0.00 грн.
Зробити замовлення
ВАНІЛЬ стручок 14+ см. (Вищий сорт Бурбон) в індивідуальній вакуумній упаковці.
Країна-виробник: Мадагаскар.
Вакуумна упаковка - гарантія тривалого зберігання ванілі без втрати властивостей. У такій упаковці стручки тривалий час зберігатимуть вологу і ефірні масла.
Темно-корічневние стручки, м'які і еластичні, дуже маслянисті на дотик.
Аромат: неймовірно теплий, насичений, з шоколадними нотами.
Ваніль - плоди кучерявого рослини сімейства орхідних. Основне виробництво ванілі (більше 50%) зосереджено на Мадагаскарі, звідси ж надходить найякісніша ваніль сорту Vanilla planifolia. Готові стручки ванілі довжиною від 10 до 20 см повинні бути м'якими, еластичними, злегка скрученими, маслянистими на дотик, темно-коричневого, іноді чорного кольору. Однією палички ванілі, подрібненої в ступці, досить, щоб ароматизувати 0,5 кг цукру. Ваніль має солодкий аромат і гоструватий-гіркий смак.
Дорожнеча самої романтичної спеції обумовлена складністю запилення квіток рослини. Найменші пташки на землі - колібрі - взяли на себе цю працю. Штучне запилення дає лише 50% результату. Квітка ванільною орхідеї дуже ніжний і відкривається лише на кілька годин в день.
Ціна на ваніль завжди залишалася високою, а попит був такий великий, що довелося придумувати замінник. І на світ з'явився ванілін - "побічний продукт при виробництві каніфолі з соснової смоли". Саме так в більшості технічних довідників визначають штучний ванілін, вироблений з кінця XIX століття. Дешевий сурогат винайшли одночасно в Англії (Гобл, 1876), в Німеччині (Тіманн і Германн 1874 1876) і у Франції (де Лер, 1891). Білий синтетичний порошок-ванілін змішують з цукровою пудрою і отримують знову ж штучний ванільний цукор.
У тісто ваніль вводять безпосередньо перед тепловою обробкою, в пудинги, суфле, компоти, варення - відразу після їх приготування, так само як і в холодні страви. Бісквіти і торти просочують ванільним сиропом вже після приготування.
Вживають ваніль в малих кількостях - 1/20 частина палички в розрахунку на порцію або 1/4 частина палички на кілограм продуктів, вкладених в тісто. Незайвим буде пам'ятати, що солодкий запах ванілі оманливий. Варто переборщити - і страва стане гірким
Використовують ваніль в кондитерському виробництві і при приготуванні солодких страв. Нею ароматизують шоколад, продукти, що містять какао, печива, бісквіти, креми, морозиво і т.д.
Киселі, компоти, муси також набувають більш вишуканий смак після її додавання. В алкогольної промисловості її додають в лікери.
Ваніль може бути приправою до несолодким страв: жирного м'яса і птиці, деяким видам риби і морепродуктів.
Додати вершкове масло. Проварити ще пару хвилин. Розділити молочну масу на 2 рівні частини.
В одну з частин додати трохи 1-2 г насіння ванілі з стручка. Перемішати. Прогріти на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи. До другої частини додати какао порошок і мелену корицю. Перемішати. Прогріти на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи. Приготовану десертну масу двох кольорів накрити плівкою. Остудити.
Десертну масу розкласти в кулінарні пакети. Для десерту приготувати невеликі склянки-шоти або келихи. Заповнювати склянки шарами десерту по черзі. Кожен шар ущільнювати, розмішуючи дерев'яною шпажкою.
Між шарами десертній маси засипати шар горіхів з родзинками. Склянки заповнити доверху. Прикрасити горіховою крихтою і шоколадною стружкою.
Подавати десерт до вечері, на банкет.
1 стручок гострого червоного перчика чилі очистіть від насіння і наріжте кружальцями. Зніміть сотейник з вогню, додайте в нього чилі і 2 ст.л. чорного перцю горошком, попередньо розчавленого ножем. Повністю остудіть.
Приблизно 2 ч. 2 кг свинячих реберець розділіть на секції по 2-3 ребра, укладіть в широку посудину з високими краями і залийте маринадом. Закрийте і поставте в холодильник на 4-6 ч.
Замаринувати ребра зажарьте на гарячому вугіллі або під максимально розігрітим грилем в духовці. Не забувайте перевертати реберця під час запікання. На гарнір подайте смажену картоплю і запечені яблука, які попередньо можна замочити разом зі свининою.
У рецептах народної медицини ванільні палички використовують при розладах нервової системи, перевтомі, лихоманці, диспепсії, хлорозе, ревматизмі. Дієтологи рекомендують ваніль бажаючим постройнеть.
Аромат цієї пряності сприяє виробленню гормону задоволення - серотоніну - і допомагає зменшити тягу до солодкого. Представницям прекрасної статі ваніль особливо корисна в критичні дні, а також при проблемах зі шкірою.
В ароматерапії ванільні палички застосовують для відновлення апетиту, поліпшення психологічного самопочуття.
