощів в пекарському справі. Покращує запах і смак овочевих страв, особливо з картоплі і капусти.Столовая ложка свіжого чебрецю прирівнюється до чайній ложечці сухого.

Чебрець як приправа для жирної їжі не тільки значно покращує і збагачує смак, але і сприяє її перетравлювання.

Можна сказати, чебрець просто необхідний при готуванні смаженого на салі картоплі, свинини, баранини, риби, м'ясних паштетів (зі свинини). Їм приправляють домашню птицю (гусак, качка), дичину, страви з субпродуктів. Чебрець використовують також при варінні жирної риби.

Чебрець поєднується зі стравами з яєць, сирами. Незаперечна його популярність при копченні продуктів, ніяка пряність більше не підкреслює смак супу з сочевиці, гороху і квасолі, як чебрець. У свіжому і сушеному вигляді чебрець використовують при засолюванні огірків, помідорів, патисонів.

Незамінна ця пряність при виготовленні рибних страв, дичини. Чебрецем присмачують сири, його додають в соуси, маринади, смажені страви (картопля, гриби, баклажани), вводять до Складу пряних сумішей, кладуть при солінні овочів (огірки, помідори і т. Д.), З них готують цілющі чаї і ароматні напої .

Прекрасна пряна приправа для жаркого виходить з чебрецю і розмарину з додаванням солі.

Чебрець добре використовувати при поєднанні з перцем, це посилює його аромат. У вигляді порошку він у великих дозах йде у всілякі рибні страви і рибні фарші. При смаженні риби чебрець у великих кількостях змішують з паніруванням (з борошном 1: 2). Крім того, чебрецем посипають сири, а також використовують його при приготуванні домашніх сирів. Добре гармонує і з овочами.

Свіжі та сушені листя, молоді пагони всіх видів чебрецю використовують, як майоран, в стравах з гороху і квасолі, а також при виготовленні ковбас. Чебрець (чебрець) - одна з головних ароматичних трав французької кухні і обов'язково включається в суміші спецій "букет гарні" і "трави Провансу".

В Іспанії, Греції, Туреччини масло чебрецю застосовують при маринуванні маслин. Чебрець популярний не тільки в Європі, він входить до Складу і йорданської приправи "затаритися", єгипетської суміші "Дукка". У Центральній Європі чебрець кладуть в супи і страви з яєць, а в кухні американського штату Луїзіана додають в знамениті креольські страви "гамбо" (gumbo) і "джамбалайя" (jambalaya).

Гідно цінують чебрець любителі вегетаріанських страв. Його додають в смажену картоплю, гриби, яєчню, баклажани, кладуть при маринуванні, солінні. Дуже ароматні напої з цією рослиною.

У побуті чебрець використовується як прянощі при солінні, мочіння, як приправа до овочів, м'ясних, рибних та інших страв, для аромату ковбас. Соусів, сиру, желе, чаю.

В Італії чебрець використовується при маринуванні маслин.

Якщо прокладати їм одяг в шафі, він відлякує моль.

Зберігати висушений чебрець слід в сухому темному місці в щільно закритій фарфоровій або скляному посуді.

Чебрець повністю розкриває свій аромат при тривалій тепловій обробці, тому його кладуть на самому початку приготування.

Рецепти з чебрецем

Суп рибний з чебрецем

  • Вода - 3 л
  • Риба річкова - 500 г
  • Картопля - 300 г
  • Морква 100 г
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 50 г
  • Зубчики часнику - 10 г
  • Вершки - 100 мл
  • Масло вершкове - 30 г
  • Трава чебрецю - 10 г
  • Зелень петрушки і кропу - 30 г
  • Сіль за смаком
Лук очистити, дрібно нарізати і спасерувати у вершковому маслі з додаванням товченого часнику і дрібно натертої моркви.

Рибу почистити, промити і нарізати порційними шматками. Воду в каструлі довести до кипіння і опустити в неї шматки риби, додати сіль і перець. Варити до готовності. Потім покласти нарізану маленькими кубиками картоплю, лушпиння заправку, подрібнену траву чебрецю, влити вершки. Все перемішати і прокип'ятити на слабкому вогні протягом півгодини. Готовий суп зняти з плити, перелити в супницю і подати до столу, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки.

Яловичина, тушкована з грибами і чебрецем

  • Яловичина - 500 г
  • Бульйон яловичий - 300 мл
  • Печериці - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 50 г
  • Морква 100 г
  • Помідори - 300 г
  • Олія - 30 мл
  • Трава чебрецю - 5 г
  • Перець мелений чорний і сіль за смаком
Яловичину вимити, нарізати маленькими шматочками, викласти на сковороду і обсмажити в рослинній олії.

Потім покласти очищений і дрібно нарізану ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву, подрібнені шампіньйони і очищені від шкірки помідори. Влити яловичий бульйон, додати мелений перець, нашатковану траву чебрецю і посолити. Все перемішати і тушкувати на слабкому вогні до готовності.

