0
0

Ваніль стручки

Відгуки:
(0)
  • Бонусні бали: 5
  • Наявність: Немає в наявності
107.00 грн.
Повідомити про наявність
ВАНІЛЬ стручок 14+ см. (Вищий сорт Бурбон) в індивідуальній вакуумній упаковці.
Країна-виробник: Мадагаскар.

Вакуумна упаковка - гарантія тривалого зберігання ванілі без втрати властивостей. У такій упаковці стручки тривалий час зберігатимуть вологу і ефірні масла.

Темно-корічневние стручки, м'які і еластичні, дуже маслянисті на дотик.
Аромат: неймовірно теплий, насичений, з шоколадними нотами.
Ваніль - плоди кучерявого рослини сімейства орхідних. Основне виробництво ванілі (більше 50%) зосереджено на Мадагаскарі, звідси ж надходить найякісніша ваніль сорту Vanilla planifolia. Готові стручки ванілі довжиною від 10 до 20 см повинні бути м'якими, еластичними, злегка скрученими, маслянистими на дотик, темно-коричневого, іноді чорного кольору. Однією палички ванілі, подрібненої в ступці, досить, щоб ароматизувати 0,5 кг цукру. Ваніль має солодкий аромат і гоструватий-гіркий смак.

Дорожнеча самої романтичної спеції обумовлена складністю запилення квіток рослини. Найменші пташки на землі - колібрі - взяли на себе цю працю. Штучне запилення дає лише 50% результату. Квітка ванільною орхідеї дуже ніжний і відкривається лише на кілька годин в день.

Ціна на ваніль завжди залишалася високою, а попит був такий великий, що довелося придумувати замінник. І на світ з'явився ванілін - "побічний продукт при виробництві каніфолі з соснової смоли". Саме так в більшості технічних довідників визначають штучний ванілін, вироблений з кінця XIX століття. Дешевий сурогат винайшли одночасно в Англії (Гобл, 1876), в Німеччині (Тіманн і Германн 1874 1876) і у Франції (де Лер, 1891). Білий синтетичний порошок-ванілін змішують з цукровою пудрою і отримують знову ж штучний ванільний цукор.

Застосування стручків ванілі в кулінарії

Ваніль на смак гірка, тому перед вживанням її ретельно розтирають в порошок у фарфоровій ступці разом з цукровою пудрою. Потім цей ванільний цукор вже можна використовувати. Для його приготування на 0,5 кілограма цукру беруть 1 паличку ванілі. Для обсипання кондитерських виробів можна використовувати цукор, з яким в одній банці зберігалася нерозмелені ваніль - своїм запахом вона досить швидко оживляти весь цукор.

У тісто ваніль вводять безпосередньо перед тепловою обробкою, в пудинги, суфле, компоти, варення - відразу після їх приготування, так само як і в холодні страви. Бісквіти і торти просочують ванільним сиропом вже після приготування.

Вживають ваніль в малих кількостях - 1/20 частина палички в розрахунку на порцію або 1/4 частина палички на кілограм продуктів, вкладених в тісто. Незайвим буде пам'ятати, що солодкий запах ванілі оманливий. Варто переборщити - і страва стане гірким

Використовують ваніль в кондитерському виробництві і при приготуванні солодких страв. Нею ароматизують шоколад, продукти, що містять какао, печива, бісквіти, креми, морозиво і т.д.

Киселі, компоти, муси також набувають більш вишуканий смак після її додавання. В алкогольної промисловості її додають в лікери.

Ваніль може бути приправою до несолодким страв: жирного м'яса і птиці, деяким видам риби і морепродуктів.

Рецепти з ваніллю

ванільний порошок

Ванільний порошок - порошок з висушених і розмелених стручків ванілі, він добре зберігає аромат при сильному нагріванні і тому найчастіше використовується в хлібобулочному і кондитерському виробництві. Ваніль не дуже любить інші прянощі і спеції - мабуть, лише шафран і кориця в злагоді з нею.

Ванільний цукор

Ванільний цукор - запашний цукор, він робиться змішуванням ванільних стручків з цукровою пудрою або цукровим піском (зазвичай в пропорції: 2 стручки на 500 г цукру). Така суміш зберігається протягом тижня в щільно закритих контейнерах, а за тим стручки виймають. Ароматний цукор використовують в випечних виробах, а також для прикраси фруктів, десертів і т. П. Ванільні стручки при цьому втрачають лише частину свого аромату, і їх можна застосовувати протягом ще 6 місяців.

Ванільний екстракт - спиртовий розчин, настояний протягом декількох місяців на подрібнених ванільних стручках. В результаті виходить прозора коричнева рідина з сильним ванільним ароматом, її додають у креми, десерти і т. П., Так як екстракт не переносить теплової обробки. Згідно з правилами торгівлі США ванільний екстракт повинен містити 13,35 унцій ванільних стручків на галон і мати фортеця 35% (ваговий вміст чистого спирту).

