0.00 грн.
Зробити замовленняПерець духмяний горошок, 100г
- Бонусні бали: 6
- Наявність: В наявності
124.00 грн.
100г
1кг
Перець духмяний вирощують на спеціальних плантаціях в країнах з жарким субтропічним кліматом. Ягоди зривають недозрілими, сушать на сонці, після чого вони набувають зморщений вигляд і приємний запах.
В Європі з духмяним горошком познайомилися досить-таки пізно, про нього дізналися завдяки Христофору Колумбу. Додавати в їжу почали ще пізніше: в кінці XVII - початку XVIII століть. Перець духмяний найдовше відомий в Англії. Саме в Англії він вважається однією з головних спецій. За смаком запашний горошок нагадує суміш з чорного перцю, гвоздики і кориці.
Запах перцю пряний, він поєднує в собі аромат кориці, чорного перцю, мускатного горіха і гвоздики. Смак пекучий і це слід враховувати - додавати в блюдо кілька зерняток цілком або щіпка меленого перцю, оскільки запашний перець не тільки надає стравам аромат, але і змінює їх смак. Перець додають в блюд з м'яса, головним чином баранини.
Він добре доповнює свіжі, консервовані овочі та овочеві супи, шпинат, рибу, соуси до дичини і холодець. У невеликій кількості надає своєрідний смак фруктовим компотів, пудингів і печінкою.
Цілі горошини додають в м'ясні супи, маринади, соуси до м'яса (рідше в рибні страви) і беруть із страви перед вживанням; він надає аромат смаженого м'яса, особливо дичини. Духмяний перець слабо розчиняється у воді. В молотом вигляді перець додають тільки в кондитерське тісто (пряники, печиво, кекси) як одну із Складових частин пряних сумішей. Духмяний перець незамінний при приготуванні юшки, солянки, щей і борщу, других страв з яловичини, свинини, дичини, курки та ін.
Запашний перець часто використовують при приготуванні кетчупу, ковбас, соусів, лікерів. Також його додають в кондитерські вироби, і навіть джеми. Тістечко з запашним перцем має дуже приємний аромат.
Зварені, а потім подрібнені зерна використовують при лікуванні ревматизму. Він також є компонентом мазей, призначених для лікування защемлених нервів в хребті.
Ефірна олія, яке входить до Складу зерен цієї рослини, має такі лікарські властивості:
В Європі з духмяним горошком познайомилися досить-таки пізно, про нього дізналися завдяки Христофору Колумбу. Додавати в їжу почали ще пізніше: в кінці XVII - початку XVIII століть. Перець духмяний найдовше відомий в Англії. Саме в Англії він вважається однією з головних спецій. За смаком запашний горошок нагадує суміш з чорного перцю, гвоздики і кориці.
Застосування духмяного перцю в кулінарії
Духмяний перець дуже широко використовується в кулінарії. У продажу ця пряність доступна в молотом вигляді і у вигляді горошку. Молоти зерна рекомендують незадовго до вживання в їжу, тому що в такому вигляді вони з часом втрачають аромат і входять до їх Складу ефірні масла. Запашним перцем приправляють найрізноманітніші страви: супи, м'ясо, дичину, салати, і навіть десерти (рисові і пудинги). Дивно, але цю ароматну приправу додають навіть у ячмінне вино! Цей перець є ще й однією з прянощів, використовуваних при консервуванні овочів і фруктів. У вигляді порошку він є Складовою знаменитої приправи "каррі".Запах перцю пряний, він поєднує в собі аромат кориці, чорного перцю, мускатного горіха і гвоздики. Смак пекучий і це слід враховувати - додавати в блюдо кілька зерняток цілком або щіпка меленого перцю, оскільки запашний перець не тільки надає стравам аромат, але і змінює їх смак. Перець додають в блюд з м'яса, головним чином баранини.
Він добре доповнює свіжі, консервовані овочі та овочеві супи, шпинат, рибу, соуси до дичини і холодець. У невеликій кількості надає своєрідний смак фруктовим компотів, пудингів і печінкою.
Цілі горошини додають в м'ясні супи, маринади, соуси до м'яса (рідше в рибні страви) і беруть із страви перед вживанням; він надає аромат смаженого м'яса, особливо дичини. Духмяний перець слабо розчиняється у воді. В молотом вигляді перець додають тільки в кондитерське тісто (пряники, печиво, кекси) як одну із Складових частин пряних сумішей. Духмяний перець незамінний при приготуванні юшки, солянки, щей і борщу, других страв з яловичини, свинини, дичини, курки та ін.
Запашний перець часто використовують при приготуванні кетчупу, ковбас, соусів, лікерів. Також його додають в кондитерські вироби, і навіть джеми. Тістечко з запашним перцем має дуже приємний аромат.
Застосування духмяного перцю в медицині
Духмяний перець - хороші ліки.Зварені, а потім подрібнені зерна використовують при лікуванні ревматизму. Він також є компонентом мазей, призначених для лікування защемлених нервів в хребті.
Ефірна олія, яке входить до Складу зерен цієї рослини, має такі лікарські властивості:
- енергетичні;
- антисептичні;
- регулюють травлення;
- запобігають запори, здуття і болю в животі;
- Чай з зерен духмяного перцю покращує травлення, є лікувальним засобом при проносі.
- Зерна цієї рослини можна жувати або пити приготований на їх основі відвар, що усуває здуття живота.
- Покращує роботу шлунка, корисний при метеоризмі.
- Перець духмяного містить ефірну олію-3-5%, гостре жирне масло, дубильні речовини, смоли і ін. У Складі ефірної олії виявлено евгенол, цинеол, каріофіллен і фелландрон. Чай з перцю допомагає при слабкості шлунка і метеоризмі.
- Чай, заварений з духмяного перцю, допомагає при слабкості шлунка і метеоризмі.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Мексика
Снежана
Киев
10.02.2019
Текст
Качество отличное, аромат очень насыщенный, пряный, поэтому расход (в сравнении с магазинным перцем) меньше. Горошины крупные.
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (1)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Снежана
10.02.2019
Качество отличное, аромат очень насыщенный, пряный, поэтому расход (в сравнении с магазинным перцем) меньше. Горошины крупные.