0.00 грн.
Зробити замовленняКунжут чорний, 100г
- Бонусні бали: 2
- Наявність: В наявності
Рецепти з насінням чорного кунжуту
кунжутна сіль
Халва тахинная з чорного кунжуту
Печиво з кунжутом "Сезам"
Козинаки з кунжуту
кунжутні кульки
Корисні властивості чорного кунжуту
Чорний кунжут - це неочищені (нешліфовані) насіння, що володіють більш різким смаком і ароматом, ніж насіння білого кунжуту. У чорного кунжуту приємніший горіховий смак і аромат.
У Складі насіння чорного кунжуту: жирне масло, що Складається з ефірів органічних кислот, гліцерину і поліненасичених жирних кислот тригліцеридів; а також білки, вуглеводи, амінокислоти, кальцій, калій, фосфор, залізо, лецитин, магній, фітин - Складне речовина, яке відновлює баланс мінералів. Наявність в кунжуті бета-ситостерин знижує в крові рівень холестерину. Багатий кунжут вітамінами А, Е, С і групи В.
Застосування чорного кунжуту в кулінарії
Кунжут (сезам) як пряність особливо популярний в арабської, індійської, китайської, корейської, японської кухні.Використання чорного кунжуту в кулінарії майже ідентично використанню білого: страви з м'яса і риби, салати, закуски, овочеві страви, запіканки, випічка ... Але деякі відмінності є.
По-перше, в традиційних стравах східної кухні зазвичай використовується чорний кунжут, а в стравах арабської та індійської - білий.
По-друге, чорний кунжут через більш сильного аромату частіше використовується в салатах і холодних закусках, а білий - в стравах, які потребують термообробки.
По-третє, при виборі між білим і чорним кунжутом слід враховувати той факт, що чорний кунжут приблизно в 1,5 рази більше калорійний, ніж білий, а вміст жиру (масла) в ньому більше майже в 2 рази.
Щоб повно розкрити аромат насіння кунжуту, рекомендується обсмажити їх на сухій сковороді протягом 1-2 хвилин.
Кунжут чорний традиційно використовується в східній кухні. На Близькому Сході насіння кунжуту розмелюють і роблять з нього пасту тахині (як не згадати про тахінно халву), іноді додають в хумус. В Японії кунжутним насінням приправляють салати і овочеві страви, роли, суші.
Чорний кунжут, як і білий, добре поєднується з кмином, коріандром, корицею, чорним перцем, цибулею, часником, кропом, петрушкою і іншими травами.
Рецепти з насінням чорного кунжуту
кунжутна сіль
Кунжутна сіль - суміш розмелених обсмажених кунжутного насіння і солі. На чашку насіння, 200 мл чайна ложка солі. Приправа готова. У корейців це основна приправа, яку використовують замість солі. Таким чином, корейці отримують щоденну норму потреби кальцію.Халва тахинная з чорного кунжуту
- 1 стакан кунжуту,
- 1 склянка борошна,
- 75 мл молока,
- 2/3 склянки цукру,
- 4 столові ложки рослинної олії,
- 1 чайна ложка ванільного цукру.
Борошно обсмажити на сухій сковороді до світло-жовтого кольору, змішати з кунжутної масою і пропустити кілька разів через м'ясорубку. Додати рослинне масло і перемішати до однорідності.
У невеликій каструльці з'єднати молоко з цукром і ванільним цукром. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, дочекатися утворення високої піни і зняти з вогню.
Вилити сироп в масу і швидко все перемішати. Викласти масу на вологу дошку і розрівняти (товщина шару - 1 см). Дати охолонути і розрізати халву на квадрати або ромби.
Печиво з кунжутом "Сезам"
Це солодке печиво для любителів кунжуту і легкої випічки! Повітряне і хрустке. Мало тесту - багато кунжуту.- Кунжут (білий) - 0,5 кг
- Яйце - 2 шт
- Цукор - 1 скл.
- Олія - 0,5 скл.
- Борошно пшеничне - 1 скл.
- Розпушувач тесту (з гіркою) - 1 ч.л.
- Включити духовку на 180 градусів.
Тим часом замісити тісто. Яйця з цукром розтерти віночком, додати масло, борошно з розпушувачем і добре перемішати. Буде здаватися, що тесту мало в порівнянні з обсягом кунжуту, але все прекрасно замісити!
Висипати в тісто кунжут (Не охолоджуючи), перемішати ложкою і викласти на застелений пекарської папером деко.
Розрівняти тісто в пласт заввишки приблизно 0,7 см. Найкраще виделкою, до ложки і лопатці тісто прилипає. Залишити на деку трошки місця по краях, воно нам знадобиться.
Поставити в духовку на 10 хвилин. Тісто має піднятися і "схопитися". Дістати і прямо на деку розрізати на квадрати або ромби, намагаючись трошки відсунути (наскільки дозволить місце) печиво один від одного, щоб боковини теж подрумянились.
Знову поставити печиво в духовку і випекти до засмаглого кольору) це 12-15 хвилин. Дістати, дати охолонути і хрустіти. Зберігається довго (якщо, звичайно, збережеться), не втрачаючи "хрусткості".
Козинаки з кунжуту
- 180 г меду
- 180 г кунжуту
- Сік половини лимона
кунжутні кульки
Змолоти курагу, фініки, волоські горіхи, цедру лимона, додати лимонний сік, кероб, мелений зелений кардамон і трошки ванілі.Отриману суміш скачати в кульки і обваляти в кунжуті.
Дуже просто і смачно!