Лікувальні властивості чебрецю, користь і протипоказання

Чебрець (чебрець) має дезінфікуючу, відхаркувальну, сечогінну, глистогінним, протівоспастіческое і заспокійливим властивостями, регулює місячні.

Цю пряну траву застосовують всередину при захворюваннях нирок, сухому спастичному кашлі, кашлюку, бронхіті, бронхіальній астмі, запаленні легенів, хронічному катарі шлунка, порушенні травлення, метеоризмі, відрижці, проносах, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, безсонні, нервових захворюваннях, недокрів'ї, пологової гарячці. Чебрець сприяє травленню, а сироп з нього використовують при нетравленні шлунка і відсутності апетиту. Відвар з чебрецю (10,0-15,0 г на 1 л окропу) п'ють при поганому травленні, здутті в кишечнику, при ниркових захворюваннях, а також як кровоочисний, сечогінний і зміцнюючий шлунок засіб.

При хронічному тонзиліті проводять інгаляцію настоєм чебрецю, а при захворюваннях порожнини рота і при обробці зубодесенних каналів їм полощуть рот.

Чебрець з толокном і вином прикладають у вигляді лікарської пов'язки при запаленні сідничного нерва.

При вживанні чебрецю з їжею зміцнюється зір. У водному настої (60,0 г на 1 л окропу) чебрець вживають для примочок і промивання запалених очей.

У вигляді відвару або мазі на меду чебрець використовують для очищення грудей і легенів: він сприяє відхаркуванню і заспокоює болі в хрящах помилкових ребер.

У вигляді ванн чебрець корисний при нервових захворюваннях, радикуліті, ревматизмі, шкірних висипах, захворюваннях суглобів, м'язів, при порушеннях обміну речовин. Як зовнішній засіб для розтирання використовують ефірну олію чебрецю при радикулітах і невритах. Порошок з сушеного чебрецю можна використовувати як присипку для ран і виразок. У лікувальних цілях чебрець зазвичай використовують в сумішах з іншими лікарськими рослинами.

Масло чебрецю служить джерелом тимолу, широко застосовується для дезінфекції слизової оболонки порожнини рота, глотки; входить до Складу рідини Гартмана, яка застосовується в стоматологічній практиці в якості знеболюючого, є антіфунгальним засобом при грибкових захворюваннях шкіри (зокрема, при актиномикозе). Тимол має також протиглистову дію, його застосовують для лікування глистових інвазій (при лікуванні анкилостомидоза, трихоцефалеза і некатороза). Іноді тимол призначають всередину як в'яжучий при шлунково-кишкових розладах і при метеоризмі.

Слід врахувати, що тимол протипоказаний при декомпенсації серцевої діяльності, хворобах печінки і нирок, виразковій хворобі шлунка, а також при вагітності.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Єгипет
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Отличная приправа для мяса

Виктор

Сумы

23.05.2020

Текст
Приправа высокого качества. Отлично подходит для мяса, маринования шашлыка. Очень ароматная. Качество на высоте, без мусора и сторонних примесей. Масса соответствует заявленной. Рекомендую! Продавцу спасибо за качественный товар и оперативную доставку!

Тимьян, парника, какао

Виталий Петрович

Киев

22.04.2020

Текст
Товар відмінної якості. Повністю задоволений заказом

Ольга

Одесса

14.01.2020

Текст
Все понравилось, тимьян ароматный и упаковка большая. Редко встретишь хороший тимьян в магазине, а тут еще и такое количество! Спасибо!

О специях

Татьяна

Новониколаевка

17.01.2017

Текст
Очень пахучий тимьян, полезная травка чабрец. Быстрая доставка - как раз вовремя. Спаслась от кашля, заваривая чай.

Сергій

13.01.2014

Текст
На базарі цю спецію знайти важко і щей хорошої якості, тому тепер купую в цьому магазині і дуже задоволений

Питання (0)
Відгуки (5)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Виктор
Виктор
23.05.2020
Приправа высокого качества. Отлично подходит для мяса, маринования шашлыка. Очень ароматная. Качество на высоте, без мусора и сторонних примесей. Масса соответствует заявленной. Рекомендую!
Продавцу спасибо за качественный товар и оперативную доставку!
Виталий Петрович
Виталий Петрович
22.04.2020
Товар відмінної якості. Повністю задоволений заказом
Ольга
Ольга
14.01.2020
Все понравилось, тимьян ароматный и упаковка большая. Редко встретишь хороший тимьян в магазине, а тут еще и такое количество! Спасибо!
Татьяна
Татьяна
17.01.2017
Очень пахучий тимьян, полезная травка чабрец. Быстрая доставка - как раз вовремя. Спаслась от кашля, заваривая чай.
Сергій
Сергій
13.01.2014
На базарі цю спецію знайти важко і щей хорошої якості, тому тепер купую в цьому магазині і дуже задоволений