0
0

Пастернак корінь, 100г

Відгуки:
(0)
  • Бонусні бали: 3
  • Наявність: Немає в наявності
54.00 грн.
100г
1кг
Повідомити про наявність

Застосування в кулінарії

Пастернак - рослина з сімейства селерових, близький родич моркви. Зелень пастернаку нагадує зелень петрушки або селери і теж має терпкий смак. Корінь пастернаку набуває свій найкращий смак і високу харчову цінність, якщо залишається в землі до морозів.

Сьогодні пастернак застосовується в кулінарії швидше як пряність, ніж як овоч. Коренем пастернаку ароматизують салати, рагу, гарніри, супи, пиво і навіть десерти.

Пастернак і інші білі овочі (ріпчаста цибуля і корінь петрушки) вважаються необхідними інгредієнтами класичного овочевого бульйону. Пастернак надає бульйону аромат і щільну текстуру. Після варіння коренеплоди зазвичай беруть із бульйону.

Лікувальні властивості пастернаку

Пастернак містить каротин, вітамін С, вуглеводи, ефірні олії. Ефірна олія -посилює статевий потяг. У коренеплодах присутні вітаміни B1, B2, PP, мінеральні солі, ефірні масла. За змістом легкозасвоюваних вуглеводів пастернак займає одне з перших місць серед коренеплодів. Пастернак містить значну кількість калію і має здатність знижувати вміст води в організмі, сприяє кровообігу, покращує травлення, надає сприятливу дію на нервову систему. Виявлений в ньому пастернаку комплекс вітамінів, макро- і мікроелементів близький за своїм Складом до комплексу вітамінів у листя шпинату, але дещо менше за кількістю.

У листі пастернаку багато ефірних масел, а корінь містить в три рази більше, ніж морква солодких і нешкідливих навіть для діабетиків фруктози і сахарози. Вітамінів і мінеральних речовин (мікроелементів) в ньому більше, ніж в петрушці. Але абсолютно унікальна властивість пастернаку - вміст у ньому речовин, що знімають спазми.

При правильному застосуванні тертий свіжий корінь пастернаку знімає навіть напади печінкових і ниркових кольок. Пастернак покращує травлення, зміцнює стінки капілярних судин, надає болезаспокійливу і відхаркувальну дію, має тонізуючі властивості. Пастернак застосовували в стародавній медицині як сечогінний засіб при набряках, як засіб, що збуджує статеву діяльність, підвищує апетит, при галюцинаціях, як болезаспокійливий при ниркових, печінкових і шлункових кольках, як проти-кашлевое і для пом'якшення та виділення мокротиння.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Польща
Відгуки покупців про товар

Немає відгуків

Питання (0)
Відгуки (0)
Register to leave a review about the product and earn reward points!

Відгуків про цей товар ще не було.