Ваніль - один з найсильніших афродизіаків серед пряностей.Устраняем смуток, тугу, печаль! Ні депресії в нашому житті! Ваніль приносить відчуття радості. Недарма ця пряність використовується для ароматизації найдорожчих кондитерських виробів: шоколаду, бісквітів, кремів, пломбувальни ...
У народній медицині ваніль часто застосовують як засіб, який надає заспокійливу, релаксуючу і в'яжучу дію. Страви і препарати, приготовлені з додаванням ванілі, показані при цукровому діабеті, неврозах, безсонні, коліті, метеоризмі, гастриті з підвищеною кислотністю, порушення менструацій. Їх вживання рекомендовано тим, хто страждає авітамінозом, зниженням імунітету і анемією.
Країна-виробник: Мадагаскар.
Вакуумна упаковка - гарантія тривалого зберігання ванілі без втрати властивостей. У такій упаковці стручки тривалий час зберігатимуть вологу і ефірні масла.
Темно-корічневние стручки, м'які і еластичні, дуже маслянисті на дотик.
Аромат: неймовірно теплий, насичений, з шоколадними нотами.
ЗАСТОСУВАННЯ стручка ванілі У кулінарії
РЕЦЕПТИ з ваніллю
ванільний порошок
Ванільний цукор
ванільний екстракт
ванільна есенція
Ванільно-шоколадний десерт
Свинячі реберця в ванільному маринаді
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ванілі
РЕЦЕПТИ з ваніллю
ванільний порошок
Ванільний цукор
ванільний екстракт
ванільна есенція
Ванільно-шоколадний десерт
Свинячі реберця в ванільному маринаді
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ванілі
Ваніль - плоди кучерявого рослини сімейства орхідних. Основне виробництво ванілі (більше 50%) зосереджено на Мадагаскарі, звідси ж надходить найякісніша ваніль сорту Vanilla planifolia. Готові стручки ванілі довжиною від 10 до 20 см повинні бути м'якими, еластичними, злегка скрученими, маслянистими на дотик, темно-коричневого, іноді чорного кольору. Однією палички ванілі, подрібненої в ступці, досить, щоб ароматизувати 0,5 кг цукру. Ваніль має солодкий аромат і гоструватий-гіркий смак.
Дорожнеча самої романтичної спеції обумовлена складністю запилення квіток рослини. Найменші пташки на землі - колібрі - взяли на себе цю працю. Штучне запилення дає лише 50% результату. Квітка ванільною орхідеї дуже ніжний і відкривається лише на кілька годин в день.
Ціна на ваніль завжди залишалася високою, а попит був такий великий, що довелося придумувати замінник. І на світ з'явився ванілін - "побічний продукт при виробництві каніфолі з соснової смоли". Саме так в більшості технічних довідників визначають штучний ванілін, вироблений з кінця XIX століття. Дешевий сурогат винайшли одночасно в Англії (Гобл, 1876), в Німеччині (Тіманн і Германн 1874 1876) і у Франції (де Лер, 1891). Білий синтетичний порошок-ванілін змішують з цукровою пудрою і отримують знову ж штучний ванільний цукор.
Застосування стручків ванілі в кулінарії
Ваніль на смак гірка, тому перед вживанням її ретельно розтирають в порошок у фарфоровій ступці разом з цукровою пудрою. Потім цей ванільний цукор вже можна використовувати. Для його приготування на 0,5 кілограма цукру беруть 1 паличку ванілі. Для обсипання кондитерських виробів можна використовувати цукор, з яким в одній банці зберігалася нерозмелені ваніль - своїм запахом вона досить швидко оживляти весь цукор.У тісто ваніль вводять безпосередньо перед тепловою обробкою, в пудинги, суфле, компоти, варення - відразу після їх приготування, так само як і в холодні страви. Бісквіти і торти просочують ванільним сиропом вже після приготування.
Вживають ваніль в малих кількостях - 1/20 частина палички в розрахунку на порцію або 1/4 частина палички на кілограм продуктів, вкладених в тісто. Незайвим буде пам'ятати, що солодкий запах ванілі оманливий. Варто переборщити - і страва стане гірким
Використовують ваніль в кондитерському виробництві і при приготуванні солодких страв. Нею ароматизують шоколад, продукти, що містять какао, печива, бісквіти, креми, морозиво і т.д.
Киселі, компоти, муси також набувають більш вишуканий смак після її додавання. В алкогольної промисловості її додають в лікери.
Ваніль може бути приправою до несолодким страв: жирного м'яса і птиці, деяким видам риби і морепродуктів.
