0
0
Закінчується

Мускатний горіх мелений, 50г

Відгуки:
(3)
  • Бонусні бали: 3
  • Наявність: В наявності
56 грн.
50г
500г


Мускатне дерево (Myristica fragrans) родом з Молуккських островів. Сьогодні це дерево росте в Західній Індії, Індонезії, Малайзії і в Шрі-Ланці.

Мускатний горіх - кісточка плода, схожого на абрикос. Менш відома пряність - мускатний колір - тонка оболонка, яка покриває кісточку всередині плоду. Після дозрівання плоду, кісточку і прісемяннік, мускатний колір, поділяють. Мускатний колір просто сушать, а кісточки обробляють вапняним молоком і протягом декількох тижнів сушать на решітці над тліючим вугіллям. Трудомісткий і тривалий процес вирощування та обробки привів до того, що мускатний горіх є однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку.

Цікаво. В Європі мускатний горіх став популярним з кінця XII століття. Вживання цієї прянощі стало привілеєм найбагатших і знатних. До кінця XVIII століття ціни на прянощі настільки піднялися, що більшість жителів європейських країн не могли дозволити собі і 1 грама. За 100 г мускатного горіха можна було купити корову і вівцю.

Застосування в кулінарії

Мускатний горіх має більш широку сферу Застосування. Він вживається у нас найчастіше в солодких блюдах (варення, компоти, муси, пудинги, сирні пасти) і кондитерських виробах з тіста (кренделі, кекси, паски, бісквіти, печиво, солодкі пироги).

Мускатний горіх додають в спиртні напої для їх ароматизації, в томатний сік, молочні напої, гарячий лимонад, глінтвейн, пунш, какао. Використовується в приготуванні шарлоток, тортів, морозива, збитих вершків.

У західноєвропейській кухні мускатний горіх застосовується:
  • для ароматизації овочів - в салати і пюре (холодні і гарячі) з картоплі, брукви, ріпи, шпинату,
  • в овочеві супи, майже всі грибні страви (грибні супи, соуси, салати, маринади, відварні гриби),
  • в страви з усіх видів домашньої птиці (кури, індики, качки, гуси),
  • в макарони,
  • в страви з дрібної жирної дичини (перепела),
  • в ніжні і прісні види м'яса (телятина, молода свинина),
  • в блюда із субпродуктів,
  • в рибні страви (відварна і тушкована риба, рибні супи, холодець).
Найбільш ефектно вживання мускатного горіха у всіляких стравах з м'ясних і рибних фаршів (рулети, запіканки) і взагалі в начинках, де поєднуються м'ясо (або риба) з овочами, грибами, тістом, а також в соусах, багатьом з яких мускатний горіх додає основний аромат .

Десерт з печених яблук

  • Нагрійте духовку до 280 градусів.
  • Вимийте 4 яблука і виріжте серцевину.
  • Помістіть в форму для запікання. Додайте води, щоб яблука не пригоріли.
  • Змішайте 0,5 склянки родзинок з 1 ч.л. кориці, 1/2 ч.л. мускатного горіха і жменею подрібнених горіхів.
  • Наповніть начинкою серцевини яблук і капніть кілька крапель розтопленого вершкового масла.
  • Накрийте кришкою і випікайте хвилин 40, поки яблука не стануть м'якими.
Смачне, ароматне і дуже корисне блюдо.

Напій молочно-пряний

  • Молоко - 200 мл
  • Сироп цукровий - 50 мл
  • Яйця - 1 шт.
  • Горіх мускатний - 2 г
  • Мята- 10 г
Перемішати в шейкері кип'ячене молоко, цукровий сироп, яйце і розтертий мускатний горіх. Готовий напій розлити по келихах, трохи охолодити і подати до столу з м'ятою.

Оладки з курячої печінки з мускатним горіхом

  • Печінка куряча - 500 г
  • Крохмаль картопляний - 10 г
  • Горіх мускатний - 2 г
  • Олія - 20 мл
  • Сметана - 100 г
  • Перець мелений білий і сіль за смаком
Печінка вимити і пропустити через м'ясорубку. В отриману масу додати картопляний крохмаль, тертий мускатний горіх, сіль і мелений перець. Все добре перемішати.

Оладки смажити на розпеченій сковороді в рослинному маслі. До столу подати зі сметаною.

Застосування в народній медицині

  • Усуває головний біль,
  • надає вторгнень, в'яжучий і заспокійливу дію,
  • підсилює статевий потяг.
  • Підвищує апетит, виженуть глистів.
  • Добре допомагає при кашлі, застуді, астмі, риніті.
  • Рекомендується вживати при хворобах печінки, скупченні газів в шлунку і кишечнику, нудоті.
  • Змішайте банан з порошком мускатного горіха, якщо ваш спокій порушила діарея.
  • У склянку теплого молока додайте 1/4 чайної ложки мускатного горіха, випийте перед сном для позбавлення від безсоння.
Вживання мускатного горіха слід обмежити під час вагітності. Застосування прянощі в кількості більше 1 чайної ложки може привести до блювоти і паління в шлунку!
Характеристики
Країна походження
Країна походження Індія
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Ирина Владимировна

Слобожанське(Зміївський р-н., Харківська обл.)

12.02.2021

Текст
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!

Інна

Біла Церква

31.03.2018

Текст
Доброго вечора! Щиро вдячна за прекрасне обслуговування і якісний продукт!

Ирина

Кривой Рог

28.02.2017

Текст
Всем довольна, и специей, и доставкой.

Питання (0)
Відгуки (3)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Ирина Владимировна
Ирина Владимировна
12.02.2021
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Інна
Інна
31.03.2018
Доброго вечора! Щиро вдячна за прекрасне обслуговування і якісний продукт!
Ирина
Ирина
28.02.2017
Всем довольна, и специей, и доставкой.