Олія шипшини - це унікальний багатофункціональний продукт з високим вмістом поживних речовин та численними корисними властивостями.
Корисні властивості
- сприяє регенерації тканин, має захисну дію, підсилює синтез гормонів та загальну опірність організму.
- зменшує проникність судин,
- підтримує вуглеводний та мінеральний обмін
- наділена протизапальними та імуностимулювальними властивостями.
- Завдяки здатності стимулювати регенеративні процеси вона підвищує водостійкість шкіри.
Склад
Олія містить ненасичені та насичені жирні кислоти (лінолеву, ліноленову, олеїнову, пальмітинову, міристинову, стеаринову), токофероли (вітамін Е — щонайменше 40 мг%), каротиноїди (провітамін А — мінімум 55 мг%), вітамін C, фосфоліпіди, флавоноїди (кварцетин і кемпферол), а також мікроелементи: залізо, кальцій, марганець, фосфор, магній, мідь і молібден.
Застосування
Внутрішнє застосування
- Олію шипшини вживають внутрішньо по одній чайній ложці 3–4 рази на день після прийому їжі.
- Також її рекомендують використовувати як заправку для десертів, салатів чи каш.
У косметології
- використовується в кремах для регенерації шкіри, у доглядових засобах після водних процедур чи як масажна олія.
- це чудовий засіб для лікування екземи, псоріазу, рубців і гіперпігментації шкіри.
- ефективна в лікуванні ран, пролежнів, тріщин сосків і дерматозів.
Особливість шипшинової олії полягає в її багатофункціональності: вона придатна не лише для догляду за шкірою обличчя, тіла, шиї, зоною декольте чи шкірою голови, але й для зміцнення нігтів та покращення стану волосся.
В медичних цілях
- Застосовується в дерматологічних препаратах для лікування екземи, псоріазу, рубців та сильно пігментованої шкіри.
- Підходить для підтримуючого лікування після опіків і тупих травм.
- Використовується при лікуванні слизової оболонки ротової порожнини та ясен.
- Використовують для загоєння ран, при тріщинах сосків, пролежнях, трофічних виразках гомілки, дерматозах.