Рецепти з ваніллю
ванільний порошок
Ванільний порошок - порошок з висушених і розмелених стручків ванілі, він добре зберігає аромат при сильному нагріванні і тому найчастіше використовується в хлібобулочному і кондитерському виробництві. Ваніль не дуже любить інші прянощі і спеції - мабуть, лише шафран і кориця в злагоді з нею.Ванільний цукор
Ванільний цукор - запашний цукор, він робиться змішуванням ванільних стручків з цукровою пудрою або цукровим піском (зазвичай в пропорції: 2 стручки на 500 г цукру). Така суміш зберігається протягом тижня в щільно закритих контейнерах, а за тим стручки виймають. Ароматний цукор використовують в випечних виробах, а також для прикраси фруктів, десертів і т. П. Ванільні стручки при цьому втрачають лише частину свого аромату, і їх можна застосовувати протягом ще 6 місяців.Ванільний екстракт - спиртовий розчин, настояний протягом декількох місяців на подрібнених ванільних стручках. В результаті виходить прозора коричнева рідина з сильним ванільним ароматом, її додають у креми, десерти і т. П., Так як екстракт не переносить теплової обробки. Згідно з правилами торгівлі США ванільний екстракт повинен містити 13,35 унцій ванільних стручків на галон і мати фортеця 35% (ваговий вміст чистого спирту).
Ванільна есенція
Ванільна есенція - різновид ванільного екстракту з дуже високим вмістом ванільних стручків. Якщо на продуктах написано natural vanilla flavor, то ви можете бути впевнені, що цей продукт містить чистий ванільний екстракт або есенцію. Ванільний екстракт і ванільну есенцію створив американський учений Джозеф Бернетт в 1847 році.Ванільно-шоколадний десерт
- Цукор - 100 г
- Шоколад чорний - 10 г
- Кориця мелена - 3 г
- Горіхи волоські - 10 шт
- Масло вершкове - 20 г
- Ваніль стручками - 2 г
- Какао порошок - 2 ст.л.
- Молоко - 400 мл.
- Борошно пшеничне - 4 ст.л.
- Ізюм темний - 50 г
Додати вершкове масло. Проварити ще пару хвилин. Розділити молочну масу на 2 рівні частини.
В одну з частин додати трохи 1-2 г насіння ванілі з стручка. Перемішати. Прогріти на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи. До другої частини додати какао порошок і мелену корицю. Перемішати. Прогріти на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи. Приготовану десертну масу двох кольорів накрити плівкою. Остудити.
Десертну масу розкласти в кулінарні пакети. Для десерту приготувати невеликі склянки-шоти або келихи. Заповнювати склянки шарами десерту по черзі. Кожен шар ущільнювати, розмішуючи дерев'яною шпажкою.
Між шарами десертній маси засипати шар горіхів з родзинками. Склянки заповнити доверху. Прикрасити горіховою крихтою і шоколадною стружкою.
Подавати десерт до вечері, на банкет.
Свинячі реберця в ванільному маринаді
У великому сотейнику закип'ятити 2 л води. Додайте по 4 ст.л. коричневого цукру і солі. 2 стручка ванілі розріжте навпіл і вишкребіть насіння в сотейник. Туди ж покладіть стручки. Доведіть до кипіння і готуйте до повного розчинення солі та цукру.1 стручок гострого червоного перчика чилі очистіть від насіння і наріжте кружальцями. Зніміть сотейник з вогню, додайте в нього чилі і 2 ст.л. чорного перцю горошком, попередньо розчавленого ножем. Повністю остудіть.
Приблизно 2 ч. 2 кг свинячих реберець розділіть на секції по 2-3 ребра, укладіть в широку посудину з високими краями і залийте маринадом. Закрийте і поставте в холодильник на 4-6 ч.
Замаринувати ребра зажарьте на гарячому вугіллі або під максимально розігрітим грилем в духовці. Не забувайте перевертати реберця під час запікання. На гарнір подайте смажену картоплю і запечені яблука, які попередньо можна замочити разом зі свининою.
Корисні властивості ванілі
Стручки ванілі багаті особливою речовиною - альдегідів ваніліном, який і забезпечує специфічний аромат плодів рослини. Крім цього, в їх склад входять бальзам, цукру, рослинний жир, смоли, ферменти, дубильні речовини, анісова кислота.У рецептах народної медицини ванільні палички використовують при розладах нервової системи, перевтомі, лихоманці, диспепсії, хлорозе, ревматизмі. Дієтологи рекомендують ваніль бажаючим постройнеть.
Аромат цієї пряності сприяє виробленню гормону задоволення - серотоніну - і допомагає зменшити тягу до солодкого. Представницям прекрасної статі ваніль особливо корисна в критичні дні, а також при проблемах зі шкірою.
В ароматерапії ванільні палички застосовують для відновлення апетиту, поліпшення психологічного самопочуття.
Ваніль - один з найсильніших афродизіаків серед пряностей.Устраняем смуток, тугу, печаль! Ні депресії в нашому житті! Ваніль приносить відчуття радості. Недарма ця пряність використовується для ароматизації найдорожчих кондитерських виробів: шоколаду, бісквітів, кремів, пломбувальни ...
У народній медицині ваніль часто застосовують як засіб, який надає заспокійливу, релаксуючу і в'яжучу дію. Страви і препарати, приготовлені з додаванням ванілі, показані при цукровому діабеті, неврозах, безсонні, коліті, метеоризмі, гастриті з підвищеною кислотністю, порушення менструацій. Їх вживання рекомендовано тим, хто страждає авітамінозом, зниженням імунітету і анемією.
Немає відгуків
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (0)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Відгуків про цей товар ще не було.