0
0

Лавровий лист цілий, 25г

Відгуки:
(8)
  • Бонусні бали: 2
  • Наявність: В наявності
34 грн.
25г
250г
 

Застосування в кулінарії

Лавровий лист використовують для ароматизації супів (м'ясних, курячих, картопляних, рибних, горохових) і вводять в другі страви з м'яса (тушкована яловичина, телятина, баранина, відвареної окіст, холодець), риби (відварна, тушкована риба, холодець, маринований оселедець) , м'якотілих і панцирних (раки, краби, креветки, гребінці), овочів (тушкована морква, відвареної і тушкована картопля, горохові каші), а також вживається в соуси (головним чином в порошку, який у нас застосовується рідко), в грибні маринади - в Складі суміші прянощів і, нарешті, при консервуванні м'яса, овочів і риби.

У перші страви лавровий лист кладуть за 5 хвилин до готовності, у другі - за 10 хвилин. У соуси порошок вводять після їх готовності, коли вони охолонуть не менше ніж до 40 ° С.

Норми лаврового листа можуть бути досить високі (3-4 листи на блюдо), але при цьому необхідно пам'ятати, що не можна перетримувати лавровий лист в страві, а слід виймати його з блюда до подачі на стіл, щоб він не дав гіркоти.

Ось чому краще класти підвищену норму лаврового листа, скажімо, вдвічі більшу, ніж зазначено в тому чи іншому рецепті, але виймати його з блюда вдвічі раніше, тобто давати на експозицію скорочений термін.
 

Гриби, мариновані з прянощами

  • Гриби - 2 кг
  • Оцет - 150 мл
  • Вода кип'ячена - 200 мл
  • Лавровий лист - 20 г
  • Гвоздика - 20 г
  • Перець запашний - 10 г
  • Цукор - 10 г
  • Сіль - 20 г
  • Олія - 40 мл
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 50 г
Гриби ретельно промити проточною водою і відкинути на друшляк.

Для маринаду воду і оцет перелити в каструлю, додати лавровий лист, гвоздику, запашний перець, цукор і сіль і прокип'ятити протягом 10 хвилин.

У киплячий маринад викласти гриби і варити протягом 20-30 хвилин. Каструлю зняти з плити і остудити, помістивши в ємність з холодною водою.

Остигнули мариновані гриби викласти в простерилізованих скляну банку, закрити кришкою і залишити в холодильнику на 2 години.

До столу гриби подати, полив рослинним маслом і посипавши дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.
 

Суп з грибів з овочами

  • Вода - 2 л
  • Гриби - 300 г
  • Картопля - 300 г
  • Морква 100 г
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 50 г
  • Олія - 30 мл
  • Зелень кропу - 20 г
  • Лавровий лист - 10 г
  • Сметана - 100 г
  • Перець мелений білий і сіль за смаком
Воду в каструлі довести до кипіння, опустити в неї очищений і нарізаний дрібними кубиками картоплю і гриби. Відварити до напівготовності.

Для заправки нарізану ріпчасту цибулю викласти на розпечену сковороду і підсмажити на рослинному маслі з натертої на дрібній тертці морквою. Через кілька хвилин додати сметану і трохи загасити.

Готовою сумішшю заправити суп, всипати в нього сіль, мелений перець, нашатковану зелень кропу і додати лавровий лист. Прокип'ятити протягом 15-20 хвилин, після чого зняти з плити.
 

Застосування в народній медицині

Медичні властивості лавра відомі так само здавна. Він володіє терпким і сечогінну дію, покращує травлення, покращує апетит. Пасту з розмелених листя прикладають до опіків і порізів. Масло зрілих плодів лавра використовують при виготовленні лікерів, в парфумерії та ветеринарії.

Летючі ароматичні речовини лавра пригнічують розвиток туберкульозної палички і в цілому підвищують імунітет.

Щоб позбутися від стоматиту, іноді досить пожувати лавровий лист. Лавр повністю зберігає свої властивості у висушеному вигляді. У цьому його перевага перед багатьма рослинами.

Деякі фахівці рекомендують приймати лавр і в профілактичних цілях. Ви відчуєте, як зміцніли, вам стане легше дихати, будете менше втомлюватися. 5 г листків (приблизно 15 листочків) опустіть в 300 г води і кип'ятіть п'ять хвилин. Цей напій потрібно настояти в термосі години 3-4, процідити і приймати невеликими порціями протягом дня, випивши все 300 м На другий і третій день зробити те ж саме. Після двотижневої перерви повторити курс. Уникати такого відвару варто лише тим, у кого є схильність до закрепів.

Повідомляється, що лавр допомагає при ревматоїдному артриті і навіть при діабеті. Його можна застосовувати як засіб від пітливості. Крім того, лавр корисний в будинку і тим, що його бояться моль і таргани (правда, це відноситься лише до порівняно свіжим листочками.)

Медичні властивості лавра відомі так само здавна. Він володіє терпким і сечогінну дію, покращує травлення, покращує апетит. Пасту з розмелених листя прикладають до опіків і порізів. Масло зрілих плодів лавра використовують при виготовленні лікерів, в парфумерії та ветеринарії.

Лавровий лист - справжній лікар. Він багатий фітонцидами, містить безліч необхідних нам мікроелементів, дубильні речовини, здатний виводити з організму шлаки, підвищувати імунітет.

