Ми в соцмережах: Instagram
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(097) 00-513-00
Наша адреса
м. Черкаси, ул. Верхня Горова 25
Телефони
Графік роботи
  • Магазин: Пн-Нд з 9:30 до 17:30
  • Офіс: Пн-Пт з 9:30 до 17:30
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Бадьян, 50г

11
Все про товар
Опис
Характеристики
Відгуки 11
Питання0
В наявності
71 грн.
Доставка
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.)
Нова Пошта відділення/поштомат/адреса (безкоштовно від 3000 грн.) Відправка щодня (Пн.-Пт.) при оплаті до 15:00
Оплата
Оплата картою Оплата картою
Оплата при отриманні Оплата при отриманні
Бадьян, 50г
71 грн.
Опис


Бадьян (Illicum verum) - далекий родич магнолії, вічнозеленої рослини зі Східної Індії. У промислових обсягах бадьян вирощують в Китаї, Лаосі і на Ямайці. Насіння бадьяна мають красиву форму зірочки з блискучими насінням всередині «промінчиків».

На смак бадьян солодкувато-гіркуватий, по запаху нагадує аніс, але запах бадьяна значно ароматичний, тонше і Складніше. За хімічним Складом він відрізняється від анісу наявністю ефірного масла сафлор. Ця відмінність стає особливо помітним при нагріванні бадьяна, т. Е. В процесі приготування їжі. Крім того, бадьян позбавлений властивої анісову аромату нудотності. Ось чому зустрічається іноді в книгах з кулінарії вказівку, що бадьян можна замінити анісом і навпаки, неправильно. Це може стосуватися лише обмеженого асортименту солодких страв, та й в цьому випадку аромат страви при заміні бадьяна анісом буде зовсім іншим.
Більш різноманітний, ніж у анісу, багатосторонній, по-іншому поводиться в сумішах аромат і присмак бадьяна обумовлює і більш широкий діапазон його Застосування.

Застосування бадьяна в кулінарії

У Росії бадьян здавна був неодмінним компонентом при випічці різноманітних сортів російських пряників і пряників. Звідси традиційне Застосування бадьяна в нашій країні в борошняних кондитерських виробах - пряниках, кренделі, печиво. У цих випадках бадьян закладається в тісто в процесі його приготування. Аромат розвивається в момент готовності вироби і служить одним з головних ознак готовності.

Рідше бадьян застосовується у нас при приготуванні інших солодких страв і виробів: компотів, мусів, киселів, варення, пудингів, сирних паст, яким він здатний повідомити виключно тонкий, пряний вишуканий аромат. Додавання бадьяна, наприклад, в вишневе варення не тільки покращує смак вироби, надаючи йому особливу свіжість і посилюючи аромат, але і сприяє найкращому збереженню природного кольору і високої якості варення, яке зацукровується протягом трьох років.

У солодкі страви бадьян закладається за 10-15 хвилин до готовності, в киплячу рідину, причому потім блюдо треба закрити кришкою і обов'язково дати бадьяном настоятися.

Як цілком самостійна пряність (рідше - в поєднанні з іншими прянощами) бадьян вживається у виробництві різних напоїв, в першу чергу горілок, настоянок, лікерів (в Західній Європі, особливо у Франції), а також при виготовленні жаждоутоляющий безалкогольних напоїв (сбитней - в Росії , бадьяновой води - в країнах Південно-Східної Азії). Менш поширене в європейських країнах Застосування бадьяна при виготовленні маринадів і солінь з фруктів і ягід. Тут бадьян найчастіше використовується поряд з іншими прянощами як один з компонентів маринаду.

Зовсім рідко вживається у нас бадьян при приготуванні м'яса і домашньої птиці. А ось в Китаї, Бірмі, Кореї, Японії, на Філіппінах, в Індонезії і країнах Індокитаю бадьян додають до смаженого м'яса або птиці (особливо фазанам, курям і курчатам) - він різко покращує аромат страв, робить їх пікантними, несподіваними за смаком, а саме м'ясо більш ніжним і м'яким. В цьому випадку бадьян вживається обов'язково в молотом вигляді (їм посипають м'ясо, як сіллю, тільки густіше), причому найкраще в поєднанні з рослинними оліями.

Норма закладки бадьяна в рідкі солодкі страви (компоти, киселі) - 1 або 2 зубчики, або одну четверту чайної ложки порошку на 1,5 л; для м'ясних страв норма удвічі, іноді втричі вище, ніж для солодких, і досягає 1 г на порцію.

У країнах Південно-Східної Азії і Далекого Сходу бадьян часто використовується в поєднанні з іншими прянощами (часником, цибулею, перцем) для приготування підлив до овочевих, рисових і яєчних блюд.

Рецепти з бадьяном

Чай з бадьяном і лимоном

  • Лимон - 1 гурток,
  • чорний чай - 200 мл,
  • бадьян - 1-2 шт.,
  • свіжа м'ята - гілочка,
  • цукор (або мед) - до смаку.
  • Заваріть чорний чай.
Покладіть часточку лимона в чай. Для запаху покладіть квіточку бадьяна.
Цукор або мед за смаком.
Перед подачею до столу прикрасьте чай свіжою м'ятою.

Чай з бадьяном і лимоном готовий! Можна подавати до столу.

Ароматне сливове варення з східними нотками

  • Слива - 1 кг
  • Цукор - 0,5 кг
  • Кориця (паличка) - 1 шт
  • Бадьян - 2 шт
  • Гвоздика (ціла) - 2 шт
  • Сік лимонний (2 ч.л., тільки в разі дуже солодких фруктів, без кислинки)
Видалити кісточки слив і помістити половинки фруктів в глибоку форму. Засипати цукром і додати спеції (гвоздику і бадьян в марлечкой або в спеціальному ситечку).