 Ванільна есенція

Ванільна есенція - різновид ванільного екстракту з дуже високим вмістом ванільних стручків. Якщо на продуктах написано natural vanilla flavor, то ви можете бути впевнені, що цей продукт містить чистий ванільний екстракт або есенцію. Ванільний екстракт і ванільну есенцію створив американський учений Джозеф Бернетт в 1847 році.

Ванільно-шоколадний десерт

  • Цукор - 100 г
  • Шоколад чорний - 10 г
  • Кориця мелена - 3 г
  • Горіхи волоські - 10 шт
  • Масло вершкове - 20 г
  • Ваніль стручками - 2 г
  • Какао порошок - 2 ст.л.
  • Молоко - 400 мл.
  • Борошно пшеничне - 4 ст.л.
  • Ізюм темний - 50 г
Змішати борошно і сахар.Заліть холодним молоком, весь час помішуючи. Розмішати борошно в молоці так, щоб не було грудок. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння, помішуючи.

Додати вершкове масло. Проварити ще пару хвилин. Розділити молочну масу на 2 рівні частини.

В одну з частин додати трохи 1-2 г насіння ванілі з стручка. Перемішати. Прогріти на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи. До другої частини додати какао порошок і мелену корицю. Перемішати. Прогріти на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи. Приготовану десертну масу двох кольорів накрити плівкою. Остудити.

Десертну масу розкласти в кулінарні пакети. Для десерту приготувати невеликі склянки-шоти або келихи. Заповнювати склянки шарами десерту по черзі. Кожен шар ущільнювати, розмішуючи дерев'яною шпажкою.

Між шарами десертній маси засипати шар горіхів з родзинками. Склянки заповнити доверху. Прикрасити горіховою крихтою і шоколадною стружкою.

Подавати десерт до вечері, на банкет.

Свинячі реберця в ванільному маринаді

У великому сотейнику закип'ятити 2 л води. Додайте по 4 ст.л. коричневого цукру і солі. 2 стручка ванілі розріжте навпіл і вишкребіть насіння в сотейник. Туди ж покладіть стручки. Доведіть до кипіння і готуйте до повного розчинення солі та цукру.

1 стручок гострого червоного перчика чилі очистіть від насіння і наріжте кружальцями. Зніміть сотейник з вогню, додайте в нього чилі і 2 ст.л. чорного перцю горошком, попередньо розчавленого ножем. Повністю остудіть.

Приблизно 2 ч. 2 кг свинячих реберець розділіть на секції по 2-3 ребра, укладіть в широку посудину з високими краями і залийте маринадом. Закрийте і поставте в холодильник на 4-6 ч.

Замаринувати ребра зажарьте на гарячому вугіллі або під максимально розігрітим грилем в духовці. Не забувайте перевертати реберця під час запікання. На гарнір подайте смажену картоплю і запечені яблука, які попередньо можна замочити разом зі свининою.

Корисні властивості ванілі

Стручки ванілі багаті особливою речовиною - альдегідів ваніліном, який і забезпечує специфічний аромат плодів рослини. Крім цього, в їх склад входять бальзам, цукру, рослинний жир, смоли, ферменти, дубильні речовини, анісова кислота.

У рецептах народної медицини ванільні палички використовують при розладах нервової системи, перевтомі, лихоманці, диспепсії, хлорозе, ревматизмі. Дієтологи рекомендують ваніль бажаючим постройнеть.
Аромат цієї пряності сприяє виробленню гормону задоволення - серотоніну - і допомагає зменшити тягу до солодкого. Представницям прекрасної статі ваніль особливо корисна в критичні дні, а також при проблемах зі шкірою.

В ароматерапії ванільні палички застосовують для відновлення апетиту, поліпшення психологічного самопочуття.
Ваніль - один з найсильніших афродизіаків серед пряностей.Устраняем смуток, тугу, печаль! Ні депресії в нашому житті! Ваніль приносить відчуття радості. Недарма ця пряність використовується для ароматизації найдорожчих кондитерських виробів: шоколаду, бісквітів, кремів, пломбувальни ...

У народній медицині ваніль часто застосовують як засіб, який надає заспокійливу, релаксуючу і в'яжучу дію. Страви і препарати, приготовлені з додаванням ванілі, показані при цукровому діабеті, неврозах, безсонні, коліті, метеоризмі, гастриті з підвищеною кислотністю, порушення менструацій. Їх вживання рекомендовано тим, хто страждає авітамінозом, зниженням імунітету і анемією.
Відгуки покупців про товар

Немає відгуків

Питання (0)
Відгуки (0)
Register to leave a review about the product and earn reward points!

Відгуків про цей товар ще не було.