Деякі фахівці рекомендують приймати лавр і в профілактичних цілях. Ви відчуєте, як зміцніли, вам стане легше дихати, будете менше втомлюватися.

Повідомляється, що лавр допомагає при ревматоїдному артриті і навіть при діабеті. Його можна застосовувати як засіб від пітливості. Крім того, лавр корисний в будинку і тим, що його бояться моль і таргани (правда, це відноситься лише до порівняно свіжим листочками.)
Лаврушка підвищує імунітет, а на тлі ослабленого імунітету розвивається таке захворювання як туберкульоз. Крім того, летючі ароматичні речовини лавра пригнічують розвиток туберкульозної палички. Добре допомагає лавр і при стоматиті, цукровому діабеті, болях в суглобах, пітливість, гаймориті.

Лавр повністю зберігає свої властивості і висушений. І в цьому його перевага перед іншими рослинами. Лавровий лист володіє терпкими властивостями і тому можливі запори. Якщо людина схильна до них, то, поки він п'є настоянку з лавра, нехай їсть побільше буряку та чорносливу або трохи зменшить дозу настою. Нехай пристосувати лаврушку до свого організму, адже він краще знає його тонкощі.

Листя рослини Laurus nobilis. Має гострий і гіркий смак, сприяє нормалізації нервової діяльності (в невеликих кількостях). Лаврове масло застосовується для втирання при корості, ревматизмі, паралічах і пухлинах, а при простудних захворюваннях - для інгаляцій. Для отримання лаврового масла в домашніх умовах подрібнені в порошок листя кип'ятять в топленому маслі.

Щоб позбутися від стоматиту, іноді досить пожувати лавровий лист. Лавр повністю зберігає свої властивості у висушеному вигляді. У цьому його перевага перед багатьма рослинами.

Його використовують для лікування хронічних холециститів, жовчнокам'яної хвороби. Відвари лаврового листа покращують травлення, збуджують апетит, сприятливо діють на багато органів. З листя, плодів і квіток отримують ефірну олію для харчової промисловості. Частково використовують в парфумерній і миловарній промисловості. З масла лавра виробляють лікувальні мазі, антисептичну мило. Крім того, масло використовують у ветеринарії. У народній медицині нлоди вживають як зовнішній засіб для лікування ревматизму, паралічів, простудних захворювань.

Крім своїх лікувальних властивостей лавр допомагає позбутися від молі і тарганів. Він і здоров'я зміцнює, і лікує, і в господарстві допомагає. Недарма з давніх-давен до лавру ставилися з великою повагою.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Грузія
Відгуки покупців про товар 5 із 5

Наталия Федоровна

Сумы

08.08.2021

Текст
Лавровый лист качественный. Спасибо

Юлія Станіславівна

Антоніни

09.02.2021

Текст
Щиро дякую за посилку. Все замовлення прийшло. Я задоволена. Гарних покупців, добросовісних продавців.

Хорошие листья.

Рома

Черкассы

03.08.2020

Текст
Очень аромантые, целые. Обычная лаврушка. Но беру именно у вас - классное качество и хороошее обслуживание, спаибо!

Ольга

Чернигов

24.05.2020

Текст
Хороший лавровый лист, с приятным ароматом.

Олександр Володимирович

Чернівці

02.05.2019

Текст
Аромат чудовий, колір однотонний оливкового відтінку. Розмір листочків різноманітний, від великого до маленького. Задоволений. Приправу рекомендую. Ціна супер, якість ще краща.

Марина

Черкассы

15.04.2019

Текст
Лист хорошего качества. Целый.

Снежана

Киев

10.02.2019

Текст
Лавровый лист пришёл хороший, однако, немного придавился:) Качество отличное, сами листики не жёлтые, а приятного правильного зеленоватого оттенка, без пятен, приятный насыщенный аромат.

Ирина Александровна

Кривой Рог

17.12.2018

Текст
Спасибо, всем довольна - и качеством товара и доставкой.

Питання (1)
Светлана

А из какой страны завезен?

Администратор
Лавровый лист из Грузии.
Відгуки (7)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Юлія Станіславівна
Юлія Станіславівна
09.02.2021
Щиро дякую за посилку. Все замовлення прийшло. Я задоволена. Гарних покупців, добросовісних продавців.
-Рома
-Рома
03.08.2020
Очень аромантые, целые. Обычная лаврушка. Но беру именно у вас - классное качество и хороошее обслуживание, спаибо!
Ольга
Ольга
24.05.2020
Хороший лавровый лист, с приятным ароматом.
Олександр Володимирович
Олександр Володимирович
02.05.2019
Аромат чудовий, колір однотонний оливкового відтінку. Розмір листочків різноманітний, від великого до маленького. Задоволений. Приправу рекомендую. Ціна супер, якість ще краща.
-Марина
-Марина
15.04.2019
Лист хорошего качества. Целый.
Снежана
Снежана
10.02.2019
Лавровый лист пришёл хороший, однако, немного придавился:) Качество отличное, сами листики не жёлтые, а приятного правильного зеленоватого оттенка, без пятен, приятный насыщенный аромат.
Ирина Александровна
Ирина Александровна
17.12.2018
Спасибо, всем довольна - и качеством товара и доставкой.