0.00 грн.
Зробити замовленняКуркума мелена, 100г
- Бонусні бали: 2
- Наявність: В наявності
ЗАСТОСУВАННЯ куркуми У кулінарії
Домашній плов
Запечений картопля з травами
Індійський картопля (Aloo jeera)
Фінікійський пиріг з манкою і куркумою
ЗАСТОСУВАННЯ В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
Куркума. Опис
КУРКУМА 100% мелений корінь, сорт преміум.Куркума - багаторічна трав'яниста рослина, що відноситься до сімейства імбирних.
Куркума - пряність насиченого яскраво-жовтого з відтінком оранжевого кольору. Навіть крихітне її додавання в гарячу воду має давати суттєвий забарвлення. Плями від неї не змиваються.
Застосування куркуми в кулінарії налічує кілька тисячоліть. Відомо, що в стародавній Індії її використовували у весільних ритуалах, а пізніше стали додавати в страви як прянощі.
У I ст. н. е. куркуму ввезли на територію Стародавньої Греції, де вона швидко набула популярності. Стародавні греки називали її «жовтий імбир». До Європи куркума потрапила завдяки арабським купцям.
Застосування куркуми в кулінарії
Завдяки своїм барвником властивостями куркума дуже популярна в пекарському виробництві. Тісто набуває теплий «сонячний» колір. Куркума відмінно поєднується з м'ясом, рибою, рисом і бобами. Широко використовується ця пряність в кондитерському виробництві для забарвлення напоїв, масел і сирів. Овочі зеленого кольори не поєднуються з куркумою - втрачають свій колір і набувають гірчинку.У куркуми слабкий пряний, досить приємний, ледь вловимий аромат, близький до імбирного. Смак се досить слабожгучій при помірній дозуванні. До їжі куркуму додають в дуже малих кількостях. Звичайна рекомендація - "на кінчику ножа" годиться для 1 кілограма рису. При приготуванні плову вносять її або перед закладкою рису, або коли готовий зирвак - м'ясо, цибулю і моркву, тушковані з маслом, або за 3-5 хвилин до готовності, коли вода вже майже википіла Поєднується абсолютно з усіма прянощами.
Найширше вживання куркума отримала на Сході і в Південно-Східній Азії. Тут вона використовується і як пряність, і як харчовий барвник, і як медичний препарат. Куркума - неодмінний компонент всіх пряних сумішей. Без неї немислимо жодне рисове блюдо в країнах Індійського океану. Плови Середньої Азії та Азербайджану - весільний "тієї палів", "янгілік палів" (достаток), "зарчава палів" (куркумовий), "майіз палів" (плов по-бухарски) неможливо приготувати без додавання куркуми.
Традиційною вважається ця пряність і в Англії, де її додають до всіх яєчним і м'ясних страв і до соусів. В інших європейських країнах її в основному застосовують в кондитерському виробництві і як золотисто-жовтий барвник для лікарів, маринадів, масла та сирів, а також при виробництві гірчиці. Крім цветa, куркума надає продукту свіжість і збільшує термін зберігання. Куркума - відмінна приправа до омлетів, яєць круто, світлим соусів, супів і овочевих салатів.
Домашній плов
Хороший, наваристий плов можна приготувати самим будинку! Спробуйте цей неСкладний рецепт відмінного сімейного страви!- 1.5 кг яловичини
- 1 кг рису
- 5 морквин
- 2-3 цибулини
- 2 ч.л. зіри
- жменю сушеного барбарису
- 1 ч.л. куркуми
- 1 головка часнику
- сіль перець
- 1/2 склянки рослинного масла
В казанок налити рослинне масло, добре його розігріти і додати цибулю. Обсмажити кілька хвилин, потім шматочки м'яса, обсмажити близько 10 хвилин, додати моркву. Готувати все разом ще близько 10 хвилин, потім додати спеції, сіль і перець.
Закип'ятити воду і влити до м'яса, так, щоб вода тільки покрила його. Накрити кришкою і тушкувати м'ясо близько 40 хвилин.
