0.00 грн.
Зробити замовленняОрегано (материнка), 100г
- Бонусні бали: 1
- Наявність: Немає в наявності
24.00 грн.
100г
1кг
ЗАСТОСУВАННЯ В КУЛИНАРИИ
Картопля, запечена з беконом та помідорами
ЗАСТОСУВАННЯ В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
Картопля, запечена з беконом та помідорами
ЗАСТОСУВАННЯ В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
Орегано - інша назва - материнка звичайна. Материнка звичайна (Origanum vulgare L.) - багаторічна трав'яниста рослина сімейства Ясноткові (Lamiaceae). Орегано - родич майорану, але має більш гострий запах і смак.
Римський гурман Целіус Апіціус склав перелік страв, які вживали знатні римляни. До їх Складу входило значну кількість трав, серед яких він виділяв чебрець, орегано і городній кмин. Рекомендував додавати в соуси більше таких рослин як чебрець, кмин, коріандр. Такі соуси подавали зазвичай до печеного поросяти. Целіус Апіціус вважав, що немає кращого соусу для цієї страви.
Пряність являє собою сушене листя і суцвіття рослини. Характеризується приємним, тонким запахом і пряним, гіркуватим смаком. Має диететические властивості: спонукає апетит і полегшує травлення.
Досить сильно нагадує майоран, тому ці спеції взаємозамінні.
Орегано - типова пряність мексиканської та італійської кухонь, без якої неможливо уявити їх традиційне блюдо - піцу.
Застосування в кулінарії
У кулінарії використовуються засушені листя і квіткові бруньки орегано.Орегано поширений в кухнях Середземномор'я, а італійські страви вже неможливо уявити без його характерного аромату. Його кладуть в піцу, пасту, він чудово поєднується з помідорами, сиром і грибами. Підходить до гарячих бутербродів, супів (особливо томатним), страв з курки, квасолі, яєць.
Материнка збуджує апетит і сприяє травленню. Сушену пряність додають до піци, рибі, томатним соусом і маринадів. У нас нею ароматизують квас і алкогольні напої, також додають в супи, салати, м'ясо. А якщо додати гілочку материнки в пляшку з оцтом або рослинним маслом, то її вміст придбає витончений аромат.
В італійській кухні орегано є основною приправою до піци. Також рослина широко використовується в м'ясних, рибних, овочевих стравах, салатах і пасті, застосовується при консервуванні оливок, каперсів. Листя орегано вживають в їжу як в свіжому, так в сушеному вигляді.
Орегано ідеально поєднується з шинкою, салатами, рибними соусами. Це незамінна приправа для запеченої свинини і ягнятини, м'ясних супів, запеченої картоплі. Додавати її потрібно незадовго до готовності блюда.Крупнимі листям приправляють рибні страви, крабів і яйця. Поляки вважають за краще рибу, фаршировану білим хлібом, приправлену подрібненим орегано. Його також додають до м'яса, смаженого на відкритому вогні (шашликів, ковбасок, дичини).
Орегано - один із компонентів знаменитої приправи "чилі". Можна сказати, що буквально кілька десятиліть тому орегано не був відомий в нашій країні: смакові якості дикорослого рослини чомусь недооцінювали. Ця приправа добре доповнює смак багатьох страв: дуже смачні помідори, приправлені орегано.
Орегано відмінно гармонує з базиліком, майораном, чебрецем і перцем.
Рослина входить до Складу пряних сумішей для паштетів, начинок з ліверу або м'яса, домашніх ковбас.
У Білорусії, на Кавказі материнку додають при солінні огірків і грибів. У Сибіру з нею готують ароматну начинку для пирогів, яку змішують з сиром, м'ясом, яйцями. Материнка добре поєднується з багатьма прянощами, але особливо з чорним перцем, базиліком, розмарином, майораном.
Материнка прекрасно поєднується з картоплею, запеченою в духовці з оливковою олією і помідорами, а також хороша для всіляких омлетів.
Картопля, запечена з беконом та помідорами
- Картопля - 500 г
- Бекон - 300 г
- Помідори - 300 г
- Бринза - 200 г
- Вода - 1 л
- Материнка - 30 г
- Зелень петрушки і кропу - 20 г
- Перець мелений білий і сіль за смаком
Потім кожен бульба розрізати навпіл, присипати сумішшю солі і меленого перцю, покрити смужкою бекону, гуртком помідора і скибочкою сиру.
Викласти картоплю на змащений маслом деко, посипати дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки, травою материнки.
Помістити деко в розігріту до 180-200 ° С духовку і запекти до готовності.
Застосування в народній медицині
У народній та офіційній медицині препарати з материнки призначають в якості засобів, які мають антибактеріальну, тонізуючу, відхаркувальну і знеболювальні властивості. Вони показані при головному болю, порушення травного процесу, хворобах органів дихальної системи, а також при ревматизмі.Настій і настоянки з листя материнки здавна застосовують у медицині для лікування безсоння, неврозів, гіпертонії, епілепсії, атеросклерозу, бронхіальної астми, бронхіту, пневмонії, гастритів, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, захворювань жовчного міхура і печінки.
Крім цього препарати з материнки часто включають в програму комплексного лікування ангіни, застуди, грипу, нежиті, туберкульозу, діатезу, рахіту, гнійничкових патологій шкіри, задухи, порушень менструального циклу. Їх нерідко використовують в якості засобів, що надають заспокійливе і снодійне дію. При наявності лупи і з метою запобігання випаданню волосся рекомендується після миття голови ополіскувати волосся відваром з трави материнки.
Препарати на основі трави материнки протипоказані вагітним жінкам.
Характеристики
Країна походження
Країна походження
Єгипет
Инна Александровна
Черкассы
27.11.2020
Текст
Спасибо, очень довольна покупкой. Товар качественный.
Максим Александрович
Хмельницкий
06.07.2020
Текст
Покупкой доволен. Доставкой тоже.Спасибо.
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (2)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Инна Александровна
27.11.2020
Спасибо, очень довольна покупкой. Товар качественный.
Максим Александрович
06.07.2020
Покупкой доволен. Доставкой тоже.Спасибо.