0.00 грн.
Зробити замовленняБадьян мелений, 50г
- Бонусні бали: 4
- Наявність: Немає в наявності
82.00 грн.
50г
500г
Опис
У кондитерські вироби бадьян закладають в тісто в процесі приготування. При нагріванні він почне віддавати свій аромат, який збережеться в готовому продукті - це властиво тільки бадьяном. У солодкі страви його додають за 5-10 хвилин до готовності. Після цього обов'язково потрібно зняти блюдо з вогню, закрити кришкою і дати настоятися. У цьому випадку досить 1-2 зубчиків або чверті чайної ложки порошку на 1,5 літра. У м'ясні страви можна класти його в 2-3 рази більше - до 1 грама на порцію.У Європі та Росії бадьян додають в основному в солодкі страви - печиво, пироги, киселі, фруктові страви. Він не тільки покращує смак, підсилює аромат, але і збільшує термін зберігання. Наприклад, вишневе варення з бадьяном зберігається протягом трьох років і не зацукровується. Вкрай рідко у нас готують з бадьяном страви з м'яса і домашньої птиці, чого не скажеш про Східні країнах.
У Китаї, Бірмі, Кореї, Японії, на Філіппінах, в Індонезії і Індокитаї люблять додавати його до смаженої баранини, свинини і птиці, особливо фазанам, курям і курчатам. В цьому випадку бадьяном посипають м'ясо навіть гущі, ніж сіллю. Ще краще буде смак м'яса, якщо змішати бадьян з рослинним маслом і цукром. Коли готують підливи до овочевих, рисових і яєчних блюд, бадьян змішують з цибулею, перцем і часником.
У Західній Європі, особливо у Франції, бадьян додають в горілки, настоянки та лікери. У деяких стравах бадьян можна замінити анісом. Але в бадьяном немає анісової нудотності, тому справжні гурмани намагаються цього не робити.
Висушені плоди, розмелені в порошок, застосовують в якості пряно-ароматичної добавки. В якості прянощів бадьян вживають там же, де і аніс, у виробах з тіста і особливо для печива, різних фруктових супів, пудингів і компотів - зі слив, айви, груш і яблук. Бадьян гармонує з чорним перцем, фенхелем, корицею, гвоздикою, імбиром. Його використовують для отримання різних спецій для додавання в блюда з свинини, качок і курчат. У різних країнах користується популярністю міцний чай з цукром і бадьяном. Використовується в харчовій і консервній промисловості, при виробництві маринадів, в хлібопекарському і кондитерському виробництві, в фармацевтичній і косметичній промисловості.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Індія
Ирина Владимировна
Слобожанське(Зміївський р-н., Харківська обл.)
12.02.2021
Текст
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Купил
Александр Михайлович
Каланчак,Херсонская область
13.10.2018
Текст
Заказ прислали быстро через три дня.
Вкусом и качеством приправы ОЧЕНЬ доволен.Добавляю в кофе и получаю вкус шоколада)
Спасибо!!!Всё на высшем уровне качество и обслуживание-ЛЮКС!!!
Процветания магазину и успехов!!!
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (2)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Ирина Владимировна
12.02.2021
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Александр Михайлович
13.10.2018
Заказ прислали быстро через три дня.
Вкусом и качеством приправы ОЧЕНЬ доволен.Добавляю в кофе и получаю вкус шоколада)
Спасибо!!!Всё на высшем уровне качество и обслуживание-ЛЮКС!!!
Процветания магазину и успехов!!!
Вкусом и качеством приправы ОЧЕНЬ доволен.Добавляю в кофе и получаю вкус шоколада)
Спасибо!!!Всё на высшем уровне качество и обслуживание-ЛЮКС!!!
Процветания магазину и успехов!!!