0
0

Еритритол (замінник цукру), 500г

Відгуки:
(1)
  • Бонусні бали: 8
  • Наявність: В наявності
162 грн.

Опис

Ерітритол – це замінник цукру, який виробляється шляхом ферментації кукурудзи.

Промислову технологію одержання еритритолу почали розробляти наприкінці минулого сторіччя. У чистому вигляді він схожий на цукор, як на вигляд, так і на смак. Приблизно на 70% так само солодкий, як цукор. Він практично не має сторонніх присмаків, хоча у великих дозах утворюється ментоловий ефект холодка.
 

Переваги еритритолу

  • Це 100% натуральний компонент. Еритритол існує в природі і входить до складу деяких фруктів: груш, винограду, динь. У цьому полягає його принципова відмінність від синтетичних підсолоджувачів (наприклад, аспартаму). Еритритол отримують промисловим чином шляхом ферментації кукурудзи, тапіоки та другої крохмалевмісної сировини.
  • Нульова калорійність. У країнах ЄС калорійність еритритолу вважається нульовою. Для порівняння: калорійність цукру – 3,87 ккал/год.
  • Нульовий глікемічний індекс. Еритритол ніяк не впливає на рівень цукру в крові, тому що його глікемічний індекс – 0. Для порівняння глікемічний індекс сахарози -; 63.
  • Низький інсуліновий індекс. Еритритол не впливає на рівень вироблення інсуліну підшлунковою залозою. Його інсуліновий індекс - 2, це в 21,5 рази нижче, ніж у цукру (43).
  • Не викликає карієс. Крім того, як сахароспирт, еритритол не є їжею для каріозних бактерій, що мешкають у порожнині рота. Згідно з трирічним дослідженням на 458 школярах еритритол захищає зуби від карієсу.
Дослідження доводять безпеку споживання еритритолу.
 

Спосіб застосування

Цей цукрозамінник широко використовується в кулінарії. Термічна обробка не позбавляє продукт солодощі, тому він підходить для випічки, приготування гарячих напоїв. Його застосовують замість цукру у виробництві цукерок, морозива, зефіру, можна додавати в тісто для млинців.
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Наталя

Черкаси

07.02.2024

Текст
Дякую за товар, сподобався. Саме то коли хочеш зменшити вживання цукру.

Питання (0)
Відгуки (0)
Register to leave a review about the product and earn reward points!

Відгуків про цей товар ще не було.