Корисні властивості чорного кунжуту
Чорний кунжут - ідеальний засіб для задоволення потреби кальцію в організмі людини.Кунжут білий і чорний - чудові джерела кальцію для організму, різниця в змісті кальцію досить значна, якщо в білому кунжуті 780 мг / 100 г, то в чорному його зміст від 1100 мг / 100 г. Жоден рослинний продукт не містить стільки кальцію, крім маку - 1460 мг. У молочних продуктах, для порівняння, його зміст невисока. Молоко коров'яче всього 120 мг, а в сирних продуктах разом менше 80 мг / 100 г.
Застосування кунжуту в народній та офіційній медицині досить широке. В першу чергу, його використовують як ефективний засіб для лікування діатезу, в тому числі, гемаррогіческіх. Він сприяє кращій згортання крові. Використовують його для приготування мазей, емульсій, пластирів, застосовують для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту і як проносний засіб.
Кунжут потрапивши в організм людини в будь-якому вигляді зміцнює кісткову тканину, нігті, зуби, стимулює функціонування опорно-рухової системи. Вкрай необхідний жінкам в період годування і вагітності, а дітям під час їх інтенсивного росту і в період зміни зубів. Рекомендують його, особливо жінкам після 40 років, при артрозах, гострих артритах, остеохондрозах, остеопорозах.
Велика кількість в кунжуті вітамінів групи В і Е, а також лінолевої кислоти при попаданні в організм підвищує в крові кількість тромбоцитів, покращуючи її згортання, допомагають поліпшенню струму крові, швидкому загоєнню ран і переломів. Висока поживність кунжуту значно допомагає страждаючим від дистрофії і працівникам з підвищеним фізичним навантаженням.
Анастасія
Черкаси
20.03.2023
Текст
Купую постійно. Гарна якість .
кунжут чёрный, отзыв
Валентина Михайловна
Чернигов
09.11.2021
Текст
Мне понравился кунжут, спасибо.
Отличное качество!
Татьяна
г.Каменское (Днепродзержинск)
13.04.2021
Текст
Отличное качество! Заказываю не в первый раз. Хорошее обслуживание!
Чёрный кунжут
Наталия Сергеевна
Киев
07.10.2020
Текст
Заказываю здесь кунжут постоянно, и в этот раз в пакете ползал огромный червь. Как вы храните свои продукты?
Марина
Киев
01.10.2020
Текст
Хорошие свежие семена, добавляю в салаты и выпечку. Очень вкусные
Анна
Черкассы
16.06.2020
Текст
Кунжут отличного качества, вкусный хорош и для выпечки и для салатов
Валентина Ивановна
Киев
28.05.2020
Текст
Спасибо, все очень хорошо
Дарика Манаповна
Нетішин
28.05.2020
Текст
Семена великолепны. приятны во вкусе и хорошо проращиваются. Всем рекомендую кто интересуется, не пожалеете.
Магазином пользуюсь не раз, все приходит быстро, а главное - качественны товар.
Покупатель
Черкассы
06.05.2020
Текст
Отличные чистые семена. Использую для выпечки и в сыром виде. Приготовили смесь из кунжутных семечек и молотых грецких орехов -вкуснотища!
Олена Вікторівна
Харків
17.04.2020
Текст
Кунжут якісний, мені сподобався. Гарна лавка.
Семена кунжута
Влад
Новосёлки
06.02.2020
Текст
Кунжут отличный!
отзыв
Валентина Ивановна
Киев
05.12.2019
Текст
Я приобрела в интернет магазине черный кунжут. Качеством я довольная. Посылку отправили
оперативно, очень приятные менеджеры. Спасибо.
Черный кунжут
Анна Ивановна
Днепр
29.11.2019
Текст
Черный кунжут купила в начале ноября. Качество хорошее. Вкус более яркий, чем у белого. Пишут, что кальция в черном кунжуте>. Буду продолжать покупать. Хороший инет магазин
Анна Влвдимировна
софиевская борщаговка
05.11.2019
Текст
Спасибо большое!!! кунжут отличный!
куркума
Татьяна Николаевна
Киев
06.08.2019
Текст
Заказываю в этом магазине не в первый раз. Качеством продукции очень довольна. Заказывала софору японскую плоды, имбирь молотый, кориандр семена, корицу молотую, кунжут черный и конечно же Куркума (отменного качества) Оператор связывается сразу для уточнения деталей заказа. Доставка быстрая. Рекомендую этот магазин.
Татьяна
Черкассы
12.06.2019
Текст
Кунжут свежий и очень вкусный. Отлично подходит для салатов
Ольга Евгеньевна
мариуполь
23.04.2019
Текст
хорошее качество
Снежана
Киев
10.02.2019
Текст
Заказала 50 г на пробу, осталась очень довольна! С удовольствием использую в приготовлении суши и мисо. Кунжут свежий, не горчит. Вкус напоминает что-то среднее между обычным кунжутом, подсолнечными семечками и маком.
кунжут чёрный
Ирина Викторовна
Кривой Рог
23.10.2018
Текст
Заказывала первый раз. Продукцией довольна, доставка своевременная. Благодарю.
Алена
Харьков
06.07.2018
Текст
Хорошо, что заказала только 100г на пробу, кунжут горький!
Добрый день. Подскажите, этот кунжут сырой или обжаренный? И какой срок годности?
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Магазином пользуюсь не раз, все приходит быстро, а главное - качественны товар.
оперативно, очень приятные менеджеры. Спасибо.
Кстати, в этот раз тоже мак напомнил) такой - свежий, который у бабушки на огороде срывали))