0
0

Кардамон зелений мелений, 50г

Відгуки:
(4)
  • Бонусні бали: 4
  • Наявність: В наявності
79 грн.
50г
500г

Застосування в кулінарії

Кардамон найчастіше додають в солодкі каші і плови, торти, пряники, печиво, пряники, кекси. Але крім цього традиційного у нас Застосування кардамону його можна використовувати для облагороджування домашніх настоянок і наливок, як компонент в маринадах для фруктів і не в останню чергу в рибних супах, в пряних відварах для риби, для ароматизації рибних фаршів, запіканок, начинок. В індійській кухні кардамон вживають як обов'язковий компонент в стравах з тушкованою курки. У Західній Європі кардамон додають в горохові супи, картопляні салати, в рисові страви, а також в м'ясні начинки і фарші.

В арабських країнах порошок кардамону додають в чорну каву, а в Китаї кладуть кардамон в чай.

Через своїх пекучих властивостей кардамон вимагає серйозного ставлення до додає кількості. Рекомендовано додавати в випічку 0,3-0,5 г мелених насіння на одну порцію. А в рідкі страви досить покласти половину вказаної кількості.

Медові пряники пряні

  • Мед - 1 скл.
  • Масло вершкове - 250 г
  • Яйце - 2 шт
  • Цукор - 1/2 скл.
  • Сода (не гасити) - 1 ст. л.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Гвоздика мелена - 1/2 ч. Л.
  • Кардамон мелений - 1/2 ч. Л.
  • Борошно - 2 склянки
  • Лимон (тільки сік, для глазурі) - 1
  • Цукрова пудра - 300-400 г
У каструльці змішуємо мед, цукор, цедру і прянощі. Постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, нагріти до кипіння.

Зняти з вогню, додати соду, акуратно перемішати лопаткою. Дати піднятися (суміш почне трохи шипіти і збільшуватися в розмірах).

Вершкове масло нарізати шматочками і розчинити в гарячій суміші. Остудити.

У остигнула суміш додати яйця, перемішати лопаткою і додати приблизно 2 склянки борошна. Тісто дуже тягуче і липке. У холод на 1 годину.

Раскативапем пласт товщиною 1,5-2 см, за допомогою формочок (попередньо опущених в борошно) вирізаємо заготовки.

Лопаткою обережно переносимо заготовки на деко вистелений папером.

Пряники випікають до легкої рум'яності.
Як тільки тісто стало припікати, відразу дістаємо.

Поки пряники печуть приготувати глазур. Змішуємо приблизно 50 мл води і 50 мл лимонного соку, потім поступово вводимо цукрову пудру, щоб вийшла густа помадка.

Остигнули пряники смазивааем помадкою. Можна в кілька шарів.

Кава з прянощами

  • Кава мелена - 2 ч. Л.
  • Сіль (щіпка)
  • Кориця мелена (щіпка)
  • Кардамон мелений (щіпка)
  • Цукор за смаком
Ароматна кава, зварена з корицею і кардамоном. Приємного кавування!

Курка в ароматному томатному соусі

  • Курка - 1.5 кг
  • Зіра (мелена (або кумін)) - 1.5 ст. л.
  • Кардамон мелений - 1/4 ч. Л.
  • Коріандр мелений - 1/4 ч. Л.
  • Куркума - 1/2 ч. Л.
  • Кориця мелена - 1/4 ч. Л.
  • Сіль (велика) - 1 ч. Л.
  • Перець чорний - 0,5 ч. Л.
  • Перець червоний гіркий (маленький) - 1 шт
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (дрібно порізаний) - 1 шт
  • Часник (порубаний) - 5-6 зуб.
  • Помідори консервовані (у власному соку) - 500 г
  • Вино біле сухе (0,5 чайної чашки)
  • Вода (0,5 чайної чашки (або бульйон))
  • Сік лимонний - 0,5 шт
  • Цедра лимонна - 0,5
Зняти шкіру з курки, і порубати тушку на частини. Змішати прянощі, відкласти 1 чайну ложку суміші, решта обсипати курку з усіх боків.

Обсмажити курку в сковороді до золотистої скоринки, 3-5 хвилин з кожного боку, і відкласти в інший посуд.

У глибокій товстостінній сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і часник на середньому вогні 5 хвилин, додати решту прянощі, обсмажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Додати помідори, вино, бульйон (або воду), сік і цедру лимона, довести соус до кипіння. Додати сіль і перець за смаком. Покласти шматочки курки в соус. Соус повинен прикривати м'ясо на 3/4,

Накрити кришкою і відправити в нагріту духовку до 180 гр. нудитися на годину.

Подаємо з рисом.

Застосування в народній медицині

Кардамон - потужний підсилювач обмінних процесів, що сприятливо впливає на фігуру, за допомогою його можна схуднути.

У Стародавній Греції, Стародавньому Римі і середньовічній Європі насіння кардамону вживали в медицині для поліпшення травлення, при мігрені, як ниркового, ветрогонного і противокашлевого кошти. В даний час фармакопеї багатьох країн рекомендують кардамон при астмі і мігрені, як засіб, що підвищує апетит і вторгнень. Діоскорид рекомендував гімалайським кардамоном лікувати кашель, астматичні спазми і болі в животі.

А ось в аюрведичній медицині кардамон використовують набагато ширше - вважають, що він послаблює "печіння в серці", що викликається дією цибулі і часнику, а також лікують їм головний біль, пов'язаний з проблемами в травленні, і ... імпотенцію.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Індонезія
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Ирина Владимировна

Слобожанське(Зміївський р-н., Харківська обл.)

12.02.2021

Текст
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!

специи

Наталья

Черкассы

21.11.2019

Текст
Кардамон отличный, запах - супер. Беру не первый раз, специи всегда свежие и отличного качества.

Кардамон

Юрий Васильевич

Подольск

26.10.2019

Текст
Добавляю в кофе с другими специями. Вкус аромат отлично!

Оксана

Полтава

12.06.2018

Текст
добавляю в кофе, замечательный вкус и аромат. Качество товара отличное!

Питання (0)
Відгуки (4)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Ирина Владимировна
Ирина Владимировна
12.02.2021
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Наталья
Наталья
21.11.2019
Кардамон отличный, запах - супер. Беру не первый раз, специи всегда свежие и отличного качества.
Юрий Васильевич
Юрий Васильевич
26.10.2019
Добавляю в кофе с другими специями. Вкус аромат отлично!
Оксана
Оксана
12.06.2018
добавляю в кофе, замечательный вкус и аромат. Качество товара отличное!