0.00 грн.
Зробити замовленняГлід плоди, 100г
Глід. Опис
Глоду плоди. Лікувальні властивості
Застосування плодів глоду
Рецепти настою, настоянки плодів глоду
Квітки глоду, зібрані в суцвіття, розпускаються в травні-червні і мають білий колір. Плоди маленькі, круглі, дозрівають в кінці літа або на початку осені і мають червоний, помаранчевий або чорний колір.
З давніх-давен широко відомі цілющий властивості глоду. У медицині його почали використовувати в XVI столітті.
Глід має здатності:
Будь-які похідні глоду не токсичні і не викликають побічних явищ. Найчастіше їх використовують при коронарної недостатності з симптомами стенокардії, а також гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, підвищеній збудливості, втрати свідомості, гострої формі суглобного ревматизму. Настої квіток і плодів допомагають при клімактеричних неврозах.
Часто квітки і плоди глоду додають в лікарські чаї і збори. Найбільш ефективні препарати, виготовлені зі свіжих квіток. Настоянки з квітів ефективніші при захворюваннях серця, запамороченнях і на початку клімаксу. Заварювати або наполягати квіти глоду рекомендується і при коронарної недостатності, а також при безсонні, порушенні обміну речовин в організмі.
Плоди використовують як просто сушіння, так і стовчене. Настоянки з плодів глоду використовують для усунення звуження коронарних судин і судин головного мозку. Кору заварюють при лихоманці, задишки, проносах.
Плоди глоду особливо корисні хворим на цукровий діабет.
Глід славний не тільки як ліки. Плоди рослини, звані яблуками (а вони справді мініатюрні яблучка), цілком придатні в їжу в сирому і переробленому вигляді. Сирі, вони досить солодкі і борошнисті. У них багато каротину, крохмалю, Сахаров, органічних кислот і вітамінів. Сушені плоди перемелюють, використовують в завареному вигляді для начинки пирогів. У Сибіру мелені сушені плоди глоду використовували як добавку до зернової борошні. Для компотів і киселів немає кращої пікантній добавки, ніж сушені плоди глоду. Щоб отримати желе з глоду, плоди варять з молоком, після уварювання желе перетворюється в чудову пастилу, яку не купиш у магазинах.
Будь-якій людині, що переніс інфаркт, рекомендується пити чай або настоянку з глоду.
Глоду плоди. Лікувальні властивості
Застосування плодів глоду
Рецепти настою, настоянки плодів глоду
Глід. Опис
Глід звичайний в народу називають по різному: глод, дерево невинності, боярка, бариня-дерево. Це невисоке деревце (найчастіше близько 5 м) або ж кущ. На гілочках є великі колючки.Квітки глоду, зібрані в суцвіття, розпускаються в травні-червні і мають білий колір. Плоди маленькі, круглі, дозрівають в кінці літа або на початку осені і мають червоний, помаранчевий або чорний колір.
Глоду плоди. Лікувальні властивості
З давніх-давен широко відомі цілющий властивості глоду. У медицині його почали використовувати в XVI столітті.
Глід має здатності:
- усувати проноси,
- очищати кров,
- має кардіотонічну дію, а також покращує сон.
- Допомагає при серцево судинних захворюваннях,
- при неврозах,
- при тахікардії,
- аритмії, атеросклерозі і багатьох інших захворюваннях.
Застосування плодів глоду
Глід застосовується при:- функціональних розладах серцевої діяльності,
- при захворюваннях серця, серцевої слабкості,
- запамороченні,
- задишки,
- після перенесених захворювань,
- при ангионеврозах,
- початковій формі гіпертонічної хвороби,
- безсонні,
- гіпертиреозі з тахікардією,
- при підвищеній функції щитовидної залози.
Будь-які похідні глоду не токсичні і не викликають побічних явищ. Найчастіше їх використовують при коронарної недостатності з симптомами стенокардії, а також гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, підвищеній збудливості, втрати свідомості, гострої формі суглобного ревматизму. Настої квіток і плодів допомагають при клімактеричних неврозах.
Часто квітки і плоди глоду додають в лікарські чаї і збори. Найбільш ефективні препарати, виготовлені зі свіжих квіток. Настоянки з квітів ефективніші при захворюваннях серця, запамороченнях і на початку клімаксу. Заварювати або наполягати квіти глоду рекомендується і при коронарної недостатності, а також при безсонні, порушенні обміну речовин в організмі.
Плоди використовують як просто сушіння, так і стовчене. Настоянки з плодів глоду використовують для усунення звуження коронарних судин і судин головного мозку. Кору заварюють при лихоманці, задишки, проносах.
Плоди глоду особливо корисні хворим на цукровий діабет.
Глід славний не тільки як ліки. Плоди рослини, звані яблуками (а вони справді мініатюрні яблучка), цілком придатні в їжу в сирому і переробленому вигляді. Сирі, вони досить солодкі і борошнисті. У них багато каротину, крохмалю, Сахаров, органічних кислот і вітамінів. Сушені плоди перемелюють, використовують в завареному вигляді для начинки пирогів. У Сибіру мелені сушені плоди глоду використовували як добавку до зернової борошні. Для компотів і киселів немає кращої пікантній добавки, ніж сушені плоди глоду. Щоб отримати желе з глоду, плоди варять з молоком, після уварювання желе перетворюється в чудову пастилу, яку не купиш у магазинах.
Рецепти настою, настоянки плодів глоду
Настій плодів глоду (водний)
1 столову ложку плодів глоду заварити в 1 склянці окропу, в термосі, настоювати 2-3 години, потім процідити. Приймати по 2-3 столові ложки 3-4 рази на день до їди.Спиртова настоянка плодів глоду
Настояти 1 ст. ложку плодів глоду на 0,5 склянки 40% спирту (або горілки), приймати по 20-30 крапель з водою 3 рази на день до їди.Настоянка плодів тонізуюча
Плоди глоду 5 ст. ложок на 1 склянку 40% спирту, щільно закрити, підігріти до 50 ° С, настояти до охолодження, віджати, приймати по 1 ч. ложці (розбавити водою) 3 рази в день до їди.Чай з глоду
Такий чай можна приготувати з квіток або плодів глоду. 1 ст. ложку сушених квіток залити півтора склянками окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по півсклянки 3 рази на день. Знижує артеріальний тиск, усуває безсоння, заспокоює.Будь-якій людині, що переніс інфаркт, рекомендується пити чай або настоянку з глоду.
Людмила
Одесса
29.10.2017
Текст
второй раз заказала - качество отменное,как и в первый раз. спасибо!
Людмила
Одесса
15.09.2017
Текст
боярышник хорошего качества,чистый, какой должен быть. хорошо просушенный. покупкой довольна.
Марьяна
Одесса
10.03.2017
Текст
спасибо за оперативную доставку и оформление заказа. качеством осталась довольна
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (3)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Людмила
29.10.2017
второй раз заказала - качество отменное,как и в первый раз. спасибо!
Людмила
15.09.2017
боярышник хорошего качества,чистый, какой должен быть. хорошо просушенный. покупкой довольна.
Марьяна
10.03.2017
спасибо за оперативную доставку и оформление заказа. качеством осталась довольна