Дати постояти з годину-дві, щоб почав виділятися сік.
Нагріти духовку на 150С. Поставити форму і, зрідка помішуючи, томити фрукти години півтори, поки не загусне сироп.

Перенести в стерілізование банки.

Зимовий яблучний напій

  • Сік яблучний - 500 мл
  • Вода - 125 мл
  • Мед (можна замінити коричневим цукром) - 1 ст. л.
  • Кориця (батончик) - 1 шт
  • Гвоздика - 8-10 шт
  • Бадьян - 2 шт
Змішати воду і яблучний сік зі спеціями. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10 хв.

Зняти з вогню, додати мед і дати настоятися. Процідити. Пити ще теплим або навіть гарячим.

Пряне заливне з курки з бадьяном

  • Готуємо бульйон з 2 кг курячих каркасів, шей, лап і крил.
  • Після зняття піни з бульйону додаємо 4 зірочки бадьяна, розрізаний на 4 частини імбир (2 см корінця), 1 головку неочищеного часнику, розібраного на зубчики, 2 неочищених цибулини.
  • Ми залишаємо бульйон на повільному вогні на 5-6 годин.
  • 8 курячих філе натираємо сіллю і чорним перцем, залишаємо під плівкою на 30 хв.
  • Готовий бульйон проціджуємо, додаємо філе, приправляємо сіллю і доводимо до кипіння. Дуже ретельно знімаємо пінку з бульйону!
  • Через 10 хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо остигати.
  • 1 стебло цибулі порею ріжемо тонкими кружечками, промиваємо і обсушуємо.
  • 4 зубчики часнику розрізаємо навпіл.
  • На сковороді з товстим дном в невеликій кількості арахісового масла обсмажуємо цибулю і через 10-12 хвилин додаємо часник.
  • Остигнуло філе розрізаємо на шматочки і красиво укладаємо на блюдо для заливного.
  • Додаємо цибулю, часник і бадьян.
  • Заливаємо бульйоном і залишаємо в холодильнику на 4 години.
  • Таке холодець можна прикрасити вареною морквою, перепелиними яйцями і зеленню. Дуже смачно!

Корисні властивості бадьяна, Застосування в народній медицині

  • Зміцнює зір.
  • Пиття відвару бадьяна надає лікувальну дію при серцебитті, болю в боці і в паху.
  • Лікує кашель, допомагає повернути захриплий або зниклий голос, надає протиспазматичний і вторгнень дію.
  • Приготуйте бадьяновий сироп, роздавав 12-15 зірочок в ступці і заливши 1 л окропу. Варіть на сильному вогні так, щоб рідина випарується на 2/3. Процідіть, додайте трохи меду. Під час грипу та застуди приймайте по 2 ч.л. кожні 2-3 години.
  • Усуває неприємний запах з рота.
  • Бадьян застосовується для припинення проносу і зміцнення шлунка.
  • Стимулює апетит.
  • Бадьян показаний як загальнозміцнюючий засіб, що підвищує опірність організму до стресів, інфекцій, що активізує функції нервової, ендокринної системи, процеси обміну речовин.
  • Підвищує настрій!
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Індія
Відгуки
Рейтинг товару:
4.4
Відгуків: 11
5
6
4
3
3
2
2
0
1
0
Юлія Вікторівна, Харків
06 cічня (22:07)
Отримала посилочку 5840, дякую! Саме те, що треба!
+
Переваги товару:

Гарна якість

Дарика Манаповна
28 травня 2020 (16:39)
Семена великолепны. приятны во вкусе и хорошо проращиваются. Всем рекомендую кто интересуется, не пожалеете.
Магазином пользуюсь не раз, все приходит быстро, а главное - качественны товар.
Ольга
01 квітня 2019 (22:56)
Покупкой довольна. Рекомендую.
Наталья
27 березня 2019 (10:06)
Звездочки почти все побитые, но мне не принципиально, брала для лечения. Бадьян свежий, запах отличный, все супер!
Олег Алексеевич
02 березня 2019 (12:26)
Работают чётко!
Снежана
10 лютого 2019 (23:15)
Заказывала из-за звёздчатой формы для глинтвейна и новогодних игрушек. Аромат не сильно насыщенный, а треть звёздочек были поломанными.
Світлана
29 вересня 2017 (20:47)
дуже розбитий і таке враження, що зібрали всі залишки для мене. а інший товар хороший.
Алина
24 лютого 2017 (00:09)
Интернет-магазин ЭКО-ЛАВКА, спасибо Вам за специи! Заказ пришел быстро, обслуживание супер, звездочки целые, один недостаток - была уверенна что запах более приятный (как анис), а не так.. немного расстроилась :-(
Людмила
22 лютого 2017 (20:30)
Бадьян хороший, все звездочки целые.
Оксана
19 листопада 2016 (20:59)
Заказывала бадьян целыми звездочками, именно из-за самой формы специи, так как она мне нужна была целиком, не молотая. Но из 50 грамм, целого пакетика всего 5 шт звездочек целых, остальные раскрошенные или несформированные, кривые звездочки. Это расстроило. Придется искать в другом месте. А так все остальное хорошее-запах прекрасный, доставка быстрая, остальные продукты и специи в порядке.
Тетяна Леонідівна
21 жовтня 2016 (08:37)
Отличный бадьян!
Питання та відповіді
Додайте питання, і ми відповімо найближчим часом.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.