Рис промити кілька разів, залити теплою водою, залишити.
З замоченного рису злити воду, викласти рис в казанок, поверх м'яса, розрівняти. Долити гарячої води, щоб рівень був на 2 см вище рівня рису. Довести до кипіння, увіткнути в рис головку часнику (не очищаючи), накрити кришкою плов, готувати ще 20-25 хвилин.
Готовий плов перемішати, подавати гарячий.
Запечений картопля з травами
- 6 картоплин
- 4 ст.л. гірчичного масла
- 1/4 ч.л. паприки
- 1/4 ч.л. чебрецю
- 1/4 ч.л. куркуми
- свіжа петрушка
- 1 цибулина
- сіль і перець за смаком
Картоплю не чистити. Нарізати невеликими довільними долькамі.Сложіть в глибоку миску.
Гірчичне масло змішати з прянощами і полити картоплю. Добре перемішати, щоб картопля рівномірно покрилася маслом з прянощами.
Цибулю нарізати півкільцями, дрібно порубати петрушку. Додати до картоплі. Деко застелити фальгой і викласти картоплю з цибулею, рівномірно розподіливши по листу.
Поставити в духовку на 30-40 хвилин. У процесі запікання помішувати картоплю, перевертаючи вже пождарівшуюся.
Індійський картопля (Aloo jeera)
Картопляне страва індійської кухні Ало Джиро - відварна картопля з ароматними індійськими спеціями: кумином (зіра), куркумою, каррі.- 1кг молодої картоплі, нарізати кубиками
- 2 ст.л. гірчичного масла
- 2 ст.л. насіння кумина (зіри)
- 2 ч.л. куркуми
- 2 ч.л. порошку каррі
- 2 ч.л. морської солі
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- 3 ст.л. дрібно нарізаної зелені кінзи
Нагріти олію у великій сковорідці на середньому вогні. Пасерувати в олії кумін, куркуму і каррі 1 хвилину. Додати картоплю і обсмажити до злегка хрусткої скоринки.
Посипати морською сіллю, перцем, свіжим коріандром і подавати гарячим.
Фінікійський пиріг з манкою і куркумою
- Кунжут - 60 г
- Розпушувач тесту (пекарський порошок) - 1,5 ч. Л.
- Аніс (мелений) - 1 ч. Л.
- Куркума - 1 ч. Л.
- Молоко - 200 мл
- Цукор - 200 г
- Борошно пшеничне - 250 г
- Крупа манна - 100 г
- Горіхи кедрові - 30 г
- Олія - 3 ст. л.
Насіння анісу перемолоти в кавомолці.
У чашу міксера до молока, цукру і рослинної олії додаємо борошно, манку, пекарський порошок, куркуму, мелений аніс, кунжут (обсмажений до золотистого кольору) і кедрові горішки. Все ретельно перемішуємо міксером.
До цього моменту нагріваємо духовку до 180 * С. Викладаємо тісто у форму. Ставимо в духовку і випікаємо.
Застосування в народній медицині
- Індійські цілителі здавна застосовують куркуму як тонізуючий засіб, що дозволяє зберегти активність і молодість.
- Сучасні вчені змогли довести, що до Складу цієї популярної прянощі входять антиоксиданти, що сприяють руйнуванню ракових клітин.
- Куркума одне з кращих кровоочисних, відновлюють і протизапальних засобів.
- Натуральний антибіотик.
- Вживання куркуми корисно для печінки, ефективно при холециститах, жовчнокам'яній хворобі, жовчних коліках.
- Пастою з куркуми і кунжутного масла змащують шкіру, щоб вона була гладкою і очистилася від прищів.
- У поєднанні з медом у вигляді компресу допомагає при ударах, розтягненнях, запаленнях суглобів.
- Паста з куркуми з соком алое - хороший засіб від опіків.
- При застуді, кашлі, грипі змішайте 0,5 чайної ложки куркуми з 30 мл теплого молока. Приймати по 3-4 рази на день.
Анатолій
Київ
21.11.2023
Текст
Дуже свіжі спеції завжди. Беру постійно. Дякую вам!!!
Наталія
Царичанка
19.08.2023
Текст
Дуже вдячна за продукцію.Все супер.З Вами приємно співпрацювати.Дякую!
Ирина
Вышгород
30.05.2023
Текст
Очень качественная свежая куркума по нормальной цене! Благодарю! Буду заказывать ещё! :)
Спеція
Костянтин Юрійович
Чернігів
13.12.2022
Текст
Дуже сподобалась якість товару і ціна гарна.
Доставили також після оплати в обговорений час.
Дякую.
Татьяна
Киев
09.07.2021
Текст
Как всегда качество товара на высшем уровне. Рекомендую этот магазин
о ТОВАРе
Елена Николаевна
Лютіж Вишгородського району Київської області
29.06.2021
Текст
куркума свежайшая, очень довольны, чистит печень- добавляем черный перец. В салаты, в супы, в каши. Всем рекомендую. Эко-лавка- любимейшая!!!
Виктор Сергеевич
Сумы
14.02.2021
Текст
Куркума не самого высокого качества, имеются неочищенные микрочастички тёмного цвета. Сама куркума тёмного, кирпичного цвета. На вкус не жгучая.
Марина Николаевна
Никополь
20.01.2021
Текст
Очень довольна товаром Благодарна сотрудникам магазина за качественное обслуживание
Куркума
Виктор Иванович
Запорожье
11.12.2020
Текст
Поставляемая Вами куркума имеет очень приятный и своеобразный вкус. Добавляем во многие блюда. Очень полезная. Увы быстро кончается! Советую всем.
Наталья
Черкассы
30.11.2020
Текст
Брала в этом магазине куркуму не раз, всегда была хорошая и свежая. В этот раз, к сожалению, это совсем не похоже на куркуму, не по цвету, не по запаху. Очень жаль. Другие специи все свежие и хорошие, как и раньше.
Виктория Станиславовна
Смела
27.11.2020
Текст
Очень довольна продукцией, обслуживанием. Все отличного качества. Благодарю вас!
Инна Александровна
Черкассы
27.11.2020
Текст
Спасибо, очень довольна покупкой. Товар качественный.
Отличное качество!
Максим Владимирович
Киев
03.11.2020
Текст
В течение пары лет вся еда была оранжевой и вот я здесь за повторной покупкой! Очень здорово! :)
Екатерина Борисовна
Бахмут
30.10.2020
Текст
Насколько могу судить,куркума хорошего качества.Я довольна товаром
Татьяна Михайловна
Киев
18.10.2020
Текст
Дуже якісні спеції і доставка завжди швидка.
Дякую!
Анна Владимировна
Одесса
14.10.2020
Текст
Все продукты супер, спасибо большое !)
Людмила Петровна
Звенигородка
09.10.2020
Текст
Заказывала на этом сайте большой набор специй: черный тмин, куркуму, гвоздику, и по мелочи. Платила наперед полную сумму. Заказ пришел полностью, быстро и хорошего качества. Спасибо магазину! Рекомендую!
Куркума
Максим Петрович
Вышгород
05.09.2020
Текст
Куркума пришла очень темная, скорее коричневая, чем оранжевая. Очень слабый запах, слабо выраженный вкус. Неудачная покупка.
Максим Александрович
Хмельницкий
06.07.2020
Текст
Покупкой очень доволен. Доставкой тоже.Спасибо.
Інна Олександрівна
Черкассы
06.06.2020
Текст
Стараюсь покупать специи и лечебные травы только в вашем магазине, так как качество очень надежное и цена вполне устраивает. Люблю Эко-Лавку!
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Дякую!
бысто.
Всегда свежее и большой ассортимент
Приветливые и вежливые продавцы
СПАСИБО !!!
Благодарю за скорость отправки товара и качество упаковки. Поскольку я приобрел куркуму в лечебных целях, то об ее качестве я смогу судить только через какое-то время по эффективностилечения ею.
С уважением